Tehosta ostamista ja toimitus­ketjun hallintaa

Leanware tarjoaa satojen asiantuntijoiden kehittämän uuden sukupolven järjestelmän, joka on vastaus monipuoliseen oston ja toimitus­ketjun hallinnan tarpeeseen. Markkinoille juuri tullut järjestelmä auttaa ostamisessa ja tuo toimitusketjun hallinnan osaksi liiketoimintaa. Prosessit, tavoitteet ja mittarit: siinä on jutun juju. Olemme Suomen markkinajohtaja, yhteensä 200 asiakkaalla.

Liity voittavaan joukkueeseen!

”Varaston arvo on alentunut yli neljä miljoonaa euroa.”

– Timo Eronen, Tuotanto- ja logistiikkajohtaja, Airam Electric Oy Ab

”Toimittajien KPI-raportti on tuonut ryhtiä ja ammattimaisuutta toimittajahallintaan. Se on hankintapäällikön tuki ja turva toimittajien kanssa keskustellessa. Ei tarvitse enää epäillä, että ovatko tilastot ajan tasalla, ja olenko rakentanut Excel-tiedostoni oikein.”

– Simo Kangastupa, Hankintajohtaja, Mitsubishi Logisnext Europe Oy

”Saapumisrivit ovat vähentyneet 30 % ja palvelutaso on noussut n. 5 %. LeanwareSCM:n avulla myymälöissä ylläpidetään tuotevalikoimaa, jolle on oikeasti kysyntää. Olemme onnistuneet kasvattamaan varastokiertoa ja laskemaan varastoarvoja.”

– Päivi Yli-Juuti, Ketjukoordinaattori, Pentik Oy

”Tehdään oikeita asioita ja tehdään ne oikein. Tuloksia syntyi jo muutamassa viikossa ja työmäärää on saatu vähennettyä jopa 40 %. Lisäksi saimme parannettua varaston arvo/kiertonopeutta 35 %.”

– Esko Myllärinen, Tukkumyynnin vastaava, Autokeskus Oy

”Koemme että globaalisti käytettävänä ohjelmistona LeanwareSCM on yhdenmukaistanut operaativisen hankinnan toimintatapoja niin Ponsse Oyj:ssä kuin sen tytäryhtiöissä. Saatavuus on parantunut ja asiakkaan kokema palveluaste on parempi.”

– Teija Pesonen, Development Engineer, Ponsse Oyj

”LeanwareSCM on antanut laskentarutiinit, mittarit ja seurannat päivittäiseen ohjaamiseen. Näillä työkaluilla ostajan työ on aiempaa helpompaa ja oikea varaosa on oikeaan aikaan oikeassa paikassa.”

– Vesa Savela, Korjaamo- ja varaosapäällikkö, VDL Bus & Coach Finland Oy

Tavoitteellinen ohjausmalli ostamiseen ja varaston suunnitteluun

Toimitusketjun tehokkuudella on ratkaiseva merkitys yritysten tuottavuudelle. Monet yritykset ovat vieneet digitalisoinnin seuraavalle tasolle valitsemalla Leanwaren toimitus­ketjun aivoiksi. Näin osto, tuotanto ja johto saavat täyden hyödyn irti toiminnan­ohjaus­järjestelmiin säilötyistä tieto­massoista ja parantavat kilpailukykyään.

SCM:n, osaavan henkilöstön ja sujuvien prosessien avulla saavutamme parannuksia toimitus­varmuudessa, varastojen optimoimisessa sekä järkevissä ostoerissä. SCM:n avulla parannat keskeisiä toimitusketjun hallinnan tunnuslukuja, kuten saatavuutta, varaston arvoa ja varaston kiertoa sekä työmäärää.

LeanwareSCM palveluiden avulla varmistat samanaikaisesti, että raaka-aineita ja tuotteita on tarpeeksi saatavilla, työpanokset kohdistetaan oikeisiin asioihin, datan käsittely ja raportointi on helppoa sekä pääomaa ei tuhlata yli­varastointiin.

Keskeiset tunnusluvut paranevat

 • Saatavuus nostetaan yli 98 %
 • Halpojen nimikkeiden työmäärän vähennys 30–70 %
 • Varastoarvon laskeminen 10–30 % ja varaston kierto paranee
 • Ostohintaindeksit kehittyvät 0,5–3 %

SCM:n hyödyt

Toimitusvarmuus parantuu

Oikeita nimikkeitä oikeaan aikaan.

Nopeammat toimitusajat asiakkaalle

Älä kilpaile hinnalla, vaan toimitusajalla.

Asiakas­tyytyväisyys ja myynti kasvaa

Aina oikea valikoima ja toimitusvarmuus.

Oikeat varastotasot

Ei ali- tai ylivarastointia

Pienempi työmäärä

Vähennämme rutiinityön määrää.

Keskity olennaiseen

Selkeät tehtävät ja priorisoinnit.

Unohda mutu, johda faktoilla

Visualisoitu toimitusketju ohjaa oikeaan tekemiseen.

Selkeä analysointi ja raportointi

Selkeät prosessit ja työkalut analysointiin ja raportointiin.

Tiedä mitä varastoit

Järjestelmä ehdottaa datan perusteella milloin kannattaa varastoida ja milloin ei.

Uudet ominaisuudet tarpeeseen

Tutustu SCM:n uusiin toiminnallisuuksiin ja käyttöliittymän erikoisuuksiin.

Vain tarvittavat tiedot ovat näkyvillä. Oletusroolit lisäävät tietoturvaa ja poistavat informaatioähkyä. Roolipohjaisuus antaa käyttö-, muokkaus- ja näkyvyysoikeudet käyttäjätasolle asti.

Se mahdollistaa myös mobiilikäytön. Oleellisen tiedon jakaminen muille on sujuvaa. Ei vaadi erillistä asennusta koneelle ja uusin versio on aina käytössä.

Tärkeimpien asetusten ja mm. nimikkeiden ohjausten tekeminen tehdään ohjattuina toimintoina. Se helpottaa ja ohjaa käyttöönotossa, mitä on tehtävä missäkin vaiheessa.

Laaja datamäärä on visualisoitu ymmärrettävässä muodossa, ja se mahdollistaa hyvän toimitusketjun hallinnan.

Kaikki tieto ja kommentit kirjataan järjestelmään, jolloin kömpelö hiljainen tieto poistuu ja toiminta digitalisoituu. Paperiset muistiinpanot jäävät taka-alalle, jolloin uusia työntekijöitä on helpompi perehdyttää.

Raportointi mahdollistaa reaaliaikaisen seurannan, jopa mobiilisti. Raportit ovat selkeitä, kompakteja ja helppolukuisia. Saat näkyvyyden toimittajayhteenvedoista asiakaspäähän asti, eli koko ketjun avattuna. Raportointikokonaisuus on kehitetty yli 500 käyttäjän tarpeiden mukaisesti, jonka visuaalisuus, käyttöliittymä ja toiminnallisuudet ovat jo valmiiksi mietittyjä.

Voit pilkkoa kokonaisuudet ohjatuiksi osakokonaisuuksiksi, joilla on omat tavoitteet, mittarit ja ohjausmalli. Tarkasteltavat asiat voidaan jakaa omiin kokonaisuuksiin, esimerkiksi voidaan tarkastella yhtä tuoteryhmää koko varaston sijaan.

Oston ja toimitusketjun hallinnan päivittäinen operointi on reaktiivista: sammutetaan paloja, tehdään tilauksia ja katsotaan mitä on myöhässä. Moni pakollinen asia jää tekemättä, koska keskittyminen on toisaalla. Tehtävälista kertoo mitä pitää tehdä ja milloin se on järkevintä.

Asetetaan ensiksi tavoitteet ristikkäisille tunnusluvuille (varaston arvo, työmäärä, saatavuus) ja tämän jälkeen lasketaan ohjaus, joka johtaa näihin tavoitteisiin. Tämä mahdollistaa huipputuloksen. Lisätietoja saat asiakastarinoista

LeanwareSCM tuo faktoihin perustuvan ja selkeän prosessin ohjaustavan hallintaan. Järjestelmä ehdottaa milloin kannattaa varastoida ja milloin ei.

Paranna tulosta ja pienennä kustannuksia

SCM on ainutlaatuinen ratkaisu­kokonaisuus toimitus­ketjun hallinnan tekemiseen, seurantaan, läpinäkyvyyteen sekä raportointiin ja analysointiin. Saat oleellisen datan järkevässä muodossa visualisoituna, ja apua tiedon käsittelyyn sekä hyödyntämiseen. Toimitusketjusta tulee läpinäkyvää toimittajista asiakkaisiin.

Tuote laskee dynaamisesti ohjaus­arvoja, huomioiden kulutuksen tai ennusteiden muutokset, luo selkeät prosessit ja toimintatavat ostamiseen, toimittaja­yhteistyöhön ja valikoiman hallintaan sekä tuotepolitiikkaan.

Organisaation on optimoitava ja digitalisoitava toimitusketju. Ohjatuilla prosesseilla ja järjestelmillä varmistetaan, että oikea materiaalit ovat oikeissa paikoissa oikeaan aikaan, kaikkialla maailmassa. Samalla voidaan estää liikavarastointi ja varaston loppumiset. Tämä parantaa kassavirtaa ja pienentää kustannuksia.

Saat oston työn selkeämmäksi ja voit näyttää onnistumisia, sillä nyt siihen on työkalut. Saavutat pienemmät varastot ja paremman saatavuuden, mutta ennen kaikkea helpotat työtä ja parannat motivaatiota sekä asiakas­tyytyväisyyttä. Saat järjestelmän, mutta myös osaamisen ja koulutuksen tueksi, sekä oppeja hyödyntämään lukuja, mittareita ja raportteja.

Pilvessä tai palvelimella

Kaikki järjestelmämme ovat saatavilla joustavana SaaS-ratkaisuna tai on premise -asennuksina omalle palvelimelle. Järjestelmämme ovat mobiili­optimoituja ja käytettävissä millä tahansa päätelaitteella.

Lue lisää toimitusmalleista

Lue asiakkaidemme onnistumistarinoita

Varaa demo

Varaa meiltä 30 min demo, niin esittelemme kuinka tunnistat ylimääräiset tuotteet varastossa, optimoit varastosi sekä lisäät myyntiä varmistamalla tuotteiden saatavuuden helppokäyttöisellä ja nykyaikaisella osto- ja hankintaohjelmistolla.

  Tätä lomaketta suojaa Google reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja sovelletaan.

  Ota yhteyttä

  Tom Karlsson

  Lue asiantuntijoidemme ajatuksia