Tiedote: Leanwaren WMS-järjestelmä ohjaa Suomen seksikkäintä varastoa ALSOlla

TIEDOTE 7.6.2016

Suomen suurin IT- ja kulutuselektroniikan tukkuri ALSO Finland avaa uuden logistiikkakeskuksen Pirkkalaan tiistaina 7.6. Suomen seksikkäimmäksi varastoksi tituleeratun logistiikkakeskuksen WMS-varastonhallintajärjestelmän on toimittanut kotimainen tuotannon ja logistiikan digitalisaattori Leanware.

– Moderni rakennus, innovatiivinen automaatio sekä täysin digitaalinen varastoprosessien ohjaus tekevät tästä ehdottomasti Suomen seksikkäimmän ecommerce-varaston. Tämä on suomalaiselle verkkokaupalle merkittävä avaus. Esimerkillään ALSO näyttää suuntaa koko sisälogistiikan kehitykselle, toteaa Leanwarentoimitusjohtaja Janne Viinikkala.

Uudistettu sisälogistiikkaprosessi ja nykyaikainen varastonhallinta mahdollistaa ALSOlle mm. aikaisempaa nopeammat ja kustannustehokkaammat toimitukset, entistä laajemman palveluportfolion sekä joustavuuden mukautua liiketoiminnan, tilausprofiilien ja tuotenimikkeiden muutoksiin myös tulevaisuudessa.

– Asiakkaiden osto- ja toimitusprosessit ovat yhä monimutkaisempia, ja tilausten koot vaihtelevat kuluttajien tilaamista yksittäisestä tuotteista aina jälleenmyyntiliikkeiden mittaviin tavarakuormiin.

Kilpailukyvyn kannalta ratkaisevaa on se, miten kaikkia asiakasryhmiä pystytään palvelemaan nopeasti, laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Nykyaikaisella varastonhallinta- eli WMS-järjestelmällä tämä on mahdollista.

Omnichannel-verkkokaupassa toimitusketjun jäljitettävyys ja varastosaldot ovat sekuntipeliä

Verkkokaupassa ostopäätöksen painopiste on siirtymässä hinnasta käyttävyyden ja monikanavaisuuden suuntaan. Myös ALSOn tuotteita on jo totuttu ostamaan useita kanavia käyttäen, ja monet pitävätkin niin kutsuttua monikanavaista eli omnichannel-palveluntarjontaa jo itsestäänselvyytenä. Järjestelmätoimittajalle logistiikan monikanavaisuus on todellinen omnichallenge. Prosessi vaatii koko jakeluketjun yhteispeliä.

– Tutkimusten mukaan jo yli 80 % kuluttajista odottaa, että tuotteen voi jo ostaa, noutaa, vaihtaa tai palauttaa sekaisin niin verkossa, mobiilissa kuin myymälässä. Kun tuote voi sijaita missä tahansa ja se voidaan ostaa mistä tahansa, toimitusketjun jäljitettävyys ja varastosaldot ovat sekuntipeliä. Manuaaliset vaiheet tällaisen prosessin välissä olisivat merkittävä riski koko liiketoiminnalle.

Leanware on kehittänyt ALSOn logistiikkaa jo vuodesta 2012. Pirkkalan logistiikkakeskuksen myötä jättitukkuri siirtyy samalla käyttämään Leanwaren uutta, 3. sukupolven WMS-varastonhallintajärjestelmää. Se ohjaa sekä manuaalivarastoa että Suomen ensimmäistä Adapto Shuttle -pientavara-automaattia.

Lisätietoja:           Janne Viinikkala, toimitusjohtaja / p. 050 558 0865 / janne.viinikkala@leanware.fi


Leanware Oy on tamperelainen tuotannon ja logistiikan digitalisointiin erikoistunut ohjelmistotalo. Yritys työllistää yli 90 henkilöä ja liikevaihto on 6,4 Meur (2015). Yritys on valittu vuoden logistiikkayritykseksi vuonna 2015. www.leanware.fi

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa Leanwaren tapahtumista ja ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

  Tätä lomaketta suojaa Google reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja sovelletaan.

  Ajankohtaista

  LeanwareMES-ohjelmiston uusi versio julkaistu

  LeanwareMES-ohjelmiston uusin päivitys eli Master Release 11 on julkaistu. Julkaisemme LeanwareMES-järjestelmän päivitykset kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Lue lisää

  Tuomi saa Leanwaren Huippuvarasto 2024 -tunnustuksen: joustavasti, tehokkaasti ja laadukkaasti toimiva yritys palkitaan sisälogistiikan kehittämisestä  

  Pirkanmaalaiselle yhteishankinta- ja logistiikkayhtiö Tuomi Logistiikka Oy:lle myönnetään Leanwaren Huippuvarasto 2024 -tunnustus. Tunnustus myönnetään esimerkillisestä työstä sisälogistiikan kehittämisessä niin laadun, tehokkuuden kuin joustavuudenkin näkökulmista.   Lue lisää

  Elisan ja Leanwaren yrityskauppa vahvistui, Leanware Oy:n uudeksi nimeksi Elisa IndustrIQ Finland Oy

  Elisan ja Leanwaren yrityskauppa vahvistui, Leanware Oy:n uudeksi nimeksi Elisa IndustrIQ Finland Oy Lue lisää