Varaston kokonaistehokkuuslaskuri
Logistiikka voidaan nähdä kustannuksena tai kilpailutekijänä. Kun logistiikka nähdään kilpailutekijänä, kokonaistehokkuuden kasvu tuo suurimmat säästöt varastolle. Varastoinnin kaikkien prosessien vaiheet (vastaanotto, hyllytys, keräys, pakkaus ja lähetys) tulee nähdä kokonaisuutena. Usein varastoprosessien yksittäiset osaoptimoinnit tuhoavat kokonaistehokkuuden, ja sen sijaan, että kiinnitettäisiin huomiota yksittäisiin prosessien osiin, tulisi huomio olla kiinnitetty kokonaisuuteen.
Varaston perimmäinen tarkoitus on lähettää tuotteita eteenpäin ja tähän tulisi mahdollisimman tehokkaasti kaikkien varaston resurssien ja toimintojen tähdätä. Kokonaistehokkuuden laskukaava on toimitetut rivit jaettuna kaikkeen varastotyöhön käytetyllä ajalla. 150 varastoanalyysin ja yli 30 WMS toimituksen perusteella olemme todenneet kokonaistehokkuuden olevan paras tapa mitata varaston tehokkuutta.
Rivitehokkuus kuvaa parhaiten varaston kokonaistehokkuutta ja se toimii tärkeänä mittarina investoinnin takaisinmaksun analysointiin. Rivitehokkuuden kehittämisellä voidaan taata volyymin kasvu samoilla resursseilla tai vaihtoehtoisesti toimittaa nykyinen määrä pienemmillä resursseilla.
Konsultti kertoo kokonaistehokkuuden merkityksestä sekä laskurista
Videolla Leanwaren konsultti Petteri Rekimies kertoo kokonaistehokkuuden merkityksestä logistiikassa sekä opastaa käyttämään sivulla olevaa kokonaistehokkuuslaskuria.
Laske varastosi kokonaistehokkuus laskurilla
Ohjeet kokonaistehokkuuslaskurin täyttämiseen:
Työtunnit päivässä
- Täytä kenttään kaikki varastotyöhön liittyvät työtunnit päivässä (myös työtunnit, jotka tukevat varastotyötä)
- Tunnit koskevat kaikkia varastoprossin osia (vastaanotto, hyllytys, keräys, pakkaus ja lähetys)
Toimitettuja tilausrivejä päivässä
- Täytä kenttään tyypillisen päivän toimitettujen tilausrivien määrä päivässä
Toimitettuja tilauksia päivässä
- Täytä kenttään tyypillisen päivän toimitettujen tilauksien määrä päivässä
Varasto 1 Lähinnä lavalta keräystä tai täyslavakeräystä tilaus kerrallaan. Ryhmäkeräys ei mahdollista. Kerätään isoja, haastavan muotoisia ja/tai painavia kappaleita. | 10 riviä / h |
Varasto 2 Lavalta keräystä ja täyslavakeräystä. Lisäksi pientavarakeräystä ryhmäkeräilynä, eli usean asiakkaan tilausta samalla keräyslenkillä. Kerätään sekä isoja että pieniä kappaleita. | 18 riviä / h |
Varasto 3 Enimmäkseen pientavarakeräystä ryhmäkeräilynä eli usean asiakkaan tilausta samalla keräyslenkillä. Kerätään pääsääntöisesti pieniä, kevyitä kappaleita. | 25 riviä / h |
Haluatko kuulla lisää?
Tutustu alla oleviin vaihtoehtoihin (1,2 tai 3) ja jätä yhteydenottopyyntö sivun alalaidasta löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta.
1. Tilaa maksuton varastotoiminnan tehokkuusanalyysi
Varastotoiminnan tehokkuusanalyysi on erinomainen työkalu varastotoiminnan nykytilan arvioimiseen. Tehokkuusanalyysin avulla olemme pystyneet osoittamaan merkittäviä kustannussäästö- ja tehostamismahdollisuuksia.
Varastotoiminnan tehokkuusanalyysillä saatte veloituksetta:
- Raporttimuotoisen analyysin varastotoimintanne nykytilasta, sisältäen vertailun asiakkaistamme koostuvaan verrokkiryhmään
- Arvion kustannussäästömahdollisuuksista euroissa
- Arvion tehostamismahdollisuuksista
2. Pyydä tarjous varastotoiminnan tehokkuuden esiselvityksestä
Konsulttimme tekemä esiselvitys auttaa hahmottamaan, miten varastoinnin prosesseja voidaan tehostaa. Esiselvitys antaa hyvän käsityksen toimintojenne tehokkuudesta suhteessa toimialanne parhaisiin käytäntöihin ja tarjoaa mahdollisuuden päästä tutustumaan nykyaikaisilla käytännöillä, päätelaitteilla sekä järjestelmäohjauksella toimivaan varastoon.
Esiselvitys on riskitön, kustannus on maltillinen, eivätkä esitetyt ratkaisut sido tiettyyn teknologiaan, järjestelmään tai toimittajaan. Tilaamalla esiselvityksen saatte asiantuntijan varmistuksen varastonne tehokkuudesta ja sen kustannussäästöpotentiaalista.
Esiselvityksessä tarkistellaan:
Tilaus-toimitusaineiston analyysi
- Henkilöstöresurssit
- Tilausprofiili
- Nimikkeiden luokittelu ja sijoittelu
Varastopäivä: tehostamispotentiaalin tunnistaminen
- Kehityskohteiden ja -potentiaalin tunnistaminen
- Nykyisen varastotoiminnan ja tehokkaan varastotoiminnan välisen eron varmistaminen
- Saavutettavissa olevien hyötyjen kääntäminen säästöiksi (€)
Takaisinmaksulaskelma / ROI
- Kehityshankkeen kokonaiskustannusten vertaaminen saavutettavissa oleviin säästöihin
Yhteenveto
- Kirjallinen ja yhdessä läpikäytävä yhteenveto
Esiselvityksestä saatte kattavan raportin, kehitysehdotukset sekä euromääräisen laskelman säästöistä. Tutkimuksiemme mukaan asiakkaidemme tuotanto on tehostunut 42 %:lla yhteistyössä Leanwaren kanssa.
3. Haluatko lisätietoa? Pyydä Leanwarea ottamaan yhteyttä
Mikäli haluatte lisätietoa varastotoiminnan tehostamisesta, jättäkää yhteytietonne alla olevaan lomakkeeseen ja otamme teihin yhteyttä.