Nimitystiedote: Leanware Oy sai uuden ja ensimmäisen talousjohtajansa – Jukka Luoma Leanwaren talouden johtoon

KTM Jukka Luoma on nimitetty Leanware Oy:n talousjohtajaksi 11.8.2020 alkaen. Positio on kokonaan uusi, sillä Leanwarella ei ole aiemmin ollut erikseen talouteen nimitettyä henkilöä.

Leanwaren kasvu on ollut voimakasta viime vuosina. Sekä yrityksen liikevaihto että liikevoitto ovat olleet nousujohteisia. Viimeksi syyskuun alussa yritys tiedotti toimitusketjun hallinnan tehostamiseen, koulutukseen ja ohjelmistoratkaisuihin erikoistuneen PR Logisticar Oy:n liiketoiminnan ostosta. Yritysostot ja kasvu vaativat yritykseltä ymmärrystä niin integraatioista kuin muutosjohtamisesta. Luoma tuli Leanwareen täydentämään tätä osaamista.

Talousjohtajana vastaan tietysti Leanwaren taloudesta ja hallinnosta. Talous ei kuitenkaan ole niinkään lukujen ja numerosarjojen tuottamista vaan liiketaloudesta tulevien tietojen analysointia. Tätä informaatiota ja dataa hyödyntäen tuotamme tietoa päätöksentekoon. Tästä on kyse talouden johtamisessa ja se on yksi keino, jolla mahdollistamme Leanwaren kilpailukykyisen aseman ja varmistamme Leanwaren oikean suunnan myös jatkossa, kuvaa tuore talousjohtaja Jukka Luoma työtehtäviään.

Työskentelin aiemmin kaksi vuotta Etelä-Koreassa Robit Oyj:n tytäryhtiön toimitusjohtajana ja myynnistä vastaavana. Kahden yrityksen integraation eteenpäin vieminen oli yksi keskeisimmistä tehtävistäni siellä. Sain paljon oppia, jota voin hyödyntää vielä tänäkin päivänä, Luoma jatkaa.

Suurikorvainen johtaja, jonka kädet ovat savessa

Luomaa ajaa eteenpäin erityisesti halu tavoitteelliseen kehittämiseen. Leanwaren selkeä kasvustrategia ja hyvä maine työnantajana houkuttivatkin Luoman Leanwaren leipiin. Johtajana Luoma kuvaa itseään helposti lähestyttäväksi ja ulospäinsuuntautuneeksi, keskustelevaksi ihmiseksi, jolla on suuret korvat.

Siedän hyvin epävarmuutta, jota kasvuhakuisuus eittämättä tuo yrityksen toimintaan. Mitä tiukempi ja hektisempi tilanne, sitä enemmän pitää kuitenkin muistaa kuunnella ja tukea omaa organisaatiota. Kysymällä ja pyytämällä saa enemmän kuin käskemällä ja komentamalla. Jos näen ihmisiä, jotka tarvitsevat apua, olen aina valmis auttamaan ja laittamaan niin sanotusti kädet saveen. Meidän onnistumisemme kasvussa vaatii kaikkien leanwarelaisten panosta. Olenkin todella ilolla seurannut näiden muutaman työviikon aikana, miten kovan luokan asiantuntijoita meillä on. Meidän kulttuurimme ja tapamme tehdä on todella avoin ja kehittävä. Tästä olen positiivisesti yllättynyt, vaikka tiesin yrityksen hyväksi jo ennakkoon, Luoma kuvaa.

Korona haastaa ohjelmistotalonkin

Kun Luomalta kysyy, mitä mieltä hän on vallitsevasta maailmantilanteesta, on vastaus rauhallinen ja selkeä: Toki toiveena on, että koronasta selvittäisiin mahdollisimman nopeasti, mutta maailman realiteetteja ei voi kuitenkaan muuttaa. Siksi pyrkimys pitää olla koko ajan eteenpäin.

Leanware hakee vahvaa asemaa markkinassa. Meillä on resurssit viedä toimintaamme niin operatiivisesti kuin taloudenkin näkökulmasta eteenpäin. Vahvuutenamme on useampi liiketoiminta-alue. Ne antavat lisää voimaa toiminnallemme myös poikkeusoloissa. Meillä on kova pyrkimys ja tahtotila Leanwaressa. Kun mennään kaikki samaan suuntaan, niin onnistumme, toteaa Luoma lopuksi.

KTM Jukka Luoma on 46-vuotias Leanware Oy:n tuore talousjohtaja. Hän asuu Kangasalla. Perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi alakouluikäistä poikaa. Vapaa-ajallaan Jukan löytää jalka- ja sulkapallokentiltä tai perheen harrastusten parista. Lisäksi aikaa kuluu asuntosijoittamiseen sekä hallitustyöskentelyyn. Kerran vuodessa Jukka ottaa ystäviensä kanssa kunnosta mittaa korsutriathlonin parissa. Lajeina ovat uinti 1 km, pyöräily 40 km ja juoksu 10 km. Tänä syksynä tämä leikkimielinen tempaus tehdään kaverien kanssa jo 16. kerran.

Lisätietoja: talousjohtaja Jukka Luoma, Leanware Oy, p. 0400 744 746, jukka.luoma@leanware.fi

Leanware Oy on kaupan alan, teollisuuden ja logistiikan tietojärjestelmiin erikoistunut ohjelmistotalo, jolla on asiakkaita Suomen lisäksi Euroopassa, Kiinassa ja Brasiliassa. Yhtiön liikevaihto 2019 päättyvällä tilikaudella oli n. 10 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää lähes 100 alan ammattilaista. Yhtiön päätoimipaikka sijaitsee Tampereella. www.leanware.fi

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa Leanwaren tapahtumista ja ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

  Tätä lomaketta suojaa Google reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja sovelletaan.

  Ajankohtaista

  LeanwareWMS-ohjelmiston uusi versio julkaistu

  LeanwareWMS-ohjelmiston uusin päivitys eli Master Release 17 on julkaistu. Julkaisemme LeanwareWMS-järjestelmän päivitykset kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Lue lisää

  LeanwareMES-ohjelmiston uusi versio julkaistu

  LeanwareMES-ohjelmiston uusin päivitys eli Master Release 11 on julkaistu. Julkaisemme LeanwareMES-järjestelmän päivitykset kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Lue lisää

  Tuomi saa Leanwaren Huippuvarasto 2024 -tunnustuksen: joustavasti, tehokkaasti ja laadukkaasti toimiva yritys palkitaan sisälogistiikan kehittämisestä  

  Pirkanmaalaiselle yhteishankinta- ja logistiikkayhtiö Tuomi Logistiikka Oy:lle myönnetään Leanwaren Huippuvarasto 2024 -tunnustus. Tunnustus myönnetään esimerkillisestä työstä sisälogistiikan kehittämisessä niin laadun, tehokkuuden kuin joustavuudenkin näkökulmista.   Lue lisää