Vuoden joukkuepelaaja nauttii kun yksilöt soittavat yhtyeenä

Katri Toivonen oli ensin häkeltynyt ja sitten iloinen. Onnellinenkin. Niin hyvältä tuntui saada Leanwaren upouusi tunnustus Vuoden paras joukkuepelaaja. Perusteluiksi valinnasta oli kirjattu, että Katri toimii työssään joukkueen hyväksi tinkimättömän positiivisella asenteella.

”Kun nimi sanottiin lavalla niin tuntui häkellyttävältä. Sain sanottua vain, että oho ja kiitos. Minuuttia myöhemmin ajattelin jo, että tämä on hieno tunnustus ja tunnistan itseni näistä perusteluista – taidan olla avulias aatu”, Katri kertoo.

Leanware jakaa perinteisesti pikkujouluissaan tunnustuksia erilaisista saavutuksista. Pääasiassa tunnustusta ehdottaa tiimiläiselleen esihenkilö. Vuoden joukkuepelaajaa sekä Vuoden koodaria puolestaan äänestetään yhteisesti. Se tekee tunnustuksesta Katrin mielestä vielä paremman.

”Se tekee tästä vielä spesiaalimman, että tässä tunnustuksessa äänestetään yli omien tiimirajojen. Olen kyennyt auttamaan muitakin ja se tuntuu hyvälle. Toki roolini mahdollistaa sen, toisin kuin jollekin sellaiselle joukkuepelaajalle, joka toimii vain sen oman tiimin kanssa.”

Vuoden joukkuepelaajaksi etsittiin työntekijää, joka toimii joukkueen eteen positiivisella asenteella. Tuo tyyppi saattaa toimia näkyvänä pelaajana keskikentällä tai kärjessä ilmestyen tilanteen tullen varjoista hoitamaan homman kotiin. Hakutekstissä korostettiin myös, että tätä joukkuepelaaja ei välttämättä nähdä kentällä, vaan huoltojoukoissa tai valmentajana. Ääniä saivat yhteensä 30 työntekijää.

Joukkuepeli on yksi Leanwaren arvoista. Vuoden joukkuepelaaja -tunnustus kuvastaa joukkuepelin ja yhdessätekemisen arvostusta. Kyseessä on iso ja vahva arvo, joka näkyy työarjessa konkreettisesti siinä, että tehdään yhdessä.

”Vaikka meillä saa tehdä joustavasti etätöitä, todella suuri osa valitsee silti mieluummin toimiston. Monimutkaisten ongelmien ratkomisessa on monesti iso apu siitä, että voi tarvittaessa pohtia asiaa työkaverin kanssa yhdessä”, Katri huomauttaa.

Vuodesta 2016 Leanwarella työskennellyt Katri toimii Team Leadina kahdelle tiimille eli esihenkilönä yhteensä kymmenelle asiantuntijalle. Tiimit tekevät WMS-projekteja ja jatkokehitystä asiakaskohtaisina ratkaisuina, Scrum-menetelmiä hyödyntäen. Scrum Masterin roolissa Katri edesauttaa tiimin tehokasta toimintaa ja työn virtausta, tiiviissä yhteistyössä kolmen Product Ownerin kanssa. Läsnäolo tiimien arjessa mahdollistaa sen, että koska vaan voi tulla juttelemaan. Katri kertoo nauttivansa kun pystyy tukemaan ihmisten työtä ja hyvinvointia.

”Tuntuu hyvältä, että työkaverit voivat jutella minulle ihan mistä vaan ja juuri sellainen tyyppi haluan olla.”

Katri kuvailee, että työssään hän on valmentaja, sparraaja ja organisoija.

”Mun rooli on varmistaa se, että tiimit ja tekijät pääsevät onnistumaan ja loistamaan. Saan ihmisistä virtaa ja tunnistan itsessäni auttamisen halun. Tulee hyvä mieli kun voi auttaa muita. Tänne aikanaan hakiessani kysyttiin, mistä nautin työssäni. Kyllä nautin siitä, että saan tiimin toimimaan yhdessä eli solistit soittamaan yhtyeenä. Se on joukkuepelin ydin.”

PS. Leanwarella on pitkät perinteet erilaisten tunnustusten jakamisessa. Vuoden 2022 pikkujouluissa jaettiin lisäksi muun muassa Vuoden vasikka -tunnustus henkilölle, joka on tuonut eniten liidejä myyntitiimille. Vuoden sieppari -kunniakirjan sai puolestaan tekijä, joka nappaa työssään ne vaikeatkin kierrepallot.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa Leanwaren tapahtumista ja ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

  Tätä lomaketta suojaa Google reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja sovelletaan.

  Toimitusketjun kilpailukyky -tapahtuma 16.5.2024

  Menestystä niittänyt Kilpailukyky-tapahtuma rantautuu jälleen Tampereen messu- ja urheilukeskukseen 16.5.2024 tuoden yhteen sisälogistiikan asiantuntijoita ympäri Suomen. Päivä koostuu aamulla toteutettavista yritysvierailuista ja iltapäivän seminaarista, jossa tutustumme syvällisesti toimitusketjun maailmaan käytännön esimerkkien ja keskusteluiden avulla. Lue lisää

  LeanwareWMS-ohjelmiston uusi versio julkaistu

  LeanwareWMS-ohjelmiston uusin päivitys eli Master Release 17 on julkaistu. Julkaisemme LeanwareWMS-järjestelmän päivitykset kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Lue lisää

  Asiakascase: LeanwareMESin käyttöönotto 4 kuukaudessa

  Teollisuudessa toimiva asiakasyrityksemme hankki Leanwarelta visuaalisen ja ohjaavan LeanwareMES-ohjelmiston kehittääkseen tuotantonsa digitalisaatiota, laatua ja analytiikkaa.  Lue lisää

  LeanwareMES-ohjelmiston uusi versio julkaistu

  LeanwareMES-ohjelmiston uusin päivitys eli Master Release 11 on julkaistu. Julkaisemme LeanwareMES-järjestelmän päivitykset kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Lue lisää