Prestudylla työkalut prosessien kehitykseen ketterästi

Tausta / Lähtötilanne

Tevella Oy:llä oli tiedossa muutto uusiin toimitiloihin ja samalla haluttiin tarkastella kriittisesti ulkopuolisin silmin sisälogistiikan prosesseja kokonaisvaltaisesti vastaanotosta, hyllytykseen, keräykseen, pakkaukseen ja lähetykseen. Tähän ratkaisuksi valikoitui Leanwaren tarjoama Varastoinnin tehokkuuden Prestudy.

Miksi Leanware?

”Halusimme näkemyksen Suomen johtavalta sisälogistiikan ohjelmistojen ja prosessien osaajalta, joka uskaltaa rohkeasti haastaa ja kyseenalaistaa toimintamme ja prosessimme Lean-menetelmiä hyödyntäen”, toteaa Tevellan toimitusjohtaja, Jyri-Jukka Ääri.

”Jo lähtötilanteessa oli selvää, että tulemme tarvitsemaan WMS-järjestelmän nykyisen ERP-järjestelmän rinnalle. Leanware vakuutti meidät osaamisellaan ja referensseillään siitä, että he pystyvät tuomaan meille tarvittavan ulkopuolisen näkökulman, unohtamatta järjestelmiä taustalla”, Ääri jatkaa.

Ratkaisu

Prestudyssä tehtiin tilaus-toimitusaineistoon perustuva analyysi, jonka avulla muodostettiin yleiskuva materiaalivirrasta ja toiminnan volyymista. Tämän lisäksi asiantuntija vietti päivän asiakkaan varastolla tutustuen prosesseihin, tunnistaen kehityskohteita ja arvioiden niiden potentiaalia. Yhteenvetona tuotettiin suositus toiminnan kehittämisestä sekä investoinnin takaisinmaksulaskelma asiakkaan päätöksenteon tueksi.

Lopputulos

”Prestudyn lopputulokset vahvistivat käsitystä muutostarpeista, jotka olimme jo tunnistaneet. Onneksi saimme tästä toimintaamme konkreettisia muutosehdotuksia, joita voimme ottaa välittömästi käyttöömme. Näin saamme säästöjä ja tehostusta jo ennen WMS- varastonhallintajärjestelmän käyttöönottoa”, toteaa Jyri-Jukka Ääri.