LeanwareDATA – toimitusketjun kehittämisen data-alusta

Keskitetty data-alusta yhdistää organisaation datamassat helposti saataville ja yhteen paikkaan. Data-alusta auttaa yhdistämään, jäsentämään, yhdenmukaistamaan ja varastoimaan yrityksen eri tietojärjestelmistä kerättäviä tietoja. KPI-mittareiden parantaminen ja liiketoiminnan kehittäminen mahdollistuu dataohjautuvuuden avulla, joka toimii kivijalkana tiedolla johtamiselle.

”Meidän ei tarvitse pureutua jokaiseen raportoituun poikkeamaan erikseen vaan voimme datan visualisoinnista nopeasti ja helposti todeta, mihin tiettyihin asioihin meidän pitää keskittyä.”

– Juha Linnusmäki, tuotannon kehityspäällikkö, Avant Tecno

”Tiedolla johtaminen, luotettava data ja tietoon pohjautuvat ratkaisut ovat meille hyvin tärkeitä. Haluamme antaa työntekijöillemme juuri sen datan, jota he tarvitsevat, jotta he pystyvät tekemään työssään oikeita valintoja.”

– Niklas Lindblad, Director, Order, Planning and Logistics, Mitsubishi Logisnext Europe

Ohjaa laadukkaalla datalla

Kestävin ratkaisu datalla johtamiseen on data-alusta, joka mahdollistaa järjestelmien ja datan visualisoinnin tai raportoinnin yhteispelin. Modernin johtamisen työkaluna data-alusta tuo hyötyjä välittömästi, mutta erityisesti pitkällä aikavälillä. Ilman laadukasta datan varastointia, on vaikea puuttua datan laatuun tehokkaasti. Ilman laadukasta dataa taas johtaminen ja päätöksen teko perustuu mututietoon.

Onko organisaationne vasta käynnistämässä dataohjautuvuutta? Tutustu kokonaisvaltaisiin data- ja tekoälyratkaisuihimme >>

Data-alusta

Ennakointi, optimointi ja AI

Kun yrityksen eri toimintojen data on kootaan yhteen paikkaan, niin tietoa voidaan rikastuttaa eri järjestelmistä tulevalla datalla ja syy-seuraussuhteiden selvittäminen onnistuu. Juuri teidän tarpeisiinne räätälöidyn data-alustan avulla analysointi konkretisoituu ja  reaaliaikainen data sekä historiadata ennustavat ja optimoivat toimintaa.

Yhteinen alusta mahdollistaa datan varastoinnin ja käsittelyn keskitetysti, mikä tekee uusien datan käyttökohteiden kokeilusta ja löytämisestä yrityksessä helpompaa ja kustannustehokkaampaa.  Tämä johtaa parhaimmillaan uusien liiketoimintamahdollisuuksien löytymiseen ja kilpailuetuun.  Data-alusta on lähes välttämättömyys myös tekoälyn tehokkaalle hyödyntämiselle. 

Leanwaren asiantunteva tiimi auttaa suunnittelemaan ja kehittämään organisaatiosi tarpeisiin soveltuvan data-alustan. Hyödynnämme uusimpia ja moderneja Microsoft Azure -teknologioita, jotka mahdollistavat Copilot-tekoälyn käytön.

Linkki strategian ja operatiivisen toiminnan välillä

Kun kaikkien käytössä olevien ohjelmistojen data on keskistetty yhteiselle alustalle, niin datan laatu ja yhdenmukaisuus paranee. Tällöin virheiden määrä vähenee ja käyttöön saadaan reaaliaikainen tilannekuva. Data-alusta koostaa datan helposti ymmärrettävään visuaaliseen muotoon selkeän käyttöliittymän avulla. Eri osastot saavat juuri heidän tarpeitaan tukevan tiedon hyödynnettäväksi.

Data-alusta toimii linkkinä johdon strategian ja operatiivisen tekemisen välillä. Se on konkreettinen keino viestiä ja visualisoida strategiaa käytännön toimintaan asti, kun kaikki tavoitteet linkittyvät mitattaviin tekemisiin ja muutoksiin pystytään reagoimaan välittömästä tai ennakoiden.

 

Data-alustan hyödyt

Tilannekuva

Data-alusta mahdollistaa nopean tilannekuvan saamisen, eikä aikaa kulu tiedon etsimiseen.

Kustannussäästöt

Aika ja resurssit säästyvät, kun virhealtis manuaalinen raportointi vähenee.

Automatisointi ja skaalautuvuus

Datan hakeminen, varastointi ja tietojen yhdistäminen voidaan automatisoida. Liiketoiminnan kehittyessä ja kasvaessa datalähteitä voidaan myös helposti lisätä. 

Tehokkuus

Tiedon jakaminen ja yhteistyö eri osastojen väkillä helpottuu, mikä voi johtaa innovaatioihin ja tehokkuuteen.

AI ja koneoppiminen

Mahdollisimman nopea datan keräämisen aloittaminen mahdollistaa myöhemmän tekoälyn ja koneoppimisen hyödyntämisen.

Tiedolla johtaminen

Data-alusta tukee data-analytiikan tehokäyttöä, dataohjautuvuutta sekä tiedolla johtamista.

Miksi valita Leanware kumppaniksi data-alustalle?

Ohjelmistokumppanin valinnassa painotetaan usein teknisiä asioita. Huomattavasti tärkeämpää on kuitenkin asiakkaan liiketoiminnan ymmärtäminen sekä kyvykkyys toteuttaa projekti alusta loppuun asti. 

 1. Kaiken ytimessä on osaamisemme organisaatioiden toimitusketjun ydinprossien digitalisoinnista ja datan hyödyntämisestä. 
 2. Valmiit ratkaisut nopeuttavat projektia ja tuovat kustannussäästöjä. 
 3. Tiedämme mitä teemme. Vahvan toimialaosaamisen myötä tunnemme asiakkaidemme liiketoiminnan ja liiketoimintaympäristön. 
 4. Kokenut tiimi ohjelmistoalan ja teollisuuden ammattilaisia, joilla on pitkä kokemus vastaavista projekteista. 
 5. Asiakkaiden mukaan kanssamme on helppo asioida.
Data-alusta

Kustannustehokkuutta ja ketterämpää toimintaa

Mitsubishi Logisnext Europe (MLE) luottaa Leanwaren vuosien kokemukseen teollisuuden hankintojen ja tuotannon seuraamisesta, mittaroinnista ja ohjaamisesta. Viimeisin yhteistyö mahdollistaa järjestelmän toimimisen datalla johtamisen työkaluna.

 • Keskittää kaikkien käytössä olevien ohjelmistojen datan yhteiselle alustalle
 • Reaaliaikainen data sekä historiadata ennustavat ja optimoivat toimintaa 
 • Koostaa datan helposti ymmärrettävään ja visualiseen muotoon
 • Mahdollistaa kaikille osastoille juuri heidän tarvitsemat raportit näkyville
Katso lisää

Lataa tiedolla johtamisen opas

Haluatko tehostaa yrityksen toimintaa, ennakoida tulevaisuuden tarpeita paremmin ja johtaa dataan perustuen? Olemme laatineet sinulle oppaan, jonka myötä tunnistat organisaatiosi nykytason ja kyvykkyydet datalla johtamiseen. Täytä yhteystietosi alle niin saat maksuttoman oppaamme sähköpostiisi.

  Tätä lomaketta suojaa Google reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja sovelletaan. Lue tästä Leanwaren Tietosuojaseloste.

  Haluatko kuulla lisää data-alustan mahdollisuuksista? Ota yhteyttä Harriin:

  Harri Julmala, Business Director, Digital Works, Leanware
  Harri Julmala

  Olemme Microsoftin ISV-kumppani (Independent Software Vendor).

  Katso lisää

  Asiakkaidemme onnistumistarinoita

  Lue asiantuntijoidemme ajatuksia