Materiaali­­­­virrat tuottavat arvoa tai ovat ongelma. Miten teillä?

Materiaalivirrat ja niiden ohjaus ovat useassa yrityksessä avain tuottavuuden kehitykseen. Oikea-aikainen ja laadukas materiaali­virta mahdollistaa tehokkaan tuotannon valmistavissa yrityksissä. Varastoissa, esimerkiksi teollisuudessa, satamissa ja kaupan alalla, koko prosessin tehokkuus perustuu tehokkaaseen materiaalivirtaan. Haasteet syntyvät usein heikoista prosesseista tai huonosta läpinäkyvyydestä. Koska olet katsonut viimeksi materiaalivirtaan liittyviä prosesseja ulkopuolisten silmien kanssa?

Leanwarella on materiaali­­virtojen ammattilainen

Materiaalivirtoja on kaikkialla: satamissa, teollisuudessa sekä sisä­­logistiikassa. Usein nämä materiaalivirrat vaativat hyvin erilaisia ratkaisuja ja prosesseja tehokkuuden saavuttamiseksi. Käytämme sujuvasti erilaisia teknologioita ja materiaali­automaatiota. Meille esimerkiksi RFID, viivakoodit, vaa’at, kuljettimet, hyllystöhissit, AGV:t ja vaikkapa pyöräkuormaajat ovat tuttuja työkaluja.

Olemme tutkineet 250 varastoa ja 100 tuotantolaitosta 20 vuoden kokemuksella. Konsultoinneistamme on toimeenpantu huomattava osuus, mikä kertoo onnistumisestamme ja asiakkaiden tyytyväisyydestä. Kokemuksemme myötä meillä on laaja toimiala- ja prosessiosaaminen, josta asiakkaanamme pääset hyötymään.

Leanwarella on myös talon sisäistä softavalmistusta, ja konsulttimme tuntevat alan parhaat ohjelmisto­ratkaisut. Etsimme aina parhaan ratkaisun juuri teille – ja löydämme sen.

Materiaali­­virtojen prosessi­­analyysi

Olemme näkemyksellisiä asiantuntijoita ja meillä on rohkeus haastaa. Toimintamme ytimessä on vahva luottamus ja avoin vuorovaikutus. Konsultointimme ei perustu pelkkään näkemykseen, vaan tiukkaan data-analyysiin ja faktoihin.

Asiantuntijamme osaavat etsiä käytännön parannusehdotuksia ja antaa niille rahallisen takaisin­­maksu­a­rvion. Haemme fyysisestä maailmasta kustannus­­syöppöjä ja tuotamme niihin digitaalisia ratkaisumalleja.

  • Nykytila vs. ideaaliprosessi, prosessin kehitys­potentiaalin tunnistaminen
  • Jäljitettävyys koko toimitusketjun läpi
  • Sisälogistiikan layout-kannanotto ylätasolla
Suuri varasto, jossa materiaalivirtojen hallinta on olennainen osa luontevaa toimintaa

Asiakkaamme ovat huippu­tyytyväisiä materiaali­virtojen konsultointiin

Saat aina konkreettisia ehdotuksia esimerkiksi layoutista, välineistä, työtavoista ja järjestelmistä. Konsulttimme näkee vuosittain kymmeniä kohteita. Tästä muodostuu valtava osaamis- ja ideapankki. Konsultoinnin pohjalta toimintaa voidaan kehittää merkittävästi tehokkaampaan suuntaan. Asiakastarinamme vahvistavat ne.

Konsultaatio parantaa laatua sekä jäljitettävyyttä sekä toimitusten nopeutta. Asiakas­­tyytyväisyyden kasvu on yksi hyvistä konkreettisista mittareistamme. Monille asiakkaillemme on myös tärkeää pystyä vastaamaan muuttuvaan markkinointi­­tilanteeseen, kuten nimikkeiden kasvavaan määrään, pienentyneisiin tilauksiin tai yhden tilauksen pienentyneeseen kokoon.

Ota yhteyttä

Janne Viinikkala