Skydda otti varaston omiin käsiinsä – tehokkuus kasvanut jo yli 30%

Henkilönsuojaimia teollisuudelle ja rakennussektorille toimittava Skydda tavoittelee vahvaa kasvua asiakastyytyväisyydestä tinkimättä. Tavoitteiden saavuttamiseksi Skydda perusti oman tehokkaan varaston. Kumppanikseen Skydda valitsi Leanwaren, joka pystyi tukemaan uuden varaston suunnittelussa ja vastaamaan koko varaston toiminnan ohjelmisto-ohjauksesta.

Yli 30 000 suojaintuotteen valikoimalla Skydda on alallaan Pohjoismaiden johtava yritys. Skyddan toimitusjohtaja Toni Schlobohm kuvailee, että Skydda on kasvava yritys, jolle on tärkeää täyttää asiakaslupaukset.

Oma varasto ulkoistetun palvelun tilalle

Skyddassa haluttiin ottaa aktiivisempi rooli logistiikan ohjauksessa ja kehittämisessä. Se merkitsi Skyddan kohdalla ulkoistetusta varastosta luopumista ja uuden yhteistyökumppanin etsimistä, jotta saataisiin perustettua oma varasto, joka täyttäisi yrityksen kriteerit niin laadun kuin palvelutason osalta.

Teimme kattavaa kartoitusta yhteistyökumppaneista. Meille suositeltiin Leanwarea. Ensimmäisten palaverien jälkeen olimme vakuuttuneita, että he olivat paras yhteistyökumppani. He ymmärsivät liiketoimintaamme ja tarpeitamme, kuten miten toimimme ja mitä asiakkaamme vaativat.” Toni Schlobohm, Skyddan toimitusjohtaja.

Skydda valitsi yhteistyökumppanikseen kokeneen Leanware Oy:n, joka pystyi tukemaan ammattitaitoisesti uuden varaston suunnittelussa ja vastaamaan koko varaston toiminnan ohjelmisto-ohjauksesta.

Kiireinen aikataulu, mutta aikataulut pitivät

Projekti alkoi varaston tilantarpeen ja mitoituksen laskennasta, jonka jälkeen päästiin määrittelemään muutoksessa vaaditut prosessit. Alkukartoituksen pohjalta päädyttiin LeanwareWMS-ohjelmistotoimitukseen, jonka toteutusaikataulu oli kunnianhimoinen, sillä uusi varasto oli tarkoitus ottaa käyttöön jo 2,5 kuukauden päästä yhteistyön aloituksesta. Aikataulusta ei haluttu tinkiä puolin eikä toisin, sillä tehokkuuden ja kannattavuuden kannalta oli tärkeää, että toiminta alkaisi Skyddan uusissa varastotiloissa täydellä teholla heti ensimmäisenä päivänä.

Meillä oli kiireinen aikataulu, mutta silti aikataulut pitivät.” Toni Schlobohm, Skyddan toimitusjohtaja.

Ohjelmistotoimituksen aikataulussa pysyttiin kaikkien yhteistyön osapuolten ensiluokkaisen sitoutumisen ansiosta. Skyddan logistiikkapäällikkö Mika Hyvärinen kuvailee, että projekti oli niin onnistunut, koska projektin osapuolet toimivat yhtenä joukkueena, jolla oli yhteinen tavoite ja strategia.

Maailmahan voisi olla valmis, jos kaikki tehtäisiin, kuten tämä projekti tehtiin. Nöyrä hatun nosto ja kumarrus Leanwaren porukalle.” Mika Hyvärinen, Skyddan logistiikkapäällikkö

Tiukka aikataulu onnistui, sillä Leanwarella on vankka kokemus projektien vetämisestä, vastuualueiden jakamisesta ja aikatauluttamisesta. Lisäksi Skydda oli sitoutunut ja aktiivinen yhteistyökumppani, jonka ansiosta yhteistyö kantoi tiukassakin aikataulussa.

Skyddalla oli kunnianhimoinen tavoite perustaa oma varasto, rekrytoida varastohenkilökunta ja ottaa käyttöön varastonhallintaohjelmisto, kaikki samanaikaisesti. Ohjelmiston käyttöönotto sujui hyvällä yhteistyöllä ja lopputulokseen voi olla erittäin tyytyväinen.” Leanware Oy:n WMS-järjestelmäkonsultti Jari Niemi.

Keräystehokkuus nousi heti yli 30%

Projektista vastannut Skyddan logistiikkapäällikkö Mika Hyvärinen kertoo, että varaston pohjaratkaisun suunnittelussa keskityttiin erityisesti infrasuunnitteluun parhaan tehokkuuden aikaansaamiseksi. Tämä onnistui erittäin hyvin, sillä keräystehokkuus on kasvanut jo nyt yli 30 %.

Olemme kasvava yritys, jolle on tärkeää käyttää viimeisintä teknologiaa. Leanwaren ratkaisu tukee hyvin kasvuamme, mikä on huomattavissa jo nyt, sillä keräysteho on alusta asti parempi kuin aiemmin.”  Toni Schlobohm, Skyddan toimitusjohtaja.

Skyddan asiakaslupauksen lunastaminen onnistuu Leanwaren ratkaisulla

Skydda tavoittelee vahvaa kasvua asiakastyytyväisyydestä tinkimättä. Nämä molemmat pystytään nyt saavuttamaan Leanwaren yhteistyön seurauksena.

Asiakaslupauksemme on, että asiakkaamme saa tilauksensa 1-2 päivän kuluessa. Se onnistuu tällä Leanwaren toimittamalla ratkaisulla. Asiakaslupauksemme pitäminen vaikuttaa suoraan asiakasluottamukseen ja asiakaskokemukseen.” Toni Schlobohm, Skyddan toimitusjohtaja.

 

Lue lisää älykkäästä ja ohjaavasta LeanwareWMS-varastonhallintajärjestelmästä >>>

Ota yhteyttä

Miten voisimme tehostaa sinun varastoasi?

Simo Tirkkonen