Leanware Fresh Servantin kasvun pitkäaikaisena kumppanina

Kolmivuotisen Leanware-yhteistyön aikana Hetki-salaateista ja Salaattimestari-salaattibaareista tunnetun Fresh Servantin liikevaihto on noussut vuosittain yli 15 prosenttia ja oli viime vuonna jo 71,8 miljoonaa. Leanware on ollut mukana varmistamassa, että varastonhallinta pysyy suunniteltua nopeamman kasvun perässä.

Fresh Servant toimittaa viikoittain vähittäiskaupoille ja ravintoloille jo 500 000 annosta erilaisia tuotteita. Parhaillaan käynnissä olevan Edsevön tehdaslaajennuksen myötä toimituskapasiteetti tuplaantuu kesään 2022 mennessä. Vähittäiskauppojen tuotenimikkeiden määrä on kasvanut yli 30 % kolmessa vuodessa ja tuotteiden lukumäärä tulee kasvamaan kovasti tulevina vuosina, mikä aiheuttaa lisäpaineita logistiikalle.

“Nopeasti kasvavassa yrityksessä kapasiteettia pitää pystyä lisäämään lyhyellä varoitusajalla, ja Leanwaren joustava tiimi on auttanut meitä löytämään tähän oikeat ratkaisut. Olemme saaneet heiltä erinomaista konsulttiapua, sillä heidän osaamisensa kattaa koko prosessin ideoinnista, toiminnallisuuksien määrityksistä ja dokumentaatiosta operatiiviselle tasolle”, Fresh Servantin tekniikka- ja logistiikkajohtaja Daniel Asplund kertoo.

Leanware on ollut mukana tukemassa Fresh Servantin kasvua jo vuodesta 2018, jolloin yrityksessä otettiin miniload-varaston hankinnan yhteydessä käyttöön LeanwareWMS-varastonhallintajärjestelmä. Tuotevolyymien kasvaessa keräyskapasiteettia on ehditty lisätä yhdessä moneen kertaan. Leanware on ideoinut Fresh Servantille esimerkiksi erillisen keräysalueen high-runner-nimikkeille.

“Asiakkaan huiman kasvumatkan aikana olemme analysoimme Fresh Servantin sisälogistiikkaa ja järjestelmädataa monelta taholta sekä prosessin että järjestelmän kehitystä varten. Uuden tehdaslaajennuksen myötä teimme määrittelyt varaston yksityiskohtaiseen ohjaukseen. Luottamus meidän yhteistyöhön huipentui siihen, että meidät valittiin laajennuksen WMS-toimittajaksi”, Leanwaren perustaja Janne Viinikkala kuvailee.

Uuden laajennuksen varastonhallintajärjestelmä on yhteensopiva Fresh Servantin olemassa olevan automaatioratkaisun kanssa. Näin yrityksen tähänastiset investoinnit voidaan hyödyntää täysipainoisesti. Leanware toteuttaa järjestelmän tiiviissä yhteistyössä automaatiotoimittaja SSI Schäferin kanssa sekä integroi sen uudet ja vanhat osat saumattomaksi kokonaisuudeksi.

“Ratkaisujen yhteentoimivuus on meille välttämätöntä myös siksi, ettei tuotanto saa pysähtyä uudistusten aikana. Leanware pitää pyörämme pyörimässä 24/7”, Asplund jatkaa.

LeanwareWMS-varastonhallintajärjestelmän valtteja ovat paitsi äärimmäinen toimintavarmuus myös joustavuus. Vauhti saa kiihtyä edelleen, kun kasvuun osataan varautua ja lähettämön toimintaa tehostetaan ennakoivasti.

“Kolmen vuoden kokonaisvaltaisen kumppanuuden aikana meille on syntynyt syvällinen ymmärrys Fresh Servantin logistiikasta, jonka pohjalta pystymme tarjoamaan näkemyksellisiä kehitysideoita ja valmistautumaan tuleviin tilanteisiin. Pitkä yhteistyö on tuonut molemminpuolista luottamusta. Osaamme ja saamme kyseenalaistaa ideoita ja ehdottaa vaihtoehtoisia lähestymistapoja”, Viinikkala kertoo.

Asplund kiittää myös Leanwaren innostavaa ja arvostavaa kulttuuria. Hänen mukaansa yrityksen toiminnassa näkyy, että henkilöstöstä välitetään ja asiakasta halutaan aidosti auttaa onnistumaan.

“Voin sanoa, että olemme olleet yhteistyöhön sataprosenttisen tyytyväisiä”, hän summaa.

Kriittisen järjestelmän jatkuvan ja asiakkaan tarpeita ennakoivan kehitystyön ansiosta yhä suurempi määrä Fresh Servantin tuotteita saadaan ultratuoreina kaupan hyllyille ja ruokapöytiin.