Nimitystiedote: Ilkka Muilu on nimitetty johtamaan Leanwaren teollisuuden liiketoiminta-alueen kasvua

DI Ilkka Muilu on nimitetty Leanware Oy:n teollisuuden palveluiden business directoriksi 1.4.2020 alkaen. Samalla hän toimii johtoryhmän jäsenenä. Teollisuuden liiketoiminta-alueen liikevaihto on vuosittain noin puolet Leanware Oy:n liikevaihdosta eli lähes viisi miljoonaa euroa. Uuden liiketoimintajohtajan rekrytointi käynnistyi joulukuussa, kun Ville Keskinen siirtyi kyseisestä tehtävästä Leanwaren toimitusjohtajaksi.

Teollisuudessa toimitusajat lyhenevät ja eräkoot pienenevät. Samalla automaatioaste nousee jatkuvasti. Tuotantolaitoksissa ja yrityksissä ylipäätään ollaan siirtymässä suljetuista asiakaskohtaisista järjestelmistä yhä enemmän kohti pilvipalvelutuotteita ja hajautettua arkkitehtuuria.

Tässä Leanwaren tuore Business Director Ilkka Muilu näkee Leanwarella suuren mahdollisuuden teollisuuden prosessien digitalisoijana. Osa suomalaisista yrityksistä on jo pitkällä digitalisoinnissa, osan ollessa vasta alkumetreillä. Muilun mukaan Leanwarella on annettavaa kaikissa digitalisaatiovaiheissa oleville yrityksille. Tämä on mahdollista palveluna myytävillä ja moduulipohjaisilla tuotteilla, jotka kasvavat yritysten tarpeiden mukaan.

– Käytettäessä pilvijärjestelmiä ja hajautettua arkkitehtuuria, IT-ratkaisuja voi valita käyttöönsä vapaammin ilman sitoutumista tiettyihin palveluntarjoajiin tai ratkaisuihin. Tämä mahdollistaa sen, että yritykset voivat valita omaan tarpeeseensa parhaat järjestelmät. Tästä syntyy hyötyjä, kun esimerkiksi olemassa oleva toiminnanohjausjärjestelmä ei rajoita muiden tietojärjestelmien valintaa. Leanware hakee kasvua nimenomaan tarjoamalla moderneja ratkaisuja omille erikoisosaamisalueilleen, kertoo Muilu.

Monet valmistavan teollisuuden yritykset kärsivät osaavan henkilöstön työvoimapulasta. Tuotannon prosessien digitalisoinnilla ja järkevöittämisellä on kuitenkin mahdollista tuoda helpotusta tähän haasteeseen.

– Työnkierto onnistuu, kun prosessit ovat loogisia ja käyttöliittymät ovat ihmisille helppokäyttöisiä. Vastaavasti esimerkiksi kokoonpanotyön ammattilaiset voivat keskittyä varsinaiseen kokoonpanoon, eikä aikaa kulu toissijaiseen työhön, kuten tavaroiden keräilyyn. Tavoitteemme on saada asiakkaan prosessit virtaamaan yhdistämällä logistiikka ja tuotannonohjaus ja digitalisoimalla tämä kokonaisuus mahdollisimman pitkälle, Muilu jatkaa.

Jatkuvan parantamisen ja askel kerrallaan etenevien muutosten mies

Vaikka Leanware on tunnettu erityisesti järjestelmien toimittajana, on Muilu sitä mieltä, että järjestelmillä itsessään ei muuteta mitään. Tärkeintä on yritysten prosessien tunteminen, jotta niitä voidaan parantaa järjestelmillä. Vain sitä kautta teollisuuden valmistus digitalisoituu kannattavasti. Uskalla digitalisoida pidemmälle, kuuluukin Muilun neuvo.

– Aina voi parantaa ja tehdä paremmin. Ja tätä kaikkea voi toteuttaa myös samanaikaisesti. Loikkien tai harppausten sijaan puhuisin kuitenkin jatkuvasti eteenpäin ohjaavista, pienistä muutoksista. Tehdään prosesseista tehokkaampia askel ja osio kerrallaan. Tällä tavalla muutos on hallittu ja aidosti mahdollinen, kommentoi Muilu.

Johtajana Muilu kuvaa itseään henkilöstöä ja asiakkaita tarkkaan kuuntelevaksi asiantuntijaksi.

– Kasvuyrityksen johtoon astuminen on minulle tietysti hieno haaste. Yksin tätä ei kuitenkaan tehdä, vaan yhdessä koko Leanwaren väen kanssa pyrimme auttamaan suomalaisia yrityksiä digitalisaation tiellä eteenpäin. Olen tavoitteellinen ja analyyttinen. Tehtäväni on näyttää suuntaa ja luoda edellytyksiä, joilla henkilöstömme ja sitä kautta asiakkaamme onnistuvat, kuvailee Muilu lopuksi.

Ilkka Muilulla on yli 12 vuoden kokemus toiminnanohjausjärjestelmien parissa työskentelystä. Ennen nimitystään Leanwaren Business Directoriksi, Muilu työskenteli Solteq Oyj:ssä lähes kahdeksan vuoden ajan muun muassa toiminnanohjauspalveluiden liiketoimintajohtajana ja asiakasrajapinnassa asiakkuusjohtajana. Muilu asuu perheineen Tampereella. Hänellä on vaimo ja kolme lasta. Illat kuluvatkin lähinnä lasten harrastusten parissa.

Lisätietoja: Business Director Ilkka Muilu, Leanware Oy, 040 582 7692, ilkka.muilu@leanware.fi

Leanware Oy on kaupan alan, teollisuuden ja logistiikan tietojärjestelmiin erikoistunut ohjelmistotalo, jolla on asiakkaita Suomen lisäksi Euroopassa, Kiinassa ja Brasiliassa. Yhtiön liikevaihto 2019 päättyvällä tilikaudella oli n. 10 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää lähes 100 alan ammattilaista. Yhtiön päätoimipaikka sijaitsee Tampereella. www.leanware.fi

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa Leanwaren tapahtumista ja ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

  Tätä lomaketta suojaa Google reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja sovelletaan.

  Ajankohtaista

  LeanwareMES-ohjelmiston uusi versio julkaistu

  LeanwareMES-ohjelmiston uusin päivitys eli Master Release 11 on julkaistu. Julkaisemme LeanwareMES-järjestelmän päivitykset kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Lue lisää

  Tuomi saa Leanwaren Huippuvarasto 2024 -tunnustuksen: joustavasti, tehokkaasti ja laadukkaasti toimiva yritys palkitaan sisälogistiikan kehittämisestä  

  Pirkanmaalaiselle yhteishankinta- ja logistiikkayhtiö Tuomi Logistiikka Oy:lle myönnetään Leanwaren Huippuvarasto 2024 -tunnustus. Tunnustus myönnetään esimerkillisestä työstä sisälogistiikan kehittämisessä niin laadun, tehokkuuden kuin joustavuudenkin näkökulmista.   Lue lisää

  Elisan ja Leanwaren yrityskauppa vahvistui, Leanware Oy:n uudeksi nimeksi Elisa IndustrIQ Finland Oy

  Elisan ja Leanwaren yrityskauppa vahvistui, Leanware Oy:n uudeksi nimeksi Elisa IndustrIQ Finland Oy Lue lisää