Psykologinen turvallisuus on tärkeä voimavaramme

Parhaimmillaan työ rikastuttaa elämää. Sitä arkea, joka on oikeasti tärkeää. Sitä, jossa ollaan yhdessä läheisten tärkeiden ihmisten kanssa ja koetaan niitä jokaiselle omanlaisiaan tähtihetkiä. 

Kun työpaikalla asiat ovat reilassa, syntyy arjesta ja työelämästä compo, jossa ihmisen on hyvä olla. Työpaikalla asioihin vaikuttaa ihan jokainen työntekijä johdosta alkaen. Työssä viihtyminen ja se työpaikan ”hyvä pössis” eivät ole kuitenkaan koskaan itsestään selviä. 

Meillä Leanwarella tutkittiin psykologista turvallisuutta työntekijöiden omasta aloitteesta. He halusivat tietää, millä tolalla asia on, ja aihe lisättiin mukaan neljä kertaa vuodessa pidettävään työhyvinvointikyselyymme. Ensimmäiset vastaukset on saatu ja psykologinen turvallisuutemme on hyvällä tasolla – 3,3 (asteikolla 1–4). On ilo saada numeerinen todiste sille, minkä olemme aistineet työyhteisössä vahvasti: yksilö voi meillä olla rohkea, ja avoin työilmapiiri luo turvallisuuden tunnetta.

Tavoitteemme ovat suuria ja tarvitsemme rohkeutta tehdä asioita eri lailla. Johtajuudessamme se tarkoittaa yksilön arvostamista ja vahvaa tukea.

Haluamme ihan joka päivä vahvistaa työntekijän rohkeutta ja uskoa itseensä sekä luoda turvaa kehittää ja kehittyä. Virheitä ei koskaan tarvitse pelätä, sillä niitä tekee jokainen. Jälkeenpäin katsottuna viimeisen kolmen vuoden aikana toimarina olisin useamman asian tehnyt hyvinkin eri lailla. Meille on erityisen tärkeää, että työyhteisömme tunnistetaan psykologisesti turvalliseksi eli joustavaksi, oppivaksi, sitouttavaksi ja houkuttelevaksi. Psykologinen turvallisuus luo innovatiivisia ja hyvinvoivia ammattilaisia, jotka mahdollistavat kasvun ja kilpailukyvyn.

Mikään ei kuitenkaan ole niin pysyvää kuin muutos. Siksi emme oleta, että psykologinen turvallisuus säilyisi työyhteisössämme itsestään. Joulun aika on ehkä luontevin hetki kehottaa pysähtymään itsensä ja läheisten pariin. Maailma ei tule valmiiksi tänäkään vuonna. Päin vastoin, nyt on aika hakea tasapainoa työlle, levätä ja olla läsnä yhdessä tärkeiden ihmisten kanssa. 

Hyvää joulua kaikille!

Ville Keskinen
CEO

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa Leanwaren tapahtumista ja ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

  Tätä lomaketta suojaa Google reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja sovelletaan.

  16.5.2024 Toimitusketjun kilpailukyky 5.0

  Jo seitsemännen kerran järjestämme suuren suosion saaneen Kilpailukyky-tapahtumamme. Toimitusketjun kilpailukyky 5.0 järjestetään 16.5.20234 Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa. Lue lisää

  LeanwareMES-ohjelmiston uusi versio julkaistu

  LeanwareMES-ohjelmiston uusin päivitys eli Master Release 10 on julkaistu. Julkaisemme LeanwareMES-järjestelmän päivitykset kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Lue lisää

  LeanwareWMS-ohjelmiston uusi versio julkaistu

  LeanwareWMS-ohjelmiston uusin päivitys eli Master Release 16 on julkaistu. Julkaisemme LeanwareWMS-järjestelmän päivitykset kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Lue lisää