Optimoiva varastointi

Miltä kuulostaa hyppy perinteisistä varaosa­hyllyistä automatisoituun sekä itse­ohjautuvaan ja -oppivaan varaston­hallintaan? Kun reaaliaikainen tieto on aina saatavilla, pystyt vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin jo tänään.

Miten optimoiva ja dynaaminen varastointi toimii?

LeanwareWMS:ssä on prosessiohjaava optimoiva varastojärjestelmä perinteisen kirjanpidon sijaan. WMS käyttää varastoyksikkösaldoja varastopaikkasaldojen sijaan, jotka ovat lähtökohta dynaamiselle varastoinnille. Ostoerän tai valmistuserän tuotteet vastaanotetaan yksilöityihin varastoyksiköihin (esim. lava tai laatikko).

Dynaamisessa varastoinnissa tuotteella ei ole kiinteää aktiivi- tai reservipaikkaa, vaan optimaalinen paikka varastosta lasketaan tuotteelle hyllytyksen tai täytön aikana. Tällöin tuotteet ovat aina oikeilla paikoilla ja tyhjä tila käytetään tehokkaasti hyödyksi. Dynaamisuus on keskeinen osa tila- ja kokonaistehokkuutta sekä saldotarkkuutta.

Dynaaminen varastointi myös takaa 100 % jäljitettävyyden sekä FIFO:n ja FEFO:n. LeanwareWMS on lisännyt dynaamiseen varastointiin älyä koneoppimisen muodossa, joka optimoi ja ylläpitää itsestään varastossa oikeanlaista XYZ-tuotesijoittelua, vähentäen kerääjän keräysmatkoja huomattavasti.

Dynaaminen keräyksenohjaus helpottaa työntekoa joka vaiheessa

LeanwareWMS tekee automaattisesti tilausten yhdistelyn ja aikatauluttaa keräystyöjonon. WMS ohjaa myös automaattisesti tarvittavat täytöt. Järjestelmä kertoo tarkasti kerääjälle mitä kerätään, eli keräyslistan.

WMS kertoo kerääjälle missä järjestyksessä kerätään, jotta lyhin reitti toteutuu. WMS ohjaa kerääjää keräyksessä vaihe vaiheelta. Tästä seuraa, että kerääjä voi täysin keskittyä fyysiseen keräystyöhön. Lisäksi WMS:n keräyksen tekoälyalgoritmi osaa niputtaa toisiaan läheltä kerättävät tilaukset samoille keräyslistoille minimoiden keräysmatkat.

Tällä tavalla saadaan muodostettua kerääjälle keräyslistoja, jossa kaikki tilaukset saadaan kerättyä pieneltä alueelta. Vähärivisissä tilauksissa tästä seuraa jopa 60 % vähennys kuljettuihin keräysmatkoihin verrattuna keräykseen, jossa ei hyödynnetä tekoälyoptimointia.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa Leanwaren tapahtumista ja ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

  Tätä lomaketta suojaa Google reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja sovelletaan.

  Toimitusketjun kilpailukyky -tapahtuma 16.5.2024

  Menestystä niittänyt Kilpailukyky-tapahtuma rantautuu jälleen Tampereen messu- ja urheilukeskukseen 16.5.2024 tuoden yhteen sisälogistiikan asiantuntijoita ympäri Suomen. Päivä koostuu aamulla toteutettavista yritysvierailuista ja iltapäivän seminaarista, jossa tutustumme syvällisesti toimitusketjun maailmaan käytännön esimerkkien ja keskusteluiden avulla. Lue lisää

  Asiakascase: LeanwareMESin käyttöönotto 4 kuukaudessa

  Teollisuudessa toimiva asiakasyrityksemme hankki Leanwarelta visuaalisen ja ohjaavan LeanwareMES-ohjelmiston kehittääkseen tuotantonsa digitalisaatiota, laatua ja analytiikkaa.  Lue lisää

  LeanwareMES-ohjelmiston uusi versio julkaistu

  LeanwareMES-ohjelmiston uusin päivitys eli Master Release 11 on julkaistu. Julkaisemme LeanwareMES-järjestelmän päivitykset kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Lue lisää

  Tuomi saa Leanwaren Huippuvarasto 2024 -tunnustuksen: joustavasti, tehokkaasti ja laadukkaasti toimiva yritys palkitaan sisälogistiikan kehittämisestä  

  Pirkanmaalaiselle yhteishankinta- ja logistiikkayhtiö Tuomi Logistiikka Oy:lle myönnetään Leanwaren Huippuvarasto 2024 -tunnustus. Tunnustus myönnetään esimerkillisestä työstä sisälogistiikan kehittämisessä niin laadun, tehokkuuden kuin joustavuudenkin näkökulmista.   Lue lisää