Panostus sisälogistiikkaosaamisen tulevaisuuteen

Leanware jalkautui tänä syksynä sisälogistiikan opetusta tarjoaviin oppilaitoksiin kolmesta erillisestä luentokerrasta muodostuneella oppilaitoskiertueella. Kiertue käynnistyi Tampereelta 25.9., eteni Kotkan kautta 16.10. ja huipentui Jyväskylään 4.11. Ajatus oppilaitoskiertueesta syntyi viime vuoden loppupuolella, kun päätimme joululahjana asiakkaillemme sijoittaa logistiikan alan tulevaisuuden osaamiseen.

Tampereella kiertueen ensimmäisellä luennolla Tredun opiskelijat pääsivät tarkastelemaan sisälogistiikan prosessia Pekka Saarelaisen johdolla. Luennolla esiteltiin mm. logistiikan megatrendin vaikutuksia, sisälogistiikan prosessin kustannuksia ja tehostamista, sekä erilaisia varastoteknisiä ratkaisuja. Mukana kuulemassa oli sekä nuoria että aikuisia. Opiskelijat uskaltautuivat esittämään tiukkoja kysymyksiä. Erityisesti opiskelijoita kiinnosti uusien automaatioratkaisujen vaikutus työllisyyteen. Pekka kuvaili logistiikan olevan se osa työstä, jota ei voida valmistuksen tapaan siirtää ulkomaille ja näin ollen muutoksilla on enemmänkin vaikutusta siihen, missä muodossa työtä tehdään.

Kunkin kiertueluennon jälkeen järjestettiin varastonhallintajärjestelmädemo, jossa opiskelijoilla oli mahdollisuus päästä halutessaan myös itse kokeilemaan varaston töitä pienoismallivarastossa LeanwareWMS:in ohjaamana. Oppilaitoksilla on ollut jo jonkin aikaa mahdollisuus hankkia vastaava pienoismalli järjestelmineen myös omaan opetuskäyttöön. Olemme aloittaneet myös ensimmäisen LeanwareWMS toimituksen fyysiseen opetusvarastoon.

Kiertue jatkui Kotkassa XAMK:in kampuksella, jossa varaston toiminnan äärelle kokoontui XAMK:in, KSAO:n ja EKAMI:n opiskelijoita. Heidän kanssaan tutkimme, miten varastonhallintajärjestelmä ohjaa kokonaisvaltaisesti varastoprosessia peilaten tätä Leanin oppeihin. Lisäksi syvennyimme dynaamisen varastoinnin periaatteisiin, ja pohdimme eri keräysstrategioiden hyödyntämistä. Tunnelma luennolla oli keskittynyt ja vaikutti siltä, että käsitellyistä aihealueista löytyi yhtymäkohtia kaikille, vaikka mukana oli opiskelijoita melkoisen laajalla taustalla koulutusvuosien, oppilaitoksen, työkokemuksen ja iän suhteen tarkasteltuna.

Kiertueen viimeisen luennon veti toimitusjohtajamme Janne Viinikkala. JAMK:in opiskelijoiden kanssa hän sukelsi varastoprosessin tehokkuuden arviointiin ja tehostamisen johtamiseen. Lisäksi käytiin läpi erilaisia automaatioratkaisuja sekä niihin liittyviä investointeja. Janne kuvaili kuinka kuulijoiden ryhti ja tarkkaavaisuus nousivat entisestään, kun hän totesi näiden olevan työkaluja, joita teidän täytyy tulevaisuudessa käyttää.

Vastaanotto oppilaitoksissa oli innostunutta. Saimme positiivista palautetta kaikista kiertuekäynneistä ja opiskelijat kuuntelivat luentoja keskittyneinä. Kiertueelle toivottiin myös jatkoa. Toistaiseksi päätämme kiertueen tähän, mutta jäämme harkitsemaan vastaavan kierroksen starttaamista ensi vuonna.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa Leanwaren tapahtumista ja ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

  Tätä lomaketta suojaa Google reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja sovelletaan.

  Blogi

  Tiedolla johtamisen pika-analyysi

  Olemme lanseeranneet Leanwarella ilmaisen tiedolla johtamisen pika-analyysin, jonka avulla pystymme sparrailemaan tiedolla johtamisen nykytilasta, tavoitteista ja haasteista hyvinkin syvällisesti. Lue lisää

  Vihdoin koko toimitusketju haltuun

  Leanwaren kaksi vuotta sitten tehtyjen Expak Systems ja PR Logisticar yrityskauppojen myötä, on viimein paremmat pelit ja vehkeet koko toimitusketjun ohjaukseen. Eli miten pidetään tuotteiden saatavuus maksimissa, varaston arvo ja työmäärä samalla minimoiden. Lue lisää

  Tietojärjestelmät vastuullisessa toimitusketjussa

  Vastuullisuudesta tulee yhä tärkeämpi aihe yrityksille ja kuluttajille. Kilpailukykynsä varmistamiseksi yritykset pyrkivät kasvuun, mutta kasvun on oltava jatkossa kestävää ja kestävyyden läpinäkyvää. Avasimme vastuullisuuden ajankohtaista termistöä ja lähivuosien voimakkaasti kasvavia EU:n raportointivaatimuksia webinaarissamme 14.2.2023.   Lue lisää