Janne Viinikkala palkittiin tuplapotilla akateemisesta kasvu­yrittäjyydestä

Tamperelainen teollisuuden ja logistiikan ohjelmistotalo Leanwaren omistaja, toimitusjohtaja Janne Viinikkala palkittiin perjantaina Tampereen Vuoden yrittäjä -palkinnolla ja Vuoden Nuori Johtaja -kunniamaininnalla. Tuomariston mukaan Viinikkala on hyvä esimerkki rohkeasta kasvuyrittäjyydestä, jota Suomi tarvitsee.

Viinikkala on yhtiökumppaninsa Tero Laihian kanssa luonut tyhjästä menestyvän yrityksen, joka on haasteellisista taloudellisista ajoista huolimatta tehnyt vahvaa kasvua ja työllistänyt uusia työntekijöitä. Hän on hyvä esimerkki akateemisesta kasvuyrittäjyydestä, jota Suomi tarvitsee enemmän, arviointiperusteissa todetaan. Vuoden Nuori Johtaja -kilpailussa painotettiin myös työpaikan positiivista ja kannustavaa ilmapiiriä sekä kykyä uskaltaa rikkoa rajoja ja kyseenalaistaa yleisesti tunnustettuja johtamiskäytäntöjä.

Viinikkalan luotsaama Leanware on keskittynyt logistiikkakeskusten ja tuotantolaitosten operatiivista työtä tehostaviin tietojärjestelmiin. 37-vuotiaan toimitusjohtajan kunnianhimoisena tavoitteena on yhdessä työntekijöidensä kanssa auttaa kotimaista kauppaa ja teollisuutta pärjäämään globaalin kilpailun puristuksessa.

– Aito kilpailuetu syntyy uniikista prosessista eli siitä, että tehdään asiat fiksummin ja tehokkaammin kuin kilpailijat. Olisi helppo tehdä niin kuin valtavirta tekee, mutta strategian luomisessa pitää uskaltaa valita se kivisempi tie. Tämä yhdistää sekä meitä että asiakkaitamme, Janne Viinikkala kiteyttää.

Leanwaren liikevaihto viime vuonna oli 5,2 miljoonaa euroa, josta kasvua edellisvuoteen muhkeat 60 prosenttia. Yhtiö tarjoaa työpaikan tällä hetkellä 77 henkilölle ja kuluvan vuoden aikana tavoite on palkata 25 uutta työntekijää.

– Kannattava kasvu edellyttää onnistuneita rekrytointeja. Yhteistyö asiakkaan kanssa vaatii teknisen osaamisen ohella nopeaa oivaltamista ja sosiaalista lahjakuutta. Jokaisen leanwarelaisen pitää olla 100 % sitoutunut asiakkaaseen ja ymmärtää, mistä asiakkaan tulos tulee, Viinikkala toteaa.

Lisätietoja:

Janne Viinikkala, toimitusjohtaja
p. 050 558 0865 / janne.viinikkala(at)leanware.fi


Leanware Oy on Tamperelainen teollisuuden ja logistiikan tietojärjestelmiin erikoistunut ohjelmistotalo. Yritys työllistää 77 henkilöä ja vuoden 2012 liikevaihto on 5,2 Meur, josta kasvua edellisvuoteen 60 %. Edellisellä tilikaudella 25 uutta työntekijää rekrytoinut kasvuyritys palkittiin vuonna 2012 Vuoden Työnantaja 2012 -kunniamaininnalla. Kasvu on kannattavaa ja luottoluokitus AAA. www.leanware.fi

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa Leanwaren tapahtumista ja ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

  Tätä lomaketta suojaa Google reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja sovelletaan.

  Ajankohtaista

  14.3.2024 Tavoitteellinen ostaminen ja ABC-luokittelun hyödyntäminen

  Webinaarissa keskitytään tavoitteelliseen ostoon ja hankintaan sekä siihen, mitkä tekijät ja työkalut tukevat ostamista ja hankintaa. Lue lisää

  Saldonhallinnasta tulokselliseen varastonhallintaan -opas on julkaistu!

  Oppaan luettuasi ymmärrät, miten WMS-järjestelmät tyypillisesti eroavat ERP-järjestelmistä ja mahdollistavat tehokkaamman ja virheettömämmän logistiikan sekä tyytyväisemmät asiakkaat ja työntekijät. Lue lisää

  LeanwareSCM-ohjelmiston tuotekehitysuutisia

  LeanwareSCM-ohjelmisto on saatavilla SaaS-palveluna ja uudet ominaisuudet päivittyvät sinne jatkuvasti. Lue lisää