Ihminen koneena: Leanwaren järjestelmät, ERP ja integraatiot

 

Leanwaren järjestelmät, ERP (Enterprise Resource Planning) ja integraatiot muodostavat keskeisen kokonaisuuden liiketoiminnan tueksi. Voimme kuvata näitä järjestelmiä ihmisenä, jossa ERP on aivot, ja integraatiot toimivat sydämenä ja hermostona, joka pitää kaiken liikkeessä ja välittää tietoa eri järjestelmien välillä. Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme Leanwaren järjestelmien roolia ja integraatioiden merkitystä ihmisen konevertauksen avulla.

ERP –  Aivot, joka määrittelee toiminnan

ERP-järjestelmä on keskeinen osa Leanwaren ratkaisuja miettiessä. ERP kokoaa yhteen yrityksen eri toiminnot, kuten myynnin, hankinnan, tuotannon ja taloushallinnon, tarjoten kokonaisvaltaisen näkymän liiketoimintaan.

SCM – Alitajunta, joka ohjaa ja saa ERPin tekemään järkeviä päätöksiä.

LeanwareSCM (Supply Chain Management) toimii kuin alitajunta, joka ohjaa ERPiä oikeaan suuntaan määrittäen mitä tehdään. SCM ohjaa  kohti täydellistä tilannetta, jossa varastoidaan oikea määrä tuotteita oikeaan aikaan, eikä ylivarastointia pääse syntymään saatavuuden kärsimättä samalla kuitenkin varmistaen turha pienissä erissä tilaaminen. SCM avulla saadaan selkeitä säästöjä kustannuksiin ja työmäärään – säästettyä aikaa voidaan käyttää manuaalisten töiden sijaan kehittämiseen.

MES – Kädet, jotka tekevät työtä

LeanwareMES (Manufacturing Execution System) on kuin kädet, jotka tekevät työtä ERP-järjestelmän antamien ohjeiden mukaisesti. MES varmistaa sujuvan valmistusprosessin ja seuraa reaaliaikaisesti tuotannon etenemistä. Se ohjaa työvaiheita, seuraa raaka-aineiden kulutusta, tallentaa työaikoja ja kerää tietoa valmistuksen laadusta.

WMS – Jalat, jotka liikuttavat tavaraa

LeanwareWMS (Warehouse Management System) vastaa logistiikan hallinnasta. Se toimii kuin jalat, jotka liikuttavat tavaraa tehokkaasti ja tarkasti. WMS-järjestelmä ohjaa varastotoimintoja, kuten vastaanottoa, varastointia, keräilyä ja lähetystä. Se optimoi varastotilan käytön, seuraa inventaarioita ja varmistaa, että oikeat tuotteet löytävät oikeille paikoilleen.

Integraatiot – Sydän ja hermosto, jotka yhdistävät kaiken

Integraatiot ovat Leanwaren järjestelmien sydän ja hermosto. Ne toimivat rajapintoina, jotka yhdistävät kaikki järjestelmät toimimaan saumattomasti yhdessä ERP:n kanssa. Integraatiot välittävät tietoa eri järjestelmien välillä ja mahdollistavat reaaliaikaisen tiedonkulun. Tämä varmistaa, että kaikki järjestelmät ovat ajan tasalla ja työskentelevät yhdessä tehokkaasti.

Yhteenveto

Leanwaren järjestelmät, SCM, MES, WMS, sekä ERP yhdessä integraatioiden kanssa muodostavat kokonaisuuden, joka tukee liiketoiminnan sujuvuutta. ERP-järjestelmä määrittelee toiminnan, kun taas MES tekee työtä valmistuksen parissa, WMS vastaa logistiikasta ja SCM ohjaa hankintaa ja varastointia. Integraatiot toimivat sydämenä ja hermostona, välittäen tietoa eri järjestelmien välillä. Tämä ihmisen konevertaus auttaa hahmottamaan Leanwaren järjestelmien roolia ja integraatioiden merkitystä liiketoiminnan tehokkuudelle ja suorituskyvylle.

 

Kirjoittaja:
Juhamatti Rissa
Integration Manager
Leanware Oy

Ota yhteyttä

Tom Karlsson

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa Leanwaren tapahtumista ja ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

  Tätä lomaketta suojaa Google reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja sovelletaan.

  Toimitusketjun kilpailukyky -tapahtuma 16.5.2024

  Menestystä niittänyt Kilpailukyky-tapahtuma rantautuu jälleen Tampereen messu- ja urheilukeskukseen 16.5.2024 tuoden yhteen sisälogistiikan asiantuntijoita ympäri Suomen. Päivä koostuu aamulla toteutettavista yritysvierailuista ja iltapäivän seminaarista, jossa tutustumme syvällisesti toimitusketjun maailmaan käytännön esimerkkien ja keskusteluiden avulla. Lue lisää

  LeanwareWMS-ohjelmiston uusi versio julkaistu

  LeanwareWMS-ohjelmiston uusin päivitys eli Master Release 17 on julkaistu. Julkaisemme LeanwareWMS-järjestelmän päivitykset kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Lue lisää

  Asiakascase: LeanwareMESin käyttöönotto 4 kuukaudessa

  Teollisuudessa toimiva asiakasyrityksemme hankki Leanwarelta visuaalisen ja ohjaavan LeanwareMES-ohjelmiston kehittääkseen tuotantonsa digitalisaatiota, laatua ja analytiikkaa.  Lue lisää

  LeanwareMES-ohjelmiston uusi versio julkaistu

  LeanwareMES-ohjelmiston uusin päivitys eli Master Release 11 on julkaistu. Julkaisemme LeanwareMES-järjestelmän päivitykset kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Lue lisää