Ollin uratarina: kesä­työntekijästä vakkariksi, näin se onnistui!

Elämä hymyilee. Hiekka on kuumaa. Aallot hellivät jalkoja Kroatian auringon alla. Kesä koto-Suomessa oli lyhyt. Niin se oli Leanwarellakin, mutta hyvällä tavalla. Vastahan melkein eilen (vuosi sitten) olin Yrityspäivillä hakemassa tikkareita Leanware nimisen yrityksen ständiltä.

Seurustelu ja suhteen virallistaminen

Pääsinkin tekemään kahdenkeskeistä tuttavuutta Leanwareen jo samaisten Yrityspäivien backstagella. Ihastuin ja todella halusin, mutta en kuitenkaan vielä ollut valmis sitoutumaan meidän suhteeseen.

Näimme toisiamme pitkin seuraavaa syksyä ja pian koittivat tämän kevään Yrityspäivät. Keräsin rohkeuteni ja päätin laittaa kaiken peliin meidän tähden. Hain kesäharjoittelijan paikkaa ja sain kuin sainkin kutsun työhaastatteluun. Olin selvästi onnistunut tekemään vaikutuksen ja jäämään mieleen. Annoin itselleni pienet taputukset olalle.

Haastattelupäivän koittaessa olin rauhallinen enkä pelännyt yllätyksiä. Pitkän suhteemme vuoksi koin tulevan tilanteen enemmän ystävien näkemiseksi kuin piinaavaksi haastatteluksi. Hyvin mennyttä haastattelua seurasikin mielenkiintoinen puhelinsoitto:

”Päätimme olla palkkaamatta ketään harjoittelijan paikkaan, mutta olisitko halukas tulemaan meille Leanwarelle vakituisesti töihin.”

”TAHDON! ” vastasin ja liittomme olisi sinettiä vailla valmis. Hypin, pompin ja tuuletin ympyrää. En ollut uskoa, että välillä kaikki todella onnistuu.

Jatkoimme toisiimme tutustumista vielä ennen varsinaista ”työsuhteen” toimeenpanopäivää. Olin tervetullut kaikkiin yrityksen tapahtumiin niin aamupaloille, iltamiin kuin bileisiin. Kun suuri päivä sitten koitti, töihin oli helppoa tulla omana itsenään. Tunsinhan valmiiksi jo yli puolet tulevista työkavereistani.

Minä ja Customin Business Manager Kari Jussila työsopimuksen kirjoittamisen jälkeen

Arki ja yhteinen tulevaisuus

Kuinka suhteemme on sitten kehittynyt alkuaikojemme? Parhaillaan työskentelen junior devaajana Custom-tiimissä. Se on ollut hauskaa ja ennen kaikkea tarjonnut haasteita, erilaisia projekteja sekä näkökulmia.

Olen päässyt mukaan asiakastapaamisiin ja -vierailuille, saanut vastuuta, onnistunut sekä epäonnistunut. Hyppy koulun penkiltä asiakasprojekteihin on ollut valtavampi kuin osasin odottaa, mutta positiivisesti katsoen täynnä mahdollisuuksia.

Itse asiassa taisin valehdella äsken, anteeksi. Tosiasiassa ei ensimmäinen päivä pelkkää unelmaa ollut, vaan ilmassa leijui paljon kysymysmerkkejä:

React? Redux? Immutable? Funktionaalinen ohjelmointi? Changeset?

Osan olin ehkä kuullut, mutta siinä se. Meni päiviä, ehkä viikkoja, kunnes eräänä aamuna huomasin palasten käyvän järkeen. Hetkeä myöhemmin puhelin soi ja aloin ratkaista asiakkaan ongelmia, koska tiesin pystyväni siihen.

Uuden oppiminen vaatii lahjakkuutta ja hyvän perustan esimerkiksi koulusta. Mielestäni koulussa tulisi olla enemmän tekemisissä alan yritysten kanssa. Parempi perspektiivi tulevasta ja ehkä hyödyllisistäkin kursseista olisi näin saavutettavissa. Silti auttavaisten sekä pyyteettömien työkaverien vaikutusta ei aikaisempiin voi edes verrata. On ollut todella ihanaa kuulua toisistaan huolehtivaan Liikeriperheeseen.

Kuten aiemmin totesin, kesä Leanwarella oli lyhyt. On jo syksy ja kouluni jatkuu TTY:llä. Jatkan samalla töissä myös osa-aikaisesti, jonka Leanware on tehnyt helpoksi ja joustavaksi. Tulevana kouluvuotena tavoitteenani on saada kouluni loppuun ja valmistua. Yksinkertaisuudessaan se tarkoittaa diplomityön aloittamista, lopettamista ja työn asettamista kansissa Leanwaren vitriiniin. Voisin arvioida lopuksi oman kesäni Leanwarella. Asteikolla 1-5, antaisin kenties ”aivan mahtavaa/5”.

Jos herkkä tarinani ei napannut, muista edes nämä:

1.       Tuo rohkeasti oma itsesi esille.

2.       Ole positiivinen, hymyile ja naura.

3.       Pidä huoli ystävistäsi, niin vapaa-ajalla kuin töissä.

Nyt palaan kuitenkin nauttimaan vielä lisää Kroatian aalloista ystävieni kanssa, kun joustavat osa-aikatyöt ja koulu niin sallivat!

#alastomuus #ammattiylpeys #joukkuepeli