Airamille Leanwaren Huippu­varasto®-tunnustus – varastoa johdetaan tiedolla ja toimivilla työkaluilla, joiden avulla kehitys on jatkuvaa

Airam on kehittänyt varastonsa toimintaa Leanwaren kanssa vuodesta 2017 alkaen. Tänä aikana varasto on muuntunut nykyaikaiseksi liiketoimintaa tukevaksi logistiikkakeskukseksi, jota johdetaan järjestelmistä saatavan datan pohjalta tarkasti ohjattujen prosessien avulla. Tulokset ovat parantuneet merkittävästi uusien osto- ja varastonhallintajärjestelmien sekä toimintatapojen muutosten myötä. Airamin keräystehokkuus on noussut alle 20 rivistä noin 30 riviin tunnissa eikä muutosta ole saavutettu muun työn kustannuksella, vaan varaston kokonaistehokkuus on parantunut samassa suhteessa. Leanware myöntää Huippuvarasto®-tunnustuksen 28.4.2021 Kilpailukyky-virtuaalitapahtumassaan.

Leanwaren Huippuvarasto®-tunnustus jaetaan tänä vuonna neljättä kertaa. Tunnustusta annettaessa kiinnitetään huomiota viiteen eri kriteeriin, jotka ovat henkilöstö ja johtaminen, yhteistoiminta oston ja myynnin kanssa, varaston älykäs ohjaus, tilat ja ratkaisut sekä Lean-menetelmien hyödyntäminen.

”Tunnustuksen ideana on palkita asiakkaita, jotka kehittävät sisälogistiikkaansa tinkimättömästi ja intohimolla, ja ymmärtävät jatkuvan kehityksen merkityksen. Huippuvarasto®-tunnustus ei ole saavutettu piste vaan tunnustus tehdystä työstä”, kertoo Account Director Janne Leuhtonen Leanwarelta.

Osto- ja varaston­hallinta­järjestelmät mahdollistavat tiedolla johtamisen

Airamin oston ja logistiikan ohjaaminen tapahtuu nykyään Leanwaren oston järjestelmällä ja LeanwareWMS-varastonhallintajärjestelmällä (Warehouse Management System). Näiden työkalujen avulla Airam on oston puolella pystynyt kehittämään vaihto-omaisuudenhallintaa, toimitusketjun läpinäkyvyyttä, suunnitelmallisuutta saatavuuden varmistamisessa ja ostotyön tehokkuutta. Logistiikan puolella WMS-järjestelmä on kokonaisvaltaisesti tehostanut varastonhallinnan.

”Pystymme hyödyntämään järjestelmää esimerkiksi tilojen ja välineiden ratkaisuissa. XYZ-luokittelun ansiosta tiedämme, miten usein mitäkin nimikettä kerätään ja varastopaikat määräytyvät sen mukaisesti”, Airamin tuotanto- ja logistiikkajohtaja Timo Eronen havainnollistaa järjestelmän hyötyjä.

WMS-järjestelmän käyttöönoton myötä varasto on sitoutunut yhtenäisiin toimintatapoihin ja prosesseihin, jotka auttavat toiminnan tehostamisessa sekä asiakasvaatimuksiin vastaamisessa. ”Viime kädessä kehitystyö konkretisoituu operatiiviseen tehokkuuteen, laadun kehittämiseen ja siihen, että pystymme arvioimaan ja johtamaan varaston toimintaa lukujen valossa arvailujen sijaan”, Eronen toteaa.

Huippuvarasto®-tunnustus on palkinto koko henkilöstön tekemästä työstä

”Olemme järjestäytyneet uudestaan. Toimitusketjun hallinta tapahtuu yhden organisaation kautta eli asiakaspalvelu, osto, tuotanto ja logistiikka ovat meillä samassa organisaatiossa. Tämä näkyy päivittäisjohtamisessa niin, että pyrkimyksenä on saada tieto liikkumaan nopeasti meiltä ihan asiakkaalle asti. Henkilöstö on mukana kehitystyössä esimerkiksi jatkuvan parantamisen palavereissa, joissa käydään läpi, miten kehitysasiat edistyvät ja miten ne näyttäytyvät henkilöstölle”, Eronen kuvailee kehitystyön kokonaisvaltaisuutta läpi organisaation.

Myös Airamin ja Leanwaren yhteistyö on matkan varrella kehittynyt kumppanuudeksi, jossa osapuolet sparrailevat ja haastavat toisiaan. Eronen sanoo, että he saavat Leanwarelta tukea järjestelmän systemaattiseen kehittämiseen, mikä on tärkeää maailman ja liiketoiminnan tarpeiden muuttuessa. ”Muutoksiin täytyy pystyä reagoimaan nopeasti”, painottaa Eronen.

Leanwaren Account Director Janne Leuhtonen kehuu airamilaisten asennetta ja kulttuuria avatessaan tunnustuksen myöntämisperusteita: ”Airamilla ymmärretään mittaamisen tärkeys. Heillä on hyvät ja yksinkertaiset luvut, joita ei kuitenkaan tuijoteta sokeasti. Varastolla ja logistiikassa on eteenpäin katsova kulttuuri, jossa ollaan valmiita kokeilemaan ja kehittämään. Airamilla niin johtaminen kuin järjestelmäosaaminenkin ovat korkealla tasolla, josta hyvänä esimerkkinä keskusliikkeille toimitettavien lähetysten keräysajan kutistuminen kolmannekseen verrattuna WMS:n käyttöönottoa edeltävään aikaan.”

Timo Eronen sanoo, että tunnustus tekee näkyväksi tehtyä työtä, jolle itse tulee helposti sokeaksi. ”Tämä muistuttaa siitä, että olemme organisaationa tehneet oikeita asioita ja olemme menossa oikeaan suuntaan.”

Lisätietoja:

Janne Leuhtonen
Account Director
+358 40 867 6004
janne.leuhtonen@leanware.fi

Timo Eronen
Tuotanto- ja logistiikkajohtaja
+358 44 491 8788
timo.eronen@airam.fi


Leanware Oy on kaupan alan, teollisuuden ja logistiikan tietojärjestelmiin erikoistunut asiantuntija- ja ohjelmistotalo, jolla on yli 100 asiakasta Suomen lisäksi Euroopassa, Kiinassa ja Brasiliassa. Yhtiön liikevaihto 2019 päättyvällä tilikaudella oli n. 10 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää lähes 100 alan ammattilaista. www.leanware.fi

Airam – sata vuotta loistavaa arkea
Airam Electric on suomalainen perheyritys, joka on perinteisesti tunnettu kattavasta lamppuvalikoimastaan. Lamppujen lisäksi tarjoamme laajan valikoiman valaisimia ja älykkäitä valaistusratkaisuja sähköalan ammattilaisille ja kuluttajille. Tuotevalikoimaan kuuluvat myös sähkötarvikkeet, koristevalot ja vapaa-ajan tuotteet. Airamille liiketoiminnan ytimessä on asiakaslähtöisyys tuotteiden suunnittelusta ja asioinnin helpottamisesta aina joustavaan toimitukseen saakka. Airam-tuotteita myyvät hyvin varustetut tavaratalot, päivittäistavarakaupat, rautakaupat, sähköliikkeet ja sähkötukkuliikkeet. Airam Electric Oy:n tytäryhtiö Airam AB toimii Tukholmassa markkina-alueenaan Ruotsi ja muut Pohjoismaat. Sekä Suomessa että Ruotsissa Airamin tavoite on olla aina lähellä asiakasta sekä palvella mutkattomasti ja henkilökohtaisesti.

 

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa Leanwaren tapahtumista ja ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

  Tätä lomaketta suojaa Google reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja sovelletaan.

  Ajankohtaista

  LeanwareMES-ohjelmiston uusi versio julkaistu

  LeanwareMES-ohjelmiston uusin päivitys eli Master Release 11 on julkaistu. Julkaisemme LeanwareMES-järjestelmän päivitykset kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Lue lisää

  Tuomi saa Leanwaren Huippuvarasto 2024 -tunnustuksen: joustavasti, tehokkaasti ja laadukkaasti toimiva yritys palkitaan sisälogistiikan kehittämisestä  

  Pirkanmaalaiselle yhteishankinta- ja logistiikkayhtiö Tuomi Logistiikka Oy:lle myönnetään Leanwaren Huippuvarasto 2024 -tunnustus. Tunnustus myönnetään esimerkillisestä työstä sisälogistiikan kehittämisessä niin laadun, tehokkuuden kuin joustavuudenkin näkökulmista.   Lue lisää

  Elisan ja Leanwaren yrityskauppa vahvistui, Leanware Oy:n uudeksi nimeksi Elisa IndustrIQ Finland Oy

  Elisan ja Leanwaren yrityskauppa vahvistui, Leanware Oy:n uudeksi nimeksi Elisa IndustrIQ Finland Oy Lue lisää