Tuotteiden kierto paremmaksi LeanwareSCM toimin­tamallin avulla

Projekti lukuina

Saapumisrivit vähenivät 30 %
Palvelutaso nousi noin 5 %

LeanwareSCM:n avulla myymälöissä ylläpidetään tuotevalikoimaa, jolle on oikeasti kysyntää. Olemme onnistuneet kasvattamaan varastokiertoa ja laskemaan varastoarvoja.
– Päivi Yli-Juuti, Ketjukoordinaattori

Lähtötilanne

Myymälät ohjasivat tilauksia ja varastoja itsenäisesti, eikä yhtiötasolla ollut kokonaiskäsitystä siitä, kuinka paljon yksittäisiä tuotteita myydään yksiköittäin. Tästä seurasi, että Pentikin myymälöissä oli valitettavasti puutteita tuotteiden saatavuuden kanssa ja samaan aikaan osassa myymälöissä oli samoissa tuotteissa ylivarastoa. Myyjiltä kului myös turhaa aikaa laajan tuotevalikoiman tilaamiseen ja saldojen tarkistamiseen.

Ongelmien ratkaisu

LeanwareSCM:n käyttöönotossa Pentikille luotiin myymäläkohtainen valikoima, jossa on määritetty tuotevalikoima mm. myymäläkoon mukaan. ABC-luokituksen avulla pystyttiin kartoittamaan, mitkä tuotteet ovat tärkeitä ja ABC-filosofiaa alettiin hyödyntämään käytännön tekemisessä. Tuloksia alkoi näkyä nopeasti ja nyt myymälöissä ylläpidetään tuotevalikoimaa, jolle on oikeasti kysyntää.

Oikean valikoiman ja automaattisten täydennysten avulla Pentik on kasvattanut varastokiertoa ja palvelutasoa sekä laskenut varastoarvoja. Tuotteet eivät siis seiso varastossa, vaan kiertävät paremmin. Myymälöihin ohjautuu tavaraa kysynnän mukaan, eikä tuotteita ylivarastoida. Tämän lisäksi myymälöistä on helpompi seuloa pois tuotteita, jotka eivät ole enää valikoimassa ja ohjata ne outlet-myymälöihin. Myymälät saavat automaattisen ostoehdotuksen tilauspalvelusta. Tämä helpottaa myymälöiden arkea nopeuttaen tilausten tekemistä ja auttaen hahmottamaan tuotevalikoimaa, varastoa ja myyntiä.

Myymälän varaston arvot pienenivät kahden vuoden aikana 1,5 miljoonaa euroa. Saapumisrivit vähenivät 30 % ja palvelutaso nousi 93 %:sta 98,5 %:iin.

Asiakkaan esittely

Pentik on kansainvälinen sisustusmyymäläketju, joka tuo tuulahduksen pohjoista kauneutta ja kodikkuutta ihmisten ympärille. Mielestämme inspiroiva koti syntyy yhdistämällä suomalaista käsityötä ja kauneimpia löytöjä maailmalta.

Yritys perustettiin vuonna 1971 ja on siitä lähtien tuonut nyt jo klassikoiksi muodostuneita astioita suomalaiseen arkeen ja juhlaan. Pentik työllistää 320 henkilöä ja sen keramiikkatehdas on maailman pohjoisin ja se sijaitsee Posiolla Napapiirin tuntumassa.

Meillä on käytössämme maailmanlaajuisesti ainutlaatuista, 40 vuoden aikana kehittynyttä tuotantotekniikkaa, joka mahdollistaa monipuolisen ja pienisarjaisen valmistuksen.

Lue lisää ostamisen ja toimitusketjun hallinnan järjestelmästä, Leanware SCM >>>

Ota yhteyttä

Miten voisimme tehostaa ostamista ja toimitusketjun hallintaa sinun yrityksessäsi?