Hallitusti maaliin – LeanwareWMS vauhdittaa Spin18 Oy:n kasvu­tavoitteita

Tamperelainen frisbeegolfkiekkojen ja -varusteiden maahantuontiin, jälleenmyyntiin ja valmistukseen erikoistunut Spin18 Oy kasvaa voimakkaasti niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Suomen suurimman alan toimijan varastoa on keväästä asti vauhdittanut LeanwareWMS-varastonhallintajärjestelmä.

Kuva: Spin18 Oy

– Liiketoiminnan voimakas kasvu niin tilaus- kuin tuotemäärissä edellyttää varastolta kovaa vastinetta. Leanware tarjosi meille markkinoiden kovimman tuotteen, joka vastaa nykyisiin tarpeisiimme ja kasvutavoitteisiimme, kertaa Spin18 Oy:n liiketoimintajohtaja Juho Rantalaiho järjestelmätoimittajan valintaa.

Yhteistyö Leanwaren kanssa starttasi konsultoinnilla, jossa varastotekniikkaa ja varaston toimivuutta käytiin läpi yhdessä Spin18 Oy:n kanssa. Rantalaihon mukaan parannusta kaivattiin niin keräilytehokkuuden kuin toimitusvarmuuden saralla.

– Toiminnan sesonkiluontoisuus tuo oman haasteensa varastonhallintaan, mutta isoimmat tarpeet ilmenivät varastoprosesseissa ja informaation kulussa. Halusimme eroon toistuvista saldovirheistä ja turhasta paperin pyörittelystä.

Ketterästi liikkeelle LeanwareWMS:n avulla

Perinteisestä järjestelmätoimituksesta poiketen Spin18 Oy:lle toteutettiin manuaalista rajapintaa hyödyntävä LeanwareWMS-järjestelmä. Kustannustehokas vaihtoehto mahdollistaa ketterän liikkeellelähdön ja nopean hyödynsaannin sekä tarpeen mukaisen skaalauksen. Manuaalisesta rajapinnasta voidaan siirtyä automaattiseen integraatiorajapintaan sopivalla hetkellä. Rantalaihon mukaan laatu ja luotettavuus nousivat eri toimittajia vertaillessa Leanwaren eduksi.

– Leanwaren maine ja näytöt ovat kovia. Meille tärkeää oli, että Leanware pystyi konkreettisesti osoittamaan järjestelmän takaisinmaksun tulevaisuuden hyötyjen kannalta, kertoo Rantalaiho.

LeanwareWMS-järjestelmän käyttöönotto oli Rantalaihon mukaan hallittu kokonaisuus, joka saatiin moitteetta maaliin. Kiitos tästä kuuluu Rantalaihon mukaan niin varastopäällikölle kuin varastohenkilöstölle sekä Leanwaren väelle. Myös Leanwaren varmat otteet projektinhallinnassa lämmittävät liiketoimintajohtajan mieltä.

– Meille ja minulle henkilökohtaisesti hanke oli iso oppitunti projektin johtamisesta ja -hallinnasta. Oli ilo seurata, miten Leanware veti projektin läpi alusta loppuun asti, miten kommunikointi pelasi pitkin matkaa, ja kaikille jäi positiivinen fiilis, kiittää Rantalaiho.

– Oli hienoa tehdä yhteistyötä aktiivisen ja innostuneen porukan kanssa, joka sitoutui hankkeeseen täysillä, toteaa Leanwaren Sales Manager Ekku Ristilä.

Toimiva varasto – tyytyväisempi asiakas

Hyvä varastonhallintajärjestelmä heijastuu suoraan toimitusvarmuuteen. Vaikka LeanwareWMS:n käyttö vaati alkuun totuttelua, on se Rantalaihon mukaan sujuvoittanut tekemistä ja parantanut varaston tehokkuutta jo lyhyessä ajassa.

– Informaation kulku on parantunut ja toimituslaadukkuus on noussut, mikä näkyy positiivisesti myös ulospäin. Asiakkaamme ovat entistä tyytyväisempiä, toteaa Rantalaiho.

– Prosessien digitalisointi tuo tehokkuuden ohella varmuutta varaston toimintaan. LeanwareWMS tukee myös joustavuutta, jolloin eri henkilöiden on sujuvampaa siirtyä työpisteeltä toiselle, sanoo Ristilä.