Outotec Tutkimus­keskukselle Leanwaren materiaalin­hallinta­järjestelmä

Outotec Tutkimuskeskus sekä Leanware ovat toteuttaneet yhteistyössä Outotecin Porin toimipisteen näytemateriaalien hallintajärjestelmän. Yhteistyö käynnistyi 2016 toteutetulla näytemateriaalien logistiikan esiselvityksellä, jossa tunnistettiin keskeisimmät kehityskohteet nykyisessä toiminnassa. Kehityskohteita lähdettiin ratkaisemaan määrittelyllä, jonka lopputuloksena syntyi kuvaus uudenlaisesta materiaaliprosesseista sekä niitä tukevasta materiaalihallintajärjestelmästä.

”Toteutetut esiselvitys ja määrittely olivat tärkeitä vaiheita hahmottamaan keskeisimmät kehityskohteet ja vaiheet uudenlaista toimintamallia varten. Leanwaren asiantuntijat onnistuivat hyvin tarpeemme pilkkomisessa sopivaksi hallittavaksi kokonaisuudeksi ja siitä toimivaksi järjestelmäksi”, kommentoi Kokeellisen tutkimuksen johtaja Kari Liinamaa Outotecin tutkimuskeskuksesta.

Outotec Tutkimuskeskus on Porissa toimiva metallien valmistukseen ja teknologiaan keskittynyt tutkimus – ja tuotekehityskeskus. Toimintaa varten yhtiöllä on metallurgiset ja analyyttiset laboratoriot sekä hydro – ja pyrometallurginen koetehdas. Porissa työntekijöitä on kaikkiaan 150. Poriin saapuu vuosittain satoja hyvin erityyppisiä näytemateriaaleja, joita vastaanotetaan eri pisteisiin, varastoidaan useaan eri varastorakennukseen sekä käsitellään ja analysoidaan monin eri tavoin. Tutkimuskeskukseen vastaanotetut materiaalit fragmentoidaan vuositasolla jopa 15 000 osanäytteeseen. Materiaalien säilytysajat ovat pitkiä ja on tärkeää, että niiden hallinta ja palautus tai tuohoaminen hoidetaan tehokkasti ja ajallaan.

Järjestelmän avulla juuri näytemateriaalien varastointi, käsittely, poistaminen ja palauttaminen helpottuu huomattavasti. Nyt toteutettu järjestelmä tulee säästämään Tutkimuskeskuksen työntekijöiden työaikaa, tilankäyttö tehostuu sekä asiakaspalvelu paranee kun järjestelmä huolehtii materiaalien hallinnasta. Järjestelmä on helppokäyttöinen ja on suunniteltu kehittymään joustavasti Outotecin tulevia tarpeita ajatellen.

”Olemme odottaneet innolla nyt käyttöönotettua järjestelmää. Järjestelmä muuttaa meidän päivittäistä työtämme merkittävästi”, kertoo Kari Liinamaa.

”Leanwarelle Outotecin näytemateriaalien hallinnan järjestelmä on laajentanut mukavasti näkemystämme sekä osaamistamme materiaalilogistiikan puolella. Olemme innoissamme projektista ja yhteistyöstä!”, kommentoi Leanwaren toimitusjohtaja Janne Viinikkala.

Lisätietoja:

Outotec Tutkimuskeskus, Kari Liinamaa, Director of Experimental Research, kari.liinamaa@outotec.com
Leanware Oy, Miikka Aira, Sales manager, miikka.aira@leanware.fi

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa Leanwaren tapahtumista ja ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

  Tätä lomaketta suojaa Google reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja sovelletaan.

  Ajankohtaista

  Elisa ostaa Leanware Oy:n vahvistamaan Elisa IndustrIQ -liiketoimintaa 

  Elisa ostaa Leanware Oy:n vahvistamaan Elisa IndustrIQ -liiketoimintaa. Lue lisää

  11.4.2024 Toimitusketjun data-analytiikka

  Webinaarissa käsitellään data-analytiikkaa toimitusketjun näkökulmasta sekä erittäin ajankohtaista tekoälyaihetta. Lue lisää

  7.3.2024 WMS-klubitapaaminen ja yritysvierailu

  WMS-klubi on Leanwaren fasilitoima asiantuntijaverkosto asiakkaille, jonka kautta pääsee verkostoitumaan ja vaihtamaan ajatuksia sisälogistiikan kollegoiden kanssa. Lue lisää