Matti Salmiselle on tärkeää, että työtä riittää. Leanwarella hänet pitää myös tiimi, jonka suhteen on käynyt tuuri. Siinä nimittäin viihtyy.
”Täällä on myös hyvä ilmapiiri ja viihdyn aina paremmin kun pikkuhiljaa kuulun jo kalustoon. On helppo olla”, Matti kuvailee.
Leanwarelle Matti tuli syksyllä 2013 ja mainitsee olevansa devaajista vanhin. Devaajana hän ei silti ole vanhimmasta päästä, hädin tuskin senioriksi vielä päässyt.
”Mulla oli tänne tullessa vahva projektipäällikkötausta, enkä ollut devannut vuosiin. Täällä laittoivat minut heti devaamaan ja päätin, että opettelen homman sitten uusiksi. Senior Software Developer olen nyt, ihan juniori olin silloin kun tulin ja yhdeksässä vuodessa olen päässyt sisään. Enkä ole lähdössä minnekään”, Matti naurahtaa.
Matti kertoo olleensa IT-hommissa vuodesta 1988 lähtien, ja tehnyt töitä laidasta laitaan kehittäjänä, Senior-kehittäjänä, projektipäällikkönä ja tiimipäällikkönä useammassa isoimmista ohjelmistotaloissa. Leanwarelle Matin houkuttivat muun muassa yrityksen sopiva koko ja lokaatio.
”Mulla oli jo paljon kokemusta toimialasta ja eri kokoisista taloista. Isoissa taloissa on omat juttunsa eikä ne ole työpaikkoina mulle niin sopivia. Täällä puhalletaan yhteen hiileen ja tilanteisiin reagoinnit ovat nopeampia”, listaa Matti Leanwaren positiivisia puolia.
Matin työnkuvaa määrittää WMS, jonka päälle tiimi tekee automaatioprojekteja. Matin osaamista tarvitaan erityisesti testaus- ja käyttöönottovaiheissa, joihin liittyy myös asiakasrajapinnassa työskentelyä. Testausvaihe vie aina muutamia päiviä eri vaiheissa.
”Tehdään esimerkiksi moduulitestaus ja end-to-end-testaus, jossa testataan koko järjestelmää. Silloin ollaan paljonkin asiakkaalla. Asiakaskin haluaa tavata meitä kun on pitkä asiakassuhde tällä hetkellä ja tunnemme heidät hyvin.”
Matti pitää työssään erityisesti käyttöönotoista sekä siitä, että hän saa jonkin tunnistetun kokonaisuuden toimimaan. Onnistunut käyttöönotto menee Matin mukaan jotakuinkin niin kuin on yhdessä sovittu.
”Aina kun ollaan ottamassa automaatiota käyttöön, on siinä useita tekijöitä. On raudantoimittaja ja softatoimittaja, ja siinä sovitaan ja suunnitellaan. Mitä enemmän on klappia, sitä enemmän on säätämistä. Tykkään kuitenkin käyttöönotoista, koska tulen hyvin toimeen asiakkaiden kanssa.”
Matti pitää työn vastapainojakin tärkeinä, ja yksi isoimmista on osittain myös osa jokapäiväistä arkea. Hän nimittäin polkee työmatkat pyörällä ympäri vuoden, jos vaan väylät ovat talvella kunnossa.
”Kuntoilen pyöräilijänä aktiivisesti ja käyn Kangasalta pyörällä töissä päivittäin. Tulee sellainen 36(?) kilometriä päivässä ja menee reilu tunti enemmän aikaa kuin menisi autolla”, kertoo Matti.
Pyöräilyn lisäksi autojen rassailuakin harrastavan Matin harvinaisempi talvilaji on vienyt aktiivisen liikkujan myös maratonmatkalle.
”Pikaluistelu on vähän harvinaisempaa hommaa, mulla on vahva pikaluistelutausta. Käytiin porukalla osallistumassa talvella 2022 pikaluistelumaratoniin Kuopiossa Kallavedellä, luisteltiin 50 kilometriä.”