LeanwareWMS takoo verkkokaupan tulevaisuutta – ALSO Finlandin uusi logistiikka­keskus nousi ecommercen edelläkävijäksi

Suomen suurimman IT- ja kulutuselektroniikan tukkurin ALSO Finlandin uusi logistiikkakeskus avattiin Pirkkalaan kesäkuussa. Kiitos ultramodernin sisälogistiikan ja LeanwareWMS-varastonohjausjärjestelmän, suomalaisten älypuhelimet ja elektroniikka liikkuvat asiakkaalle entistä kustannustehokkaammin.

 – Moderni rakennus, innovatiivinen automaatio sekä täysin digitaalinen varastoprosessien ohjaus mahdollistavat paitsi saman päivän toimitukset myös uudet oheispalvelut, kuten varastotilan ja logistiikan ulkoistuksen sekä laitteiden koko elinkaaren palvelut. Nopeammat, joustavammat ja kustannustehokkaammat toimitukset ovat kilpailuetu niin meille kuin asiakkaillemme, kertoo logistiikan kehityspäällikkö Mikko Eronen.

Uutta logistiikkakeskusta lähdettiin alusta asti suunnittelemaan yhteistyössä Leanwaren kanssa, joka on kehittänyt ALSOn logistiikkaa vuodesta 2012. Logistiikkakeskuksen manuaalivarastoa sekä Suomen ensimmäistä Adapto Shuttle -pientavara-automaattia ohjaa Leanwaren kolmannen sukupolven LeanwareWMS-varastonhallintajärjestelmä.

– ALSOn uudistettu sisälogistiikkaprosessi on merkittävä avaus suomalaiselle verkkokaupalle. Esimerkillään ALSO näyttää suuntaa koko sisälogistiikan kehitykselle, toteaa Leanwaren toimitusjohtaja Janne Viinikkala.

Tukkurista tulevaisuuden markkinapaikaksi

Tarve kehitykselle on akuutti. IT- ja kulutuselektroniikan ostopaikat ja -tavat muuttuvat. Kasvava verkkokauppa pirstaloi kovaa vauhtia asiakkaiden osto- ja toimitusprosesseja, jolloin tilauksen koko pienenee. Vastaavasti toimitettavien tilausten ja toimituspisteiden määrä kasvaa räjähdysmäisesti.

– Toimitusketjun jäljitettävyys ja varastosaldojen reaaliaikainen seuranta ovat sekuntipeliä. Verkkokaupan edelleen kasvaessa logistiikan pitää olla superkilpailukykyinen, jotta kaikkia asiakasryhmiä pystytään palvelemaan nopeasti ja laadukkaasti, toteaa Eronen.

Erosen mukaan tämä on otettu logistiikkakeskuksen suunnittelussa, toteutuksessa ja järjestelmätoimittajan valinnassa huomioon.

– Leanware on meille ketterä ja innovatiivinen kumppani, jonka kanssa on ollut helppoa yhteistyössä toteuttaa paras mahdollinen ratkaisu suunnittelusta käyttöönottoon asti, sanoo Eronen.

Toimiva sisälogistiikka mahdollistaa ALSOlle uusien palvelukonseptien kehittämisen. Tulevaisuudessa yritys näkee itsensä tukkurin sijaan entistä enemmän markkinapaikkana, joka tarjoaa jälleenmyyjilleen niin laitteita kuin palveluita.

– Tavoitteenamme on jatkossa täydentää jälleenmyyjiemme omaa tarjontaa niissä asioissa, joita heidän ei itse kannata tehdä. Uuden logistiikkakeskuksen myötä olemme yhä enemmän laitteiden ja palveluiden tavaratalo, jonne jälleenmyyjä voi halutessaan tulla ostoksille ja hankkia ne asiat, mitä häneltä itseltä ei löydy, sanoo Eronen.