Työvoimapula sisälogistiikassa ja valmistuksessa

Yrityksillä on nyt merkittävä pula työvoimasta. Nuoria ei enää keikkatyö kiinnosta ja ammattitaitoisista ihmisistä on huutava pula. Mitä sinä voit tehdä nyt? Uusien ihmisten tilausaika kotimarkkinoilta on noin 20 vuotta, joten se ei ole ratkaisu tähän hetkeen. Tässä kirjoituksessa kerron nuorten innostamisesta, tehokkuudesta, työn uudelleen organisoimisesta sekä automaatiosta. Uskon, että tähän hetkeen löydät lääkkeet näistä.

Miten nuoret mukaan työelämään?

Oikeudenmukaisuus, onnistuminen, johtaminen ja työn mielekkyys korostuvat nuorten työelämäodotuksissa. Selkeä palaute ja mittarit ovat tärkeitä. Nämä asiat eivät korostu vanhempien työntekijöiden kohdalla, mutta lisää nelikymppisiä ei enää tehdä vaan katseen pitää kääntyä nuoriin.

Tässä muutama vinkki:

 • Papereista eroon. Digitalisaatio on nuorille itsestäänselvyys. Nuoret näkevät, että paperien plaraaminen keräyslenkillä ei ole se tehokkain tapa.
 • Selkeät mittarit. Miten minä pärjäsin tänään töissä? Miten me pärjäsimme tänään töissä? Nuoret eivät pelästy mittareita, vaan odottavat niitä. Heidän koko elämän aikana kaikesta on tullut selkeää dataa. Selkeät päivittäisjohtamisen mittarit ovat avain nuorten onnistumisen ja oikeudenmukaisuuden kokemukseen.
 • Työn mielekkyys. Paljonko hiljaista tietoa tarvitaan, ennen kuin uusi tekijä hallitsee työnsä? Ovatko prosessit selkeitä ja opittavia? Kuinka nopeasti uusi henkilö pääsee tuottavaan työhön eli onnistumaan? Minimoi hiljainen tieto ja liinaa prosessit.

Tehokkuus

Vähennä työvoiman tarvetta. Meillä on paljon esimerkkejä, siitä miten tehokkuutta on saatu nostettua useita kymmeniä prosentteja sekä varastolla että tuotannossa. Prosessien liinaus, digitalisaatio sekä liityntä automaatioon tuovat helposti tehokkuutta. Nyt tehokkuus auttaa työvoimapulaan ja aina se parantaa kilpailukykyä.

Työn uudelleen jako

Ammattitaitoisia asentajista ja hitsaajista on huutava pula. Mitä enemmän tuote räätälöityy tai varioituu, sitä enemmän ammattitaitoisen henkilön ajasta menee osien keräämiseen. Tee testi: mittaa aikaa, kuinka paljon ammattihenkilö on työpisteellä, ja kuinka kauan muualla. Tyypillinen tilanne on, että alle 30 % ajasta menee ammattitaitoa vaativiin tehtäviin. Muu aika menee osien etsimiseen (keräämiseen), siirtelyyn yms. avustavaan työhön. Erinomainen tehokkuus saavutetaan, kun asentaja asentaa ja logistiikka hoitaa keräilyn ja siirrot. Sisälogistiikkaan saat helpommin tekijöitä.

Automaatio

Voisitko hyödyntää materiaali- ja tuotantoautomaatiota enemmän? Digitalisaation avulla tuotantoautomaation eräkoko voi painua jopa yhteen. Puskurit poistuvat, joustavuus lisääntyvät ja työvoimatarve vähenee.

Me voimme auttaa sinua

Me leanwarelaiset voimme auttaa sinua edellä mainituissa asioissa. Meillä on erinomaiset palautteet saaneet Prestudy konseptit sekä tuotantoon että sisälogistiikkaan. Käydään yhdessä läpi, miten voimme vaikuttaa sinun työvoimapulaasi.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa Leanwaren tapahtumista ja ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

  Tätä lomaketta suojaa Google reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja sovelletaan.

  14.3.2024 Tavoitteellinen ostaminen ja ABC-luokittelun hyödyntäminen

  Webinaarissa keskitytään tavoitteelliseen ostoon ja hankintaan sekä siihen, mitkä tekijät ja työkalut tukevat ostamista ja hankintaa. Lue lisää

  Saldonhallinnasta tulokselliseen varastonhallintaan -opas on julkaistu!

  Oppaan luettuasi ymmärrät, miten WMS-järjestelmät tyypillisesti eroavat ERP-järjestelmistä ja mahdollistavat tehokkaamman ja virheettömämmän logistiikan sekä tyytyväisemmät asiakkaat ja työntekijät. Lue lisää

  LeanwareSCM-ohjelmiston tuotekehitysuutisia

  LeanwareSCM-ohjelmisto on saatavilla SaaS-palveluna ja uudet ominaisuudet päivittyvät sinne jatkuvasti. Lue lisää