LeanwareSCM toi merkittävää helpotusta ostamiseen ja ohjaamiseen

LeanwareSCM auttaa rokkaamaan kun on tarve. RCK Finlandilla rokkaamisen tarve tuli eteen vuonna 2021, kun yrityksen hankintaprosessille haluttiin saada nykypäiväinen järjestelmä. Leanwaren ratkaisun valinta oli helppo, sillä taustalla painoivat positiiviset kokemukset tavoitteellisen oston työkalusta Logisticarista.

”Käytimme ennen RCK Finland Oy:ksi fuusioitumista, eli Paperipalvelu Koskimo ja Rännälin aikana Logisticaria ja siitä jäi meille erittäin hyvä kokemus. Sitten käytössämme oli Expak. Kun meillä ilmeni tarve uudelle ohjelmistoratkaisulle, oli helppoa aloittaa projekti jo ennalta tutun Leanwaren kanssa. Meillä on pitkä ja hyvä asiakassuhde Janne Haverisen kanssa, ja olemme olleet tyytyväisiä.”
Venla Anttonen, Toimitusketjupäällikkö, RCK Finland Oy

Projekti käynnistyi loppuvuodesta 2021, jolloin tahtotila oli olla kehityksessä mukana ja saada toiminnallisesti kätevä ratkaisu. Sellainen, joka keskustelee RCK Finlandin toiminnanohjausjärjestelmä-ERP:n kanssa ja helpottaa päivittäistä hankinnan työtä.

”Meillä tuotteiden määritykset tulevat PIM/ERP:stä, se on meidän masteri, jonka kanssa tulee rajapintojen toimia. Käytettävyys tässä uudessa SCM:ssä on hyvä, ja tiedot ovat järjestelmien välillä liikkuneet yllättävänkin hyvin alun pienten hikkojen jälkeen. Meidän on helpompi ohjata varastoa, tuotantoa ja yhteyksiä, aivan kuten tavoittelimmekin.”
Venla Anttonen, Toimitusketjupäällikkö, RCK Finland Oy

Osittainen käynnistys marraskuussa 2022

RCK Finlandissa aloitettiin uuden LeanwareSCM-järjestelmän käyttäminen marraskuussa 2022. Osa toiminnallisuuksista on vielä poissa käytöstä, kun projektissa on edetty Anttosen mukaan vähän kuin pala kerrallaan. Päivittäinen ostaminen on toiminut järjestelmällä alusta alkaen kokonaisuudessaan.

”Tuotekohtaisia ohjauksia ja muutoksia pystyy tekemään ihan eri tavoin kuin aiemmin, ja se näkyy muun muassa siinä, ettei ole liikaa varmuusvarastoa. Pystymme paljon kokonaisvaltaisemmin seuraamaan koko toimintaa.”
Venla Anttonen, Toimitusketjupäällikkö, RCK Finland Oy

Projektissa on alusta asti kiinnitetty erityisesti huomiota käytettävyyden ja visuaalisuuden parantamiseen. Tuotetta on myös kehitetty asiakkaan palautteen perusteella.

”Ohjelmiston käytettävyyteen on asiakkaalta saatujen kommenttien perusteella tehty lukuisia parannuksia. Muun muassa mahdollisuus muokata raporttinäkymät käyttäjäkohtaisesti tekee käytöstä helppoa ja sujuvaa. Myös varastotasoja on optimoitu ja tuotteiden saatavuus on hyvällä tasolla.”
Tomi-Pekka Juha, Prosessikonsultti, Leanware Oy

Raportointi syyniin seuraavaksi

Perushankinnan osalta LeanwareSCM:n käyttöä on harjoiteltu nyt muutama kuukausi. Seuraavaksi järjestelmä laajenee kattamaan myös RCK Finlandin Brändäämön tuotteet. Odotukset ovat korkealla sen suhteen, että koko yrityksen hallinta saadaan sujuvasti uuden järjestelmän alle. Ohessa aloitetaan myös SCM:n kyljessä tulleen BI-raportointijärjestelmän koekäyttö.

”Meille on tärkeää saada ja ymmärtää dataa erityisesti toimitusvarmuudesta läpi toimitusketjun. Hankinnan näkökulmasta kiinnostavat tietenkin myös muun muassa nollarivit, kierto, saatavuus ja varaston arvo.”
Venla Anttonen, Toimitusketjupäällikkö, RCK Finland Oy

Projektin päätavoite

Haluttiin olla kehityksessä mukana ja saada hankinnalle viimeisintä huutoa oleva järjestelmä.

Projektin merkittävimmät hyödyt

  1. Päivittäinen ostaminen on helpottunut. Ratkaisu on edeltäjiään käyttäjäystävällisempi ja aika näyttää, mitä esimerkiksi ajankäytöllisiä hyötyjä saamme. 
  2. Ohjaaminen on kätevää. Saadaan ohjattua varastoa, nimikkeitä ja ABC-luokkia niin, että saatavuus, kierto ja varaston arvo pysyvät halutulla tasolla.

Kiinnostavatko ohjelmistojemme mahdollisuudet? Ota yhteyttä Tomppaan

Tom Karlsson