OneClinic toimitti ensimmäisen logistiikkajärjestelmän tulevalle hyvinvointialueelle – onnistuneesti!

Hyvinvointialueet aloittavat työnsä vasta ensi vuoden alussa, mutta Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä – on jo nyt käytännössä sellainen. Siun soten juuri käyttöön ottama Ilona-järjestelmä onkin ensimmäinen kokonaiselle hyvinvointialueelle rakennettu hoitotarvikkeiden logistiikkajärjestelmä.

Ilona perustuu OneClinic Logistics -järjestelmään. Nimensä se sai Siun sotessa järjestetyn nimikilpailun jälkeen. Kokonaistoimituksesta Siun soteen on vastannut OneClinic Oy yhteistyökumppaninaan Leanware Oy.

Siun soten vs. logistiikkapäällikkö Juha-Matti Ratilainen kertoo uuden järjestelmän ensimmäisen vaiheen olevan nyt käytössä. Vanha järjestelmä on purettu alta pois ja kaikki hoitotarvikkeiden tilaukset ja toimitukset kulkevat nyt Ilonan kautta. Järjestelmässä on yhteensä jo yli 4 000 käyttäjää. ”Juna puksuttaa oikeaan suuntaan”, Ratilainen kiittelee.

Etenee vaiheittain

Kaikki järjestelmän ominaisuudet eivät vielä ole toiminnassa. Niiden vuoro tulee vaiheittain, kun Ilona-projekti etenee. Ratilaisen mukaan uusia pienempiä steppejä on vielä edessä neljä.

– Jokainen niistä tuo mukanaan uusia toiminnallisuuksia, ominaisuuksia, päivityksiä ja prosesseja. Täysin valmis uusi järjestelmä on vuoden 2022 lopussa, hän kertoo.

Terveydenhuollon it-projekteilla on huono maine – ne tuntuvat useimmiten epäonnistuvan tavalla tai toisella. Mutta projektit voivat sujua myös hyvin ja johtaa erinomaiseen lopputulokseen. OneClinic asiakkaineen ja yhteistyökumppaneineen osoittaa tämän kerta toisensa jälkeen.

Uusin todiste tästä on juuri Siun soten Ilona.

Suuri ponnistus

Projekti on sujunut Juha-Matti Ratilaisen mukaan erittäin hyvin, vaikka ponnistus on ollut kaikille osapuolille iso. Projekti alkoi touko-kesäkuun vaihteessa 2021. Varsin lyhyessä ajassa järjestelmä on saatu toimintaan. Samoin on onnistuttu kehittämään sisäisiä prosesseja tukemaan uutta järjestelmää. Haasteita on toki matkan varrella ollut, kuten myös käyttöönotossa, mutta niihin on löytynyt ripeästi ratkaisut.

– Molemmilla toimittajilla – OneClinicilla ja Leanwarella – on aktiivinen ja joustava ote, jollaista tällaisessa projektissa tarvitaan, hän kiittää.

OneClinicin toimitusjohtaja Veli-Matti Pietilä kehuu puolestaan Siun soten ammattitaitoa ja sitoutumista.

– Lisäksi kiitos hyvästä lopputuloksesta kuuluu kumppanimme Leanwaren asiantuntijoille. Tämä oli haastava monesta toimijasta koostuva kokonaisuus, jossa kaikki tekivät saumattomasti töitä yhteisten tavoitteiden eteen, arvioi Pietilä.

Leanwaren toimitusjohtaja Ville Keskinen uskoo, että OneClinic ja Leanware saavat toteuttaakseen lisää vastaavia toimituksia, kun muut aloittavat hyvinvointialueet ryhtyvät hankkimaan uusia logistiikkajärjestelmiä.

– Usein järjestelmät ovat jo hyvin vanhoja, tehottomia ja virhealttiita. Sote-logistiikka on meille tärkeä kasvualue tulevaisuudessa. OneClinicin kanssa olemme yhdessä tässä segmentissä vahva toimija, Keskinen selvittää.

 

OneClinic Oy
Toimitusjohtaja Veli-Matti Pietilä
050 543 4192

Leanware Oy
Toimitusjohtaja Ville Keskinen
050 593 6587

Ota yhteyttä

Simo Tirkkonen