10+ vuotta Leanwarella- Liisan uratarina

Automaatti­varastosta rahtilaivan ruumaan ja teollisuus­laitoksesta metsä­koneen ohjaamoon. Yli kymmenen vuotta samassa firmassa, mutta kuitenkin niin eri firmassa

On asioita, jotka ovat kymmenessä vuodessa pysyneet ennallaan ja paljon asioita, jotka ovat muuttuneet. Työntekijöitä on viisinkertainen määrä verrattuna siihen, kun aloitin. Vuonna 2006 leanwarelaiset mahtuivat yhden kahvipöydän ääreen ja siinä väistämättäkin tutustui ihan jokaiseen työkaveriin. Vaikka nykyään porukkaa onkin huomattavasti enemmän ja niitä alkuperäisiä sissejä vain kourallinen jäljellä, on joukkoon aina päätynyt ihmeen hyvin fiksua ja hauskaa porukkaa. Voikin sanoa, että hyvä yhteishenki on ollut kantava teema läpi vuosien.

Aluksi, kun firmassa oli vain parisenkymmentä työntekijää, niin pakostikin annettiin paljon vastuuta jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Pienemmät projektit saatoin hoitaa lähestulkoon yksin määrittelystä toteutuksen kautta käyttöönottoon asti.  Nykyisin toimitaan ketterästi tiimeissä ja tuotekehitys on mennyt harppauksia eteenpäin.

Omaan kymmeneen vuoteeni on mahtunut monenlaista toimialaa ja roolia. Äitiyslomat ovat pätkittäneet töitä niin, että on voinut luontevasti siirtyä ihan uusiin työtehtäviin ”lomalta” palattua. Töitä on tullut tehtyä niin satamien, teollisuuslaitosten kuin varastojenkin parissa. Mieleenpainuvimmat ja hienoimmat hetket työhistoriassa ovat ehdottomasti asiakaskäynnit.  Olen päässyt käymään rahtilaivan ruumassa, modernin metsäkoneen ohjaamossa, viimeisen päälle automatisoiduissa teollisuuslaitoksissa ja varastoissa. Olen päässyt väistelemään itsenäisesti kulkevia automaattitrukkeja sekä ihmettelemään väsymättä puurtavia robotteja ja valtavia automaattivarastoja. Omaan puurtamiseen saa kummasti puhtia, kun näkee käytännössä, kuinka hienoissa ja monimutkaisissa laitoksissa meidän järjestelmä – ja oma kädenjälki – on tärkeässä osassa.

Kirjoitan tätä tekstiä junasta käsin. Olen työkaverini kanssa juuri palaamassa asiakkaan luota monimutkaisen automaatiointegraation testeistä.  Päivät venyivät pitkiksi ja olivat työntäyteisiä, mutta erittäin hedelmällisiä ja mielenkiintoisia. Tästä on hyvä jatkaa.

Liisa Hämäläinen
  • Senior Software Specialist