”Täällä riittää aina töitä”

Matti Salmiselle on tärkeää, että työtä riittää. Leanwarella hänet pitää myös tiimi, jonka suhteen on käynyt tuuri. Siinä nimittäin viihtyy.

”Täällä on myös hyvä ilmapiiri ja viihdyn aina paremmin kun pikkuhiljaa kuulun jo kalustoon. On helppo olla”, Matti kuvailee.

Leanwarelle Matti tuli syksyllä 2013 ja mainitsee olevansa devaajista vanhin. Devaajana hän ei silti ole vanhimmasta päästä, hädin tuskin senioriksi vielä päässyt.

”Mulla oli tänne tullessa vahva projektipäällikkötausta, enkä ollut devannut vuosiin. Täällä laittoivat minut heti devaamaan ja päätin, että opettelen homman sitten uusiksi. Senior Software Developer olen nyt, ihan juniori olin silloin kun tulin ja yhdeksässä vuodessa olen päässyt sisään. Enkä ole lähdössä minnekään”, Matti naurahtaa.

Matti kertoo olleensa IT-hommissa vuodesta 1988 lähtien, ja tehnyt töitä laidasta laitaan kehittäjänä, Senior-kehittäjänä, projektipäällikkönä ja tiimipäällikkönä useammassa isoimmista ohjelmistotaloissa. Leanwarelle Matin houkuttivat muun muassa yrityksen sopiva koko ja lokaatio.

”Mulla oli jo paljon kokemusta toimialasta ja eri kokoisista taloista. Isoissa taloissa on omat juttunsa eikä ne ole työpaikkoina mulle niin sopivia. Täällä puhalletaan yhteen hiileen ja tilanteisiin reagoinnit ovat nopeampia”, listaa Matti Leanwaren positiivisia puolia.

Automaatioprojekteja ja asiakasrajapintaa

Matin työnkuvaa määrittää WMS, jonka päälle tiimi tekee automaatioprojekteja. Matin osaamista tarvitaan erityisesti testaus- ja käyttöönottovaiheissa, joihin liittyy myös asiakasrajapinnassa työskentelyä. Testausvaihe vie aina muutamia päiviä eri vaiheissa. 

”Tehdään esimerkiksi moduulitestaus ja end-to-end-testaus, jossa testataan koko järjestelmää. Silloin ollaan paljonkin asiakkaalla. Asiakaskin haluaa tavata meitä kun on pitkä asiakassuhde tällä hetkellä ja tunnemme heidät hyvin.”

Matti pitää työssään erityisesti käyttöönotoista sekä siitä, että hän saa jonkin tunnistetun kokonaisuuden toimimaan. Onnistunut käyttöönotto menee Matin mukaan jotakuinkin niin kuin on yhdessä sovittu.

”Aina kun ollaan ottamassa automaatiota käyttöön, on siinä useita tekijöitä. On raudantoimittaja ja softatoimittaja, ja siinä sovitaan ja suunnitellaan. Mitä enemmän on klappia, sitä enemmän on säätämistä. Tykkään kuitenkin käyttöönotoista, koska tulen hyvin toimeen asiakkaiden kanssa.”

Matti pitää työn vastapainojakin tärkeinä, ja yksi isoimmista on osittain myös osa jokapäiväistä arkea. Hän nimittäin polkee työmatkat pyörällä ympäri vuoden, jos vaan väylät ovat talvella kunnossa.

”Kuntoilen pyöräilijänä aktiivisesti ja käyn Kangasalta pyörällä töissä päivittäin. Tulee sellainen 36(?) kilometriä päivässä ja menee reilu tunti enemmän aikaa kuin menisi autolla”, kertoo Matti. 

Pyöräilyn lisäksi autojen rassailuakin harrastavan Matin harvinaisempi talvilaji on vienyt aktiivisen liikkujan myös maratonmatkalle.

”Pikaluistelu on vähän harvinaisempaa hommaa, mulla on vahva pikaluistelutausta. Käytiin porukalla osallistumassa talvella 2022 pikaluistelumaratoniin Kuopiossa Kallavedellä, luisteltiin 50 kilometriä.”

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa Leanwaren tapahtumista ja ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

  Tätä lomaketta suojaa Google reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja sovelletaan.

  Toimitusketjun kilpailukyky -tapahtuma 16.5.2024

  Menestystä niittänyt Kilpailukyky-tapahtuma rantautuu jälleen Tampereen messu- ja urheilukeskukseen 16.5.2024 tuoden yhteen sisälogistiikan asiantuntijoita ympäri Suomen. Päivä koostuu aamulla toteutettavista yritysvierailuista ja iltapäivän seminaarista, jossa tutustumme syvällisesti toimitusketjun maailmaan käytännön esimerkkien ja keskusteluiden avulla. Lue lisää

  Asiakascase: LeanwareMESin käyttöönotto 4 kuukaudessa

  Teollisuudessa toimiva asiakasyrityksemme hankki Leanwarelta visuaalisen ja ohjaavan LeanwareMES-ohjelmiston kehittääkseen tuotantonsa digitalisaatiota, laatua ja analytiikkaa.  Lue lisää

  LeanwareMES-ohjelmiston uusi versio julkaistu

  LeanwareMES-ohjelmiston uusin päivitys eli Master Release 11 on julkaistu. Julkaisemme LeanwareMES-järjestelmän päivitykset kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Lue lisää

  Tuomi saa Leanwaren Huippuvarasto 2024 -tunnustuksen: joustavasti, tehokkaasti ja laadukkaasti toimiva yritys palkitaan sisälogistiikan kehittämisestä  

  Pirkanmaalaiselle yhteishankinta- ja logistiikkayhtiö Tuomi Logistiikka Oy:lle myönnetään Leanwaren Huippuvarasto 2024 -tunnustus. Tunnustus myönnetään esimerkillisestä työstä sisälogistiikan kehittämisessä niin laadun, tehokkuuden kuin joustavuudenkin näkökulmista.   Lue lisää