Optimoiva varastointi

Miltä kuulostaa hyppy perinteisistä varaosa­hyllyistä automatisoituun sekä itse­ohjautuvaan ja -oppivaan varaston­hallintaan? Kun reaaliaikainen tieto on aina saatavilla, pystyt vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin jo tänään.

Miten optimoiva ja dynaaminen varastointi toimii?

LeanwareWMS:ssä on prosessiohjaava optimoiva varastojärjestelmä perinteisen kirjanpidon sijaan. WMS käyttää varastoyksikkösaldoja varastopaikkasaldojen sijaan, jotka ovat lähtökohta dynaamiselle varastoinnille. Ostoerän tai valmistuserän tuotteet vastaanotetaan yksilöityihin varastoyksiköihin (esim. lava tai laatikko).

Dynaamisessa varastoinnissa tuotteella ei ole kiinteää aktiivi- tai reservipaikkaa, vaan optimaalinen paikka varastosta lasketaan tuotteelle hyllytyksen tai täytön aikana. Tällöin tuotteet ovat aina oikeilla paikoilla ja tyhjä tila käytetään tehokkaasti hyödyksi. Dynaamisuus on keskeinen osa tila- ja kokonaistehokkuutta sekä saldotarkkuutta.

Dynaaminen varastointi myös takaa 100 % jäljitettävyyden sekä FIFO:n ja FEFO:n. LeanwareWMS on lisännyt dynaamiseen varastointiin älyä koneoppimisen muodossa, joka optimoi ja ylläpitää itsestään varastossa oikeanlaista XYZ-tuotesijoittelua, vähentäen kerääjän keräysmatkoja huomattavasti.

Dynaaminen keräyksenohjaus helpottaa työntekoa joka vaiheessa

LeanwareWMS tekee automaattisesti tilausten yhdistelyn ja aikatauluttaa keräystyöjonon. WMS ohjaa myös automaattisesti tarvittavat täytöt. Järjestelmä kertoo tarkasti kerääjälle mitä kerätään, eli keräyslistan.

WMS kertoo kerääjälle missä järjestyksessä kerätään, jotta lyhin reitti toteutuu. WMS ohjaa kerääjää keräyksessä vaihe vaiheelta. Tästä seuraa, että kerääjä voi täysin keskittyä fyysiseen keräystyöhön. Lisäksi WMS:n keräyksen tekoälyalgoritmi osaa niputtaa toisiaan läheltä kerättävät tilaukset samoille keräyslistoille minimoiden keräysmatkat.

Tällä tavalla saadaan muodostettua kerääjälle keräyslistoja, jossa kaikki tilaukset saadaan kerättyä pieneltä alueelta. Vähärivisissä tilauksissa tästä seuraa jopa 60 % vähennys kuljettuihin keräysmatkoihin verrattuna keräykseen, jossa ei hyödynnetä tekoälyoptimointia.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa Leanwaren tapahtumista ja ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

  Tätä lomaketta suojaa Google reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja sovelletaan.

  Aamiaisista illanviettoihin – tapahtumat luovat yhteisöllisyyttä

  Leanwaressa uskotaan joukkuepeliin – kirjaimellisesti. Välillä reippaillaan frisbeegolfin parissa ja toisena hetkenä puetaan koko joukko… Lue lisää

  Tuotejäljitettävyys ja sen toteuttaminen

  Olennainen osa MES-järjestelmää on töiden kuittaaminen aloitetuksi ja lopetetuksi, joten tilausten ja tuoteyksiköiden valmistusprosessin jäjitettävyys muodostuu käytännössä automaattisesti. Lue lisää

  14.2.2023 Vastuullisuus toimitusketjuissa -webinaari

  Yritysten toiminnan kestävyysnäkökulmat korostuvat jatkuvasti enemmän ja enemmän. Muutos kohti selkeästi määriteltyä vastuullista toimintaa on kansainvälisellä tasolla kasvava ilmiö. Webinaarissa käsitellään toimitusketjujen vastuullisuutta ESG-tekijöiden vaikutuksen kautta. Lue lisää