Fresh Servantille ja Rakennuskemialle Leanwaren Huippuvarasto 2023 -tunnustukset

Kasvussa olevalle tukkukaupan toimija Rakennuskemialle ja elintarvikealan valmistusyritys Fresh Servantille on molemmille myönnetty Leanwaren Huippuvarasto 2023 -tunnustus. Huippuvarasto-tunnustus myönnetään heille esimerkillisen sisälogistiikan kehittämisestä. Molemmat yritykset ovat tukeneet kasvua ja kilpailukyvyn kehittymistä tehostamalla sisälogistiikan toimenpiteitään onnistuneesti niin prosessien, henkilöstön kuin vastuullisuudenkin näkökulmasta.

Leanwaren Huippuvarasto®-tunnustus jaetaan tänä vuonna kuudetta kertaa. Tunnustusta annettaessa kiinnitetään huomiota viiteen kriteeriin, jotka ovat henkilöstö ja johtaminen, yhteistoiminta oston ja myynnin kanssa, varaston älykäs ohjaus, tilat ja ratkaisut sekä vastuullisuus.

”Viime vuosien isot globaalit muutokset ovat tuottaneet toimitusketjuille poikkeuksellisia haasteita. Poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisia toimia ja tämän vuoksi päätimme vuonna 2023 palkita yhden sijasta kaksi yritystä Huippuvarasto 2023 -tunnustuksella”, taustoittaa Leanwaren toimitusjohtaja Ville Keskinen valintaa.

Kasvuyritys Rakennuskemia huomioi vastuullisuuden

Hyvinkääläinen perheyritys Rakennuskemia Oy aloitti toimintansa rakennusliimojen maahantuonnin parissa, mutta nykyisin rakennus-, remontointi- ja kodinhoitotuotteiden tukkukaupan toimija kehittää aktiivisesti myös omia tuotemerkkejään.

Kauppalehden kasvuyrityksenä (2019) ja menestyjänä (2022) palkittu Rakennuskemia on tehnyt toiminnan vastuullisuuden eteen runsaasti töitä: huomiota kiinnitetään elinkaarihallintaan, hävitettäviä tuotteita syntyy mahdollisimman vähän ja logistiikkakiinteistö käyttää sähkönä 100 % vihreää energiaa. Vastuullisuustyö jatkuu edelleen ja tukena on myös varastonhallinnan LeanwareWMS-järjestelmä, joka esimerkiksi ilmoittaa hyvissä ajoin vanhenemassa olevien tuote-erien tiedot, jotta tarvittavia toimenpiteitä voidaan tehdä ennen hävikkiä.

”Vahvan digitaalisen ohjauksen avulla Rakennuskemian varaston tehokkuus on kaksinkertaistunut lyhyessä ajassa. Lisäksi oston ja logistiikan yhteistyö on tiivistä, läpinäkyvää ja toimivaa. Rakennuskemia on loistava esimerkki tukkukaupasta, jossa tilat, turvallisuus ja tehokkuus sitouttavat myös henkilöstöä pitkiin työuriin”, kertoo Leanwaren Huippuvaraston Concept Owner Antti Kaunisto.

Rakennuskemian edustajat vastaanottamassa Huippuvarasto-tunnustusta Leanwaren Kilpailukyky 4.0 -tapahtumassa 11.5.2023.

Markkinajohtaja Fresh Servant hyödyntää mukautumiskykyistä kokonaisohjausta

Fresh Servant Oy on voimakkaasti kehittyvä elintarvikeyritys, jonka tunnetaan erityisesti Hetki-salaateistaan. Fresh Servant on kuluttajapakattujen salaattien markkinajohtaja, jonka liikevaihto kasvoi vuonna 2022 yli 80 M euroon. Heidän liiketoimintansa osuu vallitseviin trendeihin esimerkiksi kasvisruuan, terveellisyyden sekä helppouden näkökulmista, joten toiminnan kasvupolku konkreettisesti nähtävillä.

”Freshille logistiikan nopeus on kilpailuetu.  Salaatti on kauppatavarana nopeasti pilaantuvaa, joten mitä nopeammin se saadaan toimitettua asiakkaalle, sitä pidemmät säilyvyydet tuotteille voidaan antaa. Tämän vuoksi on tärkeää, että laitoksessa on kokonaisohjaus, joka kykenee mukautumaan erilaisiin prosessimalleihin riippumatta siitä, millaisia manuaali- tai automaatiosuuksia ne sisältävät”, tiivistää Leanwaren prosessikonsultti Seppo Pyykkö Freshin toimintoja.

Leanware on tehnyt yhteistyötä Freshin kanssa jo vuodesta 2018. Itsenäinen ja riippumaton LeanwareWMS-varastonhallintaohjelmisto on ollut olennaisesti tukemassa mukautuvaa kokonaisohjausta. Logistiikka on nähty kiinteänä osana tuotantoketjua ja toimintoja on kehitetty niin, että tuotannon kasvaessa myös logistiikka pysyy muutoksessa mukana. Jatkuvan ja asiakkaan tarpeita ennakoivan kehitystyön ansiosta Fresh Servantin tuotteet saadaan ultratuoreina kaupan hyllyille ja ruokapöytiin.

Fresh Servantin edustajat vastaanottamassa Huippuvarasto-tunnustusta Leanwaren Kilpailukyky 4.0 -tapahtumassa 11.5.2023.

Huippuvarasto 2023 -tunnustukset jaetaan Kilpailukyky 4.0 -tapahtumassa

Tehokkaan sisälogistiikan ja tiedolla johdetun toimitusketjun asiantuntijayritys Leanware Oy myöntää kasvuhakuisille ja kehityshaluisille yrityksille Rakennuskemialle ja Fresh Servantille Huippuvarasto 2023 -tunnustukset.

Leanware jakaa vuosittain Huippuvarasto®-tunnustuksen yritykselle, joka on kehittänyt sisälogistiikkaansa esimerkillisesti. Tunnustuksella tuodaan esiin kilpailukyvyn kehittämiseksi tehtyä tinkimätöntä sisälogistiikan jatkuvaa parantamista ja pyritään innostamaan kaikkia yrityksiä kehittämään kilpailukykyään tehostamalla sisälogistiikkaansa.

Vuonna 2023 palkittavat yritykset ovat hyvin erilaisia toimialaltaan ja kokoluokaltaan. Yhdistäviä tekijöitä on kuitenkin tunnistettavissa runsaasti niin toimintamallien ja prosessien kehittämisen, vastuullisuuden huomioimisen kuin myös henkilöstön ja tilojen tehokkuuden näkökulmasta. LeanwareWMS-varastonhallintajärjestelmä tukee todistetusti siis noin 20 hengen tukkukaupan kuin yli 500 työntekijän valmistavan elintarvikealan yrityksenkin varastotoimintojen kehittämistä.

Kuudetta kertaa jaettava Huippuvarasto-palkinto ojennettiin Rakennuskemia Oy:lle sekä Fresh Servant Oy:lle 11.5.2023 Leanwaren Kilpailukyky 4.0 -tapahtumassa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Lisätietoja:

Ville Keskinen
Toimitusjohtaja
Leanware Oy
+358 50 593 6587

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa Leanwaren tapahtumista ja ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

  Tätä lomaketta suojaa Google reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja sovelletaan.

  Ajankohtaista

  Elisa ostaa Leanware Oy:n vahvistamaan Elisa IndustrIQ -liiketoimintaa 

  Elisa ostaa Leanware Oy:n vahvistamaan Elisa IndustrIQ -liiketoimintaa. Lue lisää

  11.4.2024 Toimitusketjun data-analytiikka

  Webinaarissa käsitellään data-analytiikkaa toimitusketjun näkökulmasta sekä erittäin ajankohtaista tekoälyaihetta. Lue lisää

  7.3.2024 WMS-klubitapaaminen ja yritysvierailu

  WMS-klubi on Leanwaren fasilitoima asiantuntijaverkosto asiakkaille, jonka kautta pääsee verkostoitumaan ja vaihtamaan ajatuksia sisälogistiikan kollegoiden kanssa. Lue lisää