Ihminen koneena: Leanwaren järjestelmät, ERP ja integraatiot

 

Leanwaren järjestelmät, ERP (Enterprise Resource Planning) ja integraatiot muodostavat keskeisen kokonaisuuden liiketoiminnan tueksi. Voimme kuvata näitä järjestelmiä ihmisenä, jossa ERP on aivot, ja integraatiot toimivat sydämenä ja hermostona, joka pitää kaiken liikkeessä ja välittää tietoa eri järjestelmien välillä. Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme Leanwaren järjestelmien roolia ja integraatioiden merkitystä ihmisen konevertauksen avulla.

ERP –  Aivot, joka määrittelee toiminnan

ERP-järjestelmä on keskeinen osa Leanwaren ratkaisuja miettiessä. ERP kokoaa yhteen yrityksen eri toiminnot, kuten myynnin, hankinnan, tuotannon ja taloushallinnon, tarjoten kokonaisvaltaisen näkymän liiketoimintaan.

SCM – Alitajunta, joka ohjaa ja saa ERPin tekemään järkeviä päätöksiä.

LeanwareSCM (Supply Chain Management) toimii kuin alitajunta, joka ohjaa ERPiä oikeaan suuntaan määrittäen mitä tehdään. SCM ohjaa  kohti täydellistä tilannetta, jossa varastoidaan oikea määrä tuotteita oikeaan aikaan, eikä ylivarastointia pääse syntymään saatavuuden kärsimättä samalla kuitenkin varmistaen turha pienissä erissä tilaaminen. SCM avulla saadaan selkeitä säästöjä kustannuksiin ja työmäärään – säästettyä aikaa voidaan käyttää manuaalisten töiden sijaan kehittämiseen.

MES – Kädet, jotka tekevät työtä

LeanwareMES (Manufacturing Execution System) on kuin kädet, jotka tekevät työtä ERP-järjestelmän antamien ohjeiden mukaisesti. MES varmistaa sujuvan valmistusprosessin ja seuraa reaaliaikaisesti tuotannon etenemistä. Se ohjaa työvaiheita, seuraa raaka-aineiden kulutusta, tallentaa työaikoja ja kerää tietoa valmistuksen laadusta.

WMS – Jalat, jotka liikuttavat tavaraa

LeanwareWMS (Warehouse Management System) vastaa logistiikan hallinnasta. Se toimii kuin jalat, jotka liikuttavat tavaraa tehokkaasti ja tarkasti. WMS-järjestelmä ohjaa varastotoimintoja, kuten vastaanottoa, varastointia, keräilyä ja lähetystä. Se optimoi varastotilan käytön, seuraa inventaarioita ja varmistaa, että oikeat tuotteet löytävät oikeille paikoilleen.

Integraatiot – Sydän ja hermosto, jotka yhdistävät kaiken

Integraatiot ovat Leanwaren järjestelmien sydän ja hermosto. Ne toimivat rajapintoina, jotka yhdistävät kaikki järjestelmät toimimaan saumattomasti yhdessä ERP:n kanssa. Integraatiot välittävät tietoa eri järjestelmien välillä ja mahdollistavat reaaliaikaisen tiedonkulun. Tämä varmistaa, että kaikki järjestelmät ovat ajan tasalla ja työskentelevät yhdessä tehokkaasti.

Yhteenveto

Leanwaren järjestelmät, SCM, MES, WMS, sekä ERP yhdessä integraatioiden kanssa muodostavat kokonaisuuden, joka tukee liiketoiminnan sujuvuutta. ERP-järjestelmä määrittelee toiminnan, kun taas MES tekee työtä valmistuksen parissa, WMS vastaa logistiikasta ja SCM ohjaa hankintaa ja varastointia. Integraatiot toimivat sydämenä ja hermostona, välittäen tietoa eri järjestelmien välillä. Tämä ihmisen konevertaus auttaa hahmottamaan Leanwaren järjestelmien roolia ja integraatioiden merkitystä liiketoiminnan tehokkuudelle ja suorituskyvylle.

 

Kirjoittaja:
Juhamatti Rissa
Integration Manager
Leanware Oy

Ota yhteyttä

Tom Karlsson

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa Leanwaren tapahtumista ja ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

  Tätä lomaketta suojaa Google reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja sovelletaan.

  LeanwareMES-ohjelmiston esittelyvideo julkaistu

  Katso LeanwareMES-video, jossa esittelemme ohjelmiston tärkeimpiä ominaisuuksia ja niistä saatavia hyötyjä, kun tieto kulkee eteettä tuotannon johdolta tuotannon tekijöille ja koneille sekä takaisin. Lue lisää

  Järjestelmien väliset integraatiot – tehokasta tietojenvaihtoa ohjelmointirajapintojen avulla

  Ohjelmointirajapinnat, tunnetaan myös nimellä APIt (Application Programming Interface), ovat järjestelmien tapa kommunikoida keskenään. APIt välittävät tietoa ja käskyjä eri järjestelmien välillä ja huolehtivat tarvittavista datamuunnoksista. Lue lisää

  Tiedolla johtaminen strategian tukena

  Tiedolla johtaminen osana strategiaa tarkoittaa lyhykäisyydessään sitä, että organisaatiossa pyritään luomaan päätöksenteon tueksi luotettavaa tietoa, jonka avulla organisaatiota johdetaan. Lue lisää