Aamiaisista illanviettoihin – tapahtumat luovat yhteisöllisyyttä

Leanwaressa uskotaan joukkuepeliin – kirjaimellisesti. Välillä reippaillaan frisbeegolfin parissa ja toisena hetkenä puetaan koko joukko juhlatamineisiin. Pääasia on, että tehdään asioita yhdessä, arjessa ja juhlassa.

Leanwaren tapahtumien takaa löytyvät työssään monipuolisiksi ammattilaisiksi kasvaneet hallinnon tiimiläiset Riina Heritty ja Miia Mäkinen. Yhdessä he järjestävät vuositasolla kymmeniä erilaisia ja erikokoisia tapahtumia koko henkilöstölle. Tapahtumia ideoidaan HR- ja taloustiimeissä, ja ideoita saadaan myös henkilökunnalta.

”Meillä on ideasivu, jonne jokainen saa käydä antamassa ideoita erilaisiin tapahtumiin ja yhteiseen tekemiseen. Ihan kaikkia ei voida järjestää, mutta realistiset koko porukalle sopivat ainakin yritetään, Riina ja Miia kertovat.

Timanttinen tapahtumakaksikko Riina Heritty ja Miia Mäkinen.

Leanwaressa on huomattu, että yhteinen tekeminen työajalla kuin sen ulkopuolellakin antaa vahvaa tukea työssä jaksamiseen, viihtyvyyteen ja yhteisöllisyyteen. Voidaan sanoa, että tapahtumat hitsaavat porukkaa yhteen.

”Meillä porukka on sosiaalista ja tykkää olla tekemisissä työn ulkopuolellakin. On myös ystävyyssuhteita, ei pelkästään työkaveruutta. Ja silloin yhteiset tapahtumat ovat kyllä tosi kivoja!”

Tapahtumilla on iso skaala

Kuukausittain kokoonnutaan yhteiselle aamiaiselle ja säännöllisesti järjestetään myös yhteislounaita. Vuosittain on sitten kesäjuhlat ja pikkujoulut sekä syyskauden avaavat Back to Work -kemut. Ennen koronaa vuoden tapahtumiin kuului myös erittäin tykätty Family & Friends Day, jossa oli ohjelmaa niin aikuisille kuin lapsillekin. Tapahtumilla on osalle asiantuntijoista iso merkitys.

”Aamiaisille, lounaille ja juhliin on todella hyvä osallistumisprosentti, samoin tyhy-tapahtumiin. On normaalia, että ihan kaikki eivät niistä välitä, mutta suurin osa pitää todella tärkeinä. Mihinkään ei tietenkään ole pakko osallistua, on aivan sallittua kuulua siihen vähemmistöön, joka ei välitä tapahtumista”, Riina ja Miia korostavat.

Vuoden 2022 pikkujouluihin osallistui huimat yli 80 prosenttia henkilöstöstä. Korona-aika on selkeästi tehnyt sen, että tapahtumille on entistäkin suurempi tilaus. Miia ja Riina osaavat tehdä ilmeisesti erinomaisia pikkujouluja.

”Osallistumisprosentti oli todella hyvä. Pikkujouluista on kyllä aina tykätty, niissä on mukava tunnelma, hyvää ruokaa ja juomaa, vapaata yhdessä olemista ja keskustelua. Myös perinteemme eli pikkujoulupalkitsemiset on aina odotettu ohjelmanumero.”

Joulun aikaan tämä Leanwaren tapahtumatiimi pääsee muutenkin aina laittamaan parastaan kun vietetään vuosittain työyhteisön oman joulukalenterin aikaa. Silloin on jokaiselle arkipäivälle tiedossa jotain hauskaa jouluun saakka.

”Esimerkiksi Tiernapojat ovat olleet laulamassa, on syöty torttuja kahvitauolla, saatu tonttujumppaa ja nautittu skumppaa itsenäiselle Suomelle”, Riina listaa.

Rento ja osallistuva työyhteisö saa nauttia näiden osaajien tapahtumainnosta ympäri vuoden. Pääsiäisen aikaan on tiedossa munajahtia toimistolla, vappuna tietysti simat ja munkit, ja kun jokin projekti valmistuu, herkutellaan käyttöönottokakulla. Kaiken juhlinnan keskellä ei kuitenkaan unohdeta TYHY-toimintaa, joka on usein myös hyvin tapahtumallista. Työhyvinvointia pidetään yllä liikunnallisia aktiviteetteja ja hyvää ruokaa sisältävillä tempauksilla. TYHY-toimintaan kuuluvat myös Ilveksen ja Tapparan kausikortit, jotka ovatkin ahkerassa käytössä.

Riina ja Miia pitävät tapahtumien järjestämistä mukavana osana työtään. Ne tuovat vaihtelua arkeen. Vaikka he vakuuttavatkin jakavansa työt tasan ilman suurempia neuvotteluita, on kummallekin muodostunut pienet omat vastuualueet.

”Minä teen ehkä enemmän graafisia hommia eli opasteita ja menuja ja sellaisia. Riina puolestaan hoitaa henkilöstölle viestimistä tapahtumista”, Miia kertoo

Miia ja Riina ovat tehneet Leanwaren tapahtumia jo vuosia hyvällä yhteispelillä toisiaan täydentäen. Kumpikin tietää mitä yrityksen tapahtumien järjestäminen vaatii.

”Me huomioidaan eri asioita, joka on hyvä. Sitten pitää olla ideointikykyä ja rohkeutta heittää niitä ideoita. Tämä vaatii myös taustatyötä ja ennakointia sekä projektinhallintaa. Tyhyjä voimme raapaista kasaan nopeallakin aikataululla mutta juhlat vaativat enemmän ennakointia”, Miia ja Riina päättävät.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa Leanwaren tapahtumista ja ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

  Tätä lomaketta suojaa Google reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja sovelletaan.

  Toimitusketjun kilpailukyky -tapahtuma 16.5.2024

  Menestystä niittänyt Kilpailukyky-tapahtuma rantautuu jälleen Tampereen messu- ja urheilukeskukseen 16.5.2024 tuoden yhteen sisälogistiikan asiantuntijoita ympäri Suomen. Päivä koostuu aamulla toteutettavista yritysvierailuista ja iltapäivän seminaarista, jossa tutustumme syvällisesti toimitusketjun maailmaan käytännön esimerkkien ja keskusteluiden avulla. Lue lisää

  LeanwareWMS-ohjelmiston uusi versio julkaistu

  LeanwareWMS-ohjelmiston uusin päivitys eli Master Release 17 on julkaistu. Julkaisemme LeanwareWMS-järjestelmän päivitykset kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Lue lisää

  Asiakascase: LeanwareMESin käyttöönotto 4 kuukaudessa

  Teollisuudessa toimiva asiakasyrityksemme hankki Leanwarelta visuaalisen ja ohjaavan LeanwareMES-ohjelmiston kehittääkseen tuotantonsa digitalisaatiota, laatua ja analytiikkaa.  Lue lisää

  LeanwareMES-ohjelmiston uusi versio julkaistu

  LeanwareMES-ohjelmiston uusin päivitys eli Master Release 11 on julkaistu. Julkaisemme LeanwareMES-järjestelmän päivitykset kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Lue lisää