Data- ja tekoälyratkaisut

Haluatko parantaa yrityksesi KPI-mittareita (mm. sitoutunut pääoma, varaston kiertonopeus, saatavuus)? Miten teollisuusyritykset voivat hyödyntää paremmin dataa? Miten toimitusketju voidaan optimoida? Mitä hyötyä tekoälystä on toimitusketjun kehittämisessä? Valjasta data hyötykäyttöön Leanwaren data- ja tekoälyratkaisuiden avulla.

Analysoi – johda – ennusta – optimoi

Toimitusketjut ja prosessit kehittyvät askel kerrallaan kohti dataohjautuvuutta. Muutos tapahtuu vaiheittain: manuaalinen työ vähenee, reaaliaikainen tilannekuva paranee, toimintaa ennustetaan ja optimoidaan dataan perustuen. Samalla järjestelmistä, prosesseista ja asiakkaista alkaa kertyä yhä enemmän dataa. Ongelmana ei ole datan puuttuminen, vaan se, miten data saadaan valjastettua hyötykäyttöön. Autamme saamaan datamassat helposti saataville sekä ymmärtämään ja ennustamaan liiketoimintasi kehitystä.

Näillä ketterillä ratkaisuilla pääset alkuun:​

1) Ohituskaista datalla johtamiseen

Tehokkaan asiantuntijavetoisen työpajasarjan avulla yritys pääsee vauhtiin suunnitelmallisessa datan hyödyntämisessä ja tiedolla johtamisessa.

 • Nykytila-analyysi
 • Liiketoimintatavoitteiden konkretisointi
 • Tiekartta datan ja analytiikan hyödyntämiseen
 • Kehitystyön kustannusarvio sekä teknologiasuositukset

2) Kiihdytyskaista tekoälyn hyödyntämiseen

Kiihdytyskaista sopii asiakkaille, jotka ovat kiinnostuneita tekoälyn mahdollisuuksista, mutta alkuun on vaikea päästä. Asiakas saa samassa paketissa käyttöönsä Leanwaren monipuolisen toimialaosaamisen sekä kumppaniemme laajan tekoälykokonaisuuden.

 • Kartoitus tekoälyn hyödyntämisvaihtoehdoista
 • Käyttötapauksen määrittely
 • Tavoitteen ja tarpeiden kirkastaminen
 • Konseptisuunnitelma

Viisi syytä valita Leanware kumppaniksi data- ja tekoälyratkaisuihin

 1. Kokemuksemme yli 300 yritysasiakkaan kanssa on auttanut meitä löytämään parhaat käytännöt datalla johtamiseen ja tekoälyratkaisuihin erityisesti teollisuuden, logistiikan ja kaupan alan parissa.
 2. Leanwaren teollisuuden, logistiikan ja kaupan alan vankka toimialatuntemus tuo erityisasiantuntijuutta ratkaisuihin.
 3. Kokonaisvaltainen osaaminen aina strategisesta kehittämisestä konkreettisiin teknisiin ratkaisuihin, myös kansainvälisesti.
 4. Valmiit BI-ratkaisut, moduulit ja raportointimallit mahdollistavat projektin ketterän käynnistymisen.
 5. Laaja ja monipuolinen yhteistyökumppanien verkosto.

Konsultointipalvelut sekä data-alusta

Jokaisen yrityksen johdon agendalla ovat kilpailukyvyn kehitys (kasvu) sekä liiketoiminnan tehostaminen (tehokkuus). Kun lähtötilanne datan ja tekoälyn hyödyntämiseen on analysoitu, tavoitteet määritelty ja eteneminen suunniteltu, niin yhteistyö etenee sujuvasti konsultointiratkaisuiden ja konkreettisen data-alustan rakentamisen pariin.

Tutkimuksen mukaan ennakointia onnistuneesti tekevät yritykset tekevät parempaa tulosta ja kyseisten yritysten arvo kasvaa verrokkeja voimakkaammin.

Konsultointi
Leanware toimii data- ja tekoälyratkaisuissa asiakkaan navigaattorina ja oppaana tarjoten avaimet käteen -tyylisiä ratkaisuja, jotta prosessi on mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Autamme asiakkaitamme matkalla kohti datalla johdettua organisaatiota datan raportoinnin, analytiikan sekä tekoälyn ja koneoppimisen avulla.

Data-alusta
Kun yrityksen eri toimintojen data kootaan yhteen paikkaan, niin tietoa voidaan rikastuttaa eri järjestelmistä tulevalla datalla ja syy-seuraussuhteiden selvittäminen onnistuu. Juuri teidän tarpeisiinne räätälöidyn data-alustan avulla analysointi konkretisoituu, tulevaisuuden ennakointi mahdollistuu ja toiminnan optimointi onnistuu. Lisäksi hyödyt saadaan numeroina ja visualisoituina.

1

Datalla johtaminen

Autamme navigoimaan matkalla kohti datalla johdettua organisaatiota.

2

Datan raportointi (BI)

Autamme ymmärtämään liiketoiminnalle arvokasta dataa paremmin, tukemaan datalla johtamista mahdollistamalla raportoinnin ja visualisoinnin.

3

Data-analytiikka

Autamme muuntaman raakadatan ja isot datamassat käyttökelpoiseksi ja visuaaliseksi tiedoksi.

4

Tekoäly ja koneoppiminen

Ota seuraava kehitysloikka tekoälyä ja koneoppimista hyödyntämällä.

5

Data-alustat

Autamme suunnittelemaan ja kehittämään organisaatiosi tarpeisiin sopivan data-alustan. Olemme erikoistuneet erityisesti Microsoft Azure -teknologioihin.

Data-alusta

Luotettavia raportteja ja ajansäästöä

 • Mitsubishi Logisnext Europe valitsi hankintojen ja tuotannon seuraamisen, mittaroinnin ja ohjaamisen kumppanikseen Leanwaren
 • Yhteistyö mahdollistaa kattavat analyysit ja raportit sekä säästää työntekijöiden aikaa
 • Leanwaren ratkaisu jalostaa ja rikastuttaa dataa, jolloin saadaan helposti käytettäviä ja hyödynnettäviä raportteja
 • Tulevaisuudessa ratkaisu tukee myös älykkäämpää data-analytiikkaa ja tekoälyratkaisuja.
 • Ennakointi mahdollistaa kustannustehokkaamman ja ketterämmän toiminnan.
Tutustu tarkemmin

Tukenanne muutoksessa

Miten tehostaa toimintaa? Kuinka ennakoida tulevaisuuden tarpeita paremmin? Mistä löytää uusia liiketoimintamahdollisuuksia? Millä tavoin muutoksen toteutuminen varmistuu? Hyödynnä data- ja tekoälyratkaisut liiketoiminnan johtamisessa tiedolla!

 • Autamme tunnistamaan organisaatiosi nykytason ja kyvykkyydet datalla johtamisessa sekä rakentamaan tukevan kivijalan, josta lähteä ponnistamaan kohti dataohjautuvaa liiketoimintaa.
 • Tukevan kivijalan päälle on helpompi lähteä konkretisoimaan ja aikatauluttamaan datajohtamisen strategisia tavoitteita selkeäksi tiekartaksi.
 • Opit tunnistamaan data- ja tekoälyratkaisuiden haasteet, jotka voivat estää hyötyjen realisoitumisen
 • Autamme rakentamaan dataohjattua liiketoimintakulttuuria

Asiakkaamme kertovat

”Yhteistyö on ollut avointa ja keskustelevaa. Leanwaren porukka on päässyt hyvin käsiksi siihen, mitä me haluamme. Leanwarella on osaaminen ja ymmärrys toiminnasta. He eivät pelkästään koodaa, vaan he ymmärtävät prosesseja ja mihin tietoa ja raportteja tarvitaan. Olemme olleet kaikin puolin tyytyväisiä siihen palveluun, jota olemme saaneet.”

– Niklas Lindblad, Director, Order, Planning and Logistics, Mitsubishi Logisnext Europe

”Meidän ei tarvitse pureutua jokaiseen raportoituun poikkeamaan erikseen vaan voimme datan visualisoinnista nopeasti ja helposti todeta, mihin tiettyihin asioihin meidän pitää keskittyä. PowerBI:llä havaitsemme useimmin toistuvat poikkeamat, ja niihin haluamme pureutua.”

– Juha Linnusmäki, tuotannon kehityspäällikkö, Avant Tecno oy

Lataa tiedolla johtamisen opas

Haluatko tehostaa yrityksen toimintaa, ennakoida tulevaisuuden tarpeita paremmin ja johtaa dataan perustuen? Olemme laatineet sinulle oppaan, jonka myötä tunnistat organisaatiosi nykytason ja kyvykkyydet datalla johtamiseen. Täytä yhteystietosi alle niin saat maksuttoman oppaamme sähköpostiisi.

Haluatko sparrailla data- ja tekoälyratkaisuista? Ota yhteyttä Harriin:

Harri Julmala, Business Director, Digital Works, Leanware
Harri Julmala

Asiakkaidemme menestystarinoita

Tutustu näkemyksiimme