LeanwareWMS-varaston­hallinta­järjestelmä tuplasi Staples Finland Oy:n logistiikka­keskuksen tehokkuuden

Maailman suurin toimistotarviketoimittaja Staples lupaa tehdä toimistotarvikkeiden ostamisesta helppoa ja toimittaa vain täydellisiä tilauksia. LeanwareWMS-varastonhallintajärjestelmä auttaa tekemään asiakaslupauksesta totta niin kivijalassa kuin verkkokaupassa.

LeanwareWMS-varastonhallinta ohjaa ja tehostaa toimintaa Staples Finlandin logistiikkakeskuksessa Tuusulassa. Keskusvarasto palvelee 7 myymälää, minkä lisäksi sieltä toimitetaan toimistotarvikkeita suoraan työpaikoille joko verkkokaupan kautta tai täyttöpalvelutoimintana.

– LeanwareWMS-järjestelmään siirtymisen jälkeen keräilytehomme on kaksinkertaistunut ja varastohenkilöstömme määrä on puolittunut asiakaslupauksemme tinkimättä, kertoo Staplesin logistiikkapäällikkö Jorma Hållfast.

Tilaukset toimitetaan ihmisen ja automaation yhteispelinä

Tavaran vastaanotossa työntekijä kertoo järjestelmälle varastoyksikön sisällön ja kuittaa sen automaatin käsiteltäväksi. Hyllytys dynaamisille varastopaikoille tapahtuu järjestelmän ja automaattikraanan toimesta, työntekijän siirtyessä suorittamaan seuraavaa työtä.

Keräily suoritetaan goods-to-man -periaatteella. Automaatio tuo keräiltävät nimikkeet varastohyllystä keräilypisteeseen, missä työntekijä suorittaa varsinaisen keräilyn. Edellisenä päivänä tehdyt tilaukset toimitetaan seuraavan päivän kuluessa.

– Useamman keräilytavan hyödyntäminen minimoi keräilytyön kustannukset. Tehokas yhdistelyprosessi lyhentää pakkaukseen kuluvaa aikaa ja varmistaa kuljetuskustannusten kurissa pysymisen.

Aikaisemmin saman asiakkaan eri tilaukset lähtivät kaikki omina toimituksinaan. Nyt järjestelmä yhdistää tilaukset automaattisesti, mikä tarkoittaa pienempiä logistiikkakustannuksia ja parempaa palvelua loppuasiakkaalle.

– Pitkälle automatisoitu toimitusketju vaati kehittyneen järjestelmän toiminnan tehostamiseen ja ohjaamiseen. Leanware on osoittautunut hyväksi kumppaniksi toimintamme kehittyessä jatkuvasti, Hållfast toteaa tyytyväisenä.


Staples Finland Oy on osa maailman suurinta toimistotarviketoimittajaa Staplesia. Yrityksellä on Suomessa 7 myymälää, minkä lisäksi toimistotarvikkeita toimitetaan verkkokaupan kautta sekä täyttöpalvelutoimintana.