Leanware toteuttaa ALSO Finland Oy:n uuden logistiikka­keskuksen ohjauksen

Suomen suurin IT- ja kulutuselektroniikan tukkuri ALSO Finlandin uusi logistiikkakeskus rakennetaan Pirkkalaan ja se valmistuu vuonna 2016. Leanware Oy toteuttaa logistiikkakeskukseen kokonaisvaltaisen ohjausjärjestelmän.

IT- ja kulutuselektroniikan ostopaikat ja -tavat muuttuvat. Kansainvälinen peli kovenee ja kauppa siirtyy verkkoon. ALSO Finlandille uusi logistiikkakeskus tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden uudistaa logistista konseptia vastaamaan muuttuvan markkinan tarpeisiin. Verkkokaupan kasvun myötä yksittäisen tilauksen koko pienenee ja toimitettavien tilausten ja toimituspisteiden määrä kasvaa räjähdysmäisesti.

”Olemme aina pyrkineet olemaan edelläkävijöitä sähköisen kaupan logistiikassa ja nykyisen logistiikkakeskuksemme toiminta on rakentunut aikansa huipputeknologian päälle. Haluamme hyödyntää samoja vahvuuksia myös tulevaisuudessa. Investointi Vanderlanden shuttle-tekniikkaan ja Leanwaren WMS-järjestelmään mahdollistaa tämän meille. Leanware on paikallinen, ketterä ja innovatiivinen kumppani, jonka kanssa on helppoa yhteistyössä toteuttaa paras mahdollinen ratkaisu aina suunnittelusta käyttöönottoon asti”, toteaa ALSO Finland Oy:n operatiivinen johtaja Juha Malmivaara.

”Olemme toimineet ALSOn kumppanina jo vuodesta 2012 ja rakentaneet ALSOn kilpailukykyä hyvässä yhteistyössä. Uuden hankkeen myötä myös ALSO siirtyy käyttämään varastonhallintajärjestelmämme Leanware WMS:n uutta, kolmannen sukupolven versiota”, kertoo asiakkuusjohtaja Anssi Tikka Leanwaresta.

Uusi ohjausjärjestelmä kattaa koko logistiikkakeskuksen toiminnan ohjaten sekä suurta manuaalivarastoa että huippumodernia automaatiota.

”Leanwarella on hyvät lähtökohdat ohjauksen toteuttamiseen, koska he ovat konsultoineet ALSO Finlandia koko keskuksen logistisen konseptin suunnittelussa ja mitoituksessa”, täydentää Malmivaara.

”ALSO Finland Oy on toimialansa johtava yritys ja tämä on suomalaiselle verkkokaupan logistiikalle erittäin tärkeä ponnistus, jolla näytetään suuntaa koko suomalaiselle sisälogistiikalle”, toteaa Leanwaren toimitusjohtaja Janne Viinikkala.


ALSO Finland Oy on Suomen johtava logistiikka- ja ratkaisupalvelujen tarjoaja ict-alalla. ALSOn tuotevalikoimaan sisältyy yli 15 000 tuotetta noin 140 toimittajalta. ALSO Finland panostaa markkinoiden parhaisiin tuotemerkkeihin, sähköiseen kaupankäyntiin, pitkälle automatisoituihin varastopalveluihin sekä nopeaan kuljetuspalveluun. ALSOn liiketoiminta perustuu 3S-strategiaan: Tukkuliiketoiminta (supply), ratkaisuliiketoiminta (solutions) ja palveluliiketoiminta (services). ALSO Finlandin pääkonttori ja logistiikkakeskus sijaitsevat Tampereella, minkä lisäksi ALSO Finlandilla on toimipiste Espoossa. ALSO Finland Oy on osa vakavaraista ALSO Holding AG -konsernia. Lue lisää www.also.fi

Leanware on rautainen joukko ohjelmistoalan asiantuntijoita. Meille on tärkeää tuntea asiakkaidemme prosessit ja kehittää niitä yhdessä asiakkaiden kanssa. Kehitämme tietojärjestelmiä, jotka tehostavat asiakkaidemme operatiivista työtä. Toisin sanoen teemme yrityksellesi parempaa tulosta. Kustannustehokkuus, parempi laatu ja tuottavuus ovat asiakkaillemme tärkeitä asioita.

Vuosien aikana olemme voittaneet useiden toimialojensa johtavien yritysten ja edelläkävijöiden luottamuksen. Kasvutarinamme perustuu rautaiseen ammattitaitoon ja kykyymme nähdä asioita uudella tavalla.

Työllistämme noin 80 henkilöä ja vuoden 2014 liikevaihto oli 5,6 Meur. Kasvu on kannattavaa ja luottoluokitus AAA. www.leanware.fi

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa Leanwaren tapahtumista ja ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

  Tätä lomaketta suojaa Google reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja sovelletaan.

  Ajankohtaista

  LeanwareWMS-ohjelmiston uusi versio julkaistu

  LeanwareWMS-ohjelmiston uusin päivitys eli Master Release 17 on julkaistu. Julkaisemme LeanwareWMS-järjestelmän päivitykset kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Lue lisää

  LeanwareMES-ohjelmiston uusi versio julkaistu

  LeanwareMES-ohjelmiston uusin päivitys eli Master Release 11 on julkaistu. Julkaisemme LeanwareMES-järjestelmän päivitykset kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Lue lisää

  Tuomi saa Leanwaren Huippuvarasto 2024 -tunnustuksen: joustavasti, tehokkaasti ja laadukkaasti toimiva yritys palkitaan sisälogistiikan kehittämisestä  

  Pirkanmaalaiselle yhteishankinta- ja logistiikkayhtiö Tuomi Logistiikka Oy:lle myönnetään Leanwaren Huippuvarasto 2024 -tunnustus. Tunnustus myönnetään esimerkillisestä työstä sisälogistiikan kehittämisessä niin laadun, tehokkuuden kuin joustavuudenkin näkökulmista.   Lue lisää