Vuoden joukkuepelaaja nauttii kun yksilöt soittavat yhtyeenä

Katri Toivonen oli ensin häkeltynyt ja sitten iloinen. Onnellinenkin. Niin hyvältä tuntui saada Leanwaren upouusi tunnustus Vuoden paras joukkuepelaaja. Perusteluiksi valinnasta oli kirjattu, että Katri toimii työssään joukkueen hyväksi tinkimättömän positiivisella asenteella.

”Kun nimi sanottiin lavalla niin tuntui häkellyttävältä. Sain sanottua vain, että oho ja kiitos. Minuuttia myöhemmin ajattelin jo, että tämä on hieno tunnustus ja tunnistan itseni näistä perusteluista – taidan olla avulias aatu”, Katri kertoo.

Leanware jakaa perinteisesti pikkujouluissaan tunnustuksia erilaisista saavutuksista. Pääasiassa tunnustusta ehdottaa tiimiläiselleen esihenkilö. Vuoden joukkuepelaajaa sekä Vuoden koodaria puolestaan äänestetään yhteisesti. Se tekee tunnustuksesta Katrin mielestä vielä paremman.

”Se tekee tästä vielä spesiaalimman, että tässä tunnustuksessa äänestetään yli omien tiimirajojen. Olen kyennyt auttamaan muitakin ja se tuntuu hyvälle. Toki roolini mahdollistaa sen, toisin kuin jollekin sellaiselle joukkuepelaajalle, joka toimii vain sen oman tiimin kanssa.”

Vuoden joukkuepelaajaksi etsittiin työntekijää, joka toimii joukkueen eteen positiivisella asenteella. Tuo tyyppi saattaa toimia näkyvänä pelaajana keskikentällä tai kärjessä ilmestyen tilanteen tullen varjoista hoitamaan homman kotiin. Hakutekstissä korostettiin myös, että tätä joukkuepelaaja ei välttämättä nähdä kentällä, vaan huoltojoukoissa tai valmentajana. Ääniä saivat yhteensä 30 työntekijää.

Joukkuepeli on yksi Leanwaren arvoista. Vuoden joukkuepelaaja -tunnustus kuvastaa joukkuepelin ja yhdessätekemisen arvostusta. Kyseessä on iso ja vahva arvo, joka näkyy työarjessa konkreettisesti siinä, että tehdään yhdessä.

”Vaikka meillä saa tehdä joustavasti etätöitä, todella suuri osa valitsee silti mieluummin toimiston. Monimutkaisten ongelmien ratkomisessa on monesti iso apu siitä, että voi tarvittaessa pohtia asiaa työkaverin kanssa yhdessä”, Katri huomauttaa.

Vuodesta 2016 Leanwarella työskennellyt Katri toimii Team Leadina kahdelle tiimille eli esihenkilönä yhteensä kymmenelle asiantuntijalle. Tiimit tekevät WMS-projekteja ja jatkokehitystä asiakaskohtaisina ratkaisuina, Scrum-menetelmiä hyödyntäen. Scrum Masterin roolissa Katri edesauttaa tiimin tehokasta toimintaa ja työn virtausta, tiiviissä yhteistyössä kolmen Product Ownerin kanssa. Läsnäolo tiimien arjessa mahdollistaa sen, että koska vaan voi tulla juttelemaan. Katri kertoo nauttivansa kun pystyy tukemaan ihmisten työtä ja hyvinvointia.

”Tuntuu hyvältä, että työkaverit voivat jutella minulle ihan mistä vaan ja juuri sellainen tyyppi haluan olla.”

Katri kuvailee, että työssään hän on valmentaja, sparraaja ja organisoija.

”Mun rooli on varmistaa se, että tiimit ja tekijät pääsevät onnistumaan ja loistamaan. Saan ihmisistä virtaa ja tunnistan itsessäni auttamisen halun. Tulee hyvä mieli kun voi auttaa muita. Tänne aikanaan hakiessani kysyttiin, mistä nautin työssäni. Kyllä nautin siitä, että saan tiimin toimimaan yhdessä eli solistit soittamaan yhtyeenä. Se on joukkuepelin ydin.”

PS. Leanwarella on pitkät perinteet erilaisten tunnustusten jakamisessa. Vuoden 2022 pikkujouluissa jaettiin lisäksi muun muassa Vuoden vasikka -tunnustus henkilölle, joka on tuonut eniten liidejä myyntitiimille. Vuoden sieppari -kunniakirjan sai puolestaan tekijä, joka nappaa työssään ne vaikeatkin kierrepallot.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa Leanwaren tapahtumista ja ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

  Tätä lomaketta suojaa Google reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja sovelletaan.

  Aamiaisista illanviettoihin – tapahtumat luovat yhteisöllisyyttä

  Leanwaressa uskotaan joukkuepeliin – kirjaimellisesti. Välillä reippaillaan frisbeegolfin parissa ja toisena hetkenä puetaan koko joukko… Lue lisää

  Tuotejäljitettävyys ja sen toteuttaminen

  Olennainen osa MES-järjestelmää on töiden kuittaaminen aloitetuksi ja lopetetuksi, joten tilausten ja tuoteyksiköiden valmistusprosessin jäjitettävyys muodostuu käytännössä automaattisesti. Lue lisää

  14.2.2023 Vastuullisuus toimitusketjuissa -webinaari

  Yritysten toiminnan kestävyysnäkökulmat korostuvat jatkuvasti enemmän ja enemmän. Muutos kohti selkeästi määriteltyä vastuullista toimintaa on kansainvälisellä tasolla kasvava ilmiö. Webinaarissa käsitellään toimitusketjujen vastuullisuutta ESG-tekijöiden vaikutuksen kautta. Lue lisää