Työnkierto takaa jatkuvan oppimisen

Anne Sorvajärvi kokee työnkierron erinomaiseksi mahdollisuudeksi vahvistaa omaa osaamista sekä saada vaihtelua työn rutiineihin. Service Deskissä eli Söde-tiimissä vuodesta 2018 työskennellyt Anne lähti kuudeksi kuukaudeksi “lainaan” Pito-tiimiin toimittamaan WMS-järjestelmiä. Kokemus on ollut silmiä avaava ja opettanut paljon sellaista, josta on taatusti hyötyä Annen työssä kun hän jälleen palvelee asiakkaita Söde-tiimissä.

”Olen saanut olla asiakkaiden kanssa palavereissa ja oppinut todella paljon lisää WMS-järjestelmistä ja projektinhallinnasta. Erityisesti konfiguroinneista saatu oppi auttaa jatkossa ymmärtämään asiakkaan ongelmatilanteita paremmin”, Anne kuvailee.

Kuvaaja: Jenni Ruotsalo

Anne korostaa, että työ Söde-tiimissä on jatkossa erilaista, koska hän on saanut nyt tutustua asiakkaan fyysiseen toimintaympäristöön sekä yhteyshenkilöihin. Asiakkaan ongelmatilanteiden ratkaisu on varmasti rennompaa, kun on luotuna hyvä yhteys. Asiakkaat ovat myös suhtautuneet erittäin positiivisesti siihen, että Anne on ollut projekteissa mukana oppimassa.

”Siinähän asiakas on saanut kohdata yhden tai kahden asiantuntijan sijaan kolme, kun olen perehtynyt järjestelmäasiantuntijan työhön. Vaikka WMS olisi kuinka standardi järjestelmä, jokainen projekti on aina erilainen”.

Annen lainatiimin, eli Pito-tiimin esihenkilön Janne Leuhtosen mukaan työnkierto on tuonut tiimiin uudenlaista näkökulmaa, ja kokenut Service Desk -asiantuntija on päässyt hyppäämään tiimin asiakastyöhön nopeasti. Myös tiimiläiset ovat olleet mielissään kun tiimiin on saatu osaamista ja lisäkäsiä talon sisältä. Janne tietää myös, että hyödyt konkretisoituvat, kun työnkierto päättyy ja henkilö palaa kotitiimiinsä mukanaan roppakaupalla uutta oppia, joka on sovellettavissa ja levitettävissä Service Desk -tiimiin.

”Esihenkilön näkökulmasta työnkiertoon tulevan henkilön kanssa ei auta mennä siihen miinaan, että henkilö on tuttu ja periaatteessa tuntee tuotteen ja tiimin tavat. Hyppy tiimistä toiseen on kuitenkin iso muutos ja työnkiertäjän perehdytys ja saattelu osaksi uutta tiimiä pitää tehdä yhtä huolellisesti kuin uuden rekrytoidun henkilönkin kanssa”, Janne kertoo.

Sivuprojektina Anne on koordinoinut WMS-järjestelmien siirtoa AWS-pilvestä Azuren pilveen. Oman projektin vetäminen on ollut mukavaa.

”On ollut kivaa saada lisää vastuuta ja tekemisen vapautta. Siinä missä Södessä on melko kiinni tietyissä kellonajoissa, on tässä lainassa voinut enemmän päättää itse työajoistaan. Sekin on mukavaa vaihtelua.”

Työnkiertoa harkitsevia tai vaihtelua työhönsä haluavia Anne kannustaa kokeilemaan työskentelyä eri tiimissä. Päätös hakeutua työnkiertoon oli oikea, vaikkei se ihan helposti syntynytkään. Annelle sysäyksen antoi hankala hirrenveistokurssi, josta selvittyään hän tunsi, että selviää mistä vain.

”Olin pari viikkoa pois töistä kurssin vuoksi ja kun luin sen jälkeen sähköposteja, oli siellä Janne Leuhtosen viesti mahdollisesta työnkierrosta. Hetken harkitsin ja sitten päätin hakea. Oli niin oikea päätös!”

Työnkiertoon hakeutuvia kollegoita hän vinkkaa olemaan avoimia ja kysymään rohkeasti niitä tyhmiltäkin tuntuvia kysymyksiä. On myös hyvä uskaltaa kyseenalaistaa lainatiimin toimintamalleja. Tiimiä, johon työnkiertolainen tulee, Anne opastaa ottamaan tulijan avoimesti vastaan.

”Niin minutkin otettiin vastaan ja siitä iso kiitos koko tiimille. On ollut helppoa päästä porukkaan.”

Työnkierron hyödyksi Anne lukee oppimisen ja vaihtelun lisäksi sen, että omasta talosta on luontevaa kysyä tiimiin lisäresurssia. Ulkoa tulevan osaajan perehdytys on niin iso panostus.

”Tämä on molemminpuolista oppimista. Työnkiertoon lähtijä oppii, mutta niin myös tiimi, jonne lainaksi mennään,” Anne tiivistää.

Jatkuvan oppimisen teeman alle menee se hirrenveistokurssikin, josta koko työnkierto sai alkusysäyksensä. Anne opiskelee työn ohessa metsuriksi.

”On muuten meditatiivista ja fyysistä työtä ja hyvää vastapainoa tälle työlle. Ja oppii puhumaan metsäkieltä.”

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa Leanwaren tapahtumista ja ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

    Tätä lomaketta suojaa Google reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja sovelletaan.

    Toimitusketjun kilpailukyky -tapahtuma 16.5.2024

    Menestystä niittänyt Kilpailukyky-tapahtuma rantautuu jälleen Tampereen messu- ja urheilukeskukseen 16.5.2024 tuoden yhteen sisälogistiikan asiantuntijoita ympäri Suomen. Päivä koostuu aamulla toteutettavista yritysvierailuista ja iltapäivän seminaarista, jossa tutustumme syvällisesti toimitusketjun maailmaan käytännön esimerkkien ja keskusteluiden avulla. Lue lisää

    Elisa IndustrIQ tuo NextRoute-kuljetushallintaratkaisun Suomen markkinoille 

    Elisa IndustrIQ Finland (aiemmin Leanware) laajentaa tarjontaansa lisäämällä uuden kuljetushallintaratkaisun osaksi palveluvalikoimaa. NextRoute -kuljetushallintaratkaisu on pilvipohjainen… Lue lisää

    11.-12.9.2024 Logistiikka-messut Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa

    Tervetuloa tutustumaan Elisa IndustrIQ Finlandin ratkaisuihin Logistiiikka-messuilla Olemme tänäkin vuonna mukana Logistiikka-messuilla! Messuosastollamme C102 pääset tutustumaan… Lue lisää

    LeanwareWMS-ohjelmiston uusi versio julkaistu

    LeanwareWMS-ohjelmiston uusin päivitys eli Master Release 17 on julkaistu. Julkaisemme LeanwareWMS-järjestelmän päivitykset kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Lue lisää