Tuotannon tehokkuusanalyysi avuksi hukan tunnistamiseen

15.1.2016

Rakensimme noin vuosi sitten tehokkuusanalyysityökalun, jolla arvioidaan asiakkaiden sisälogistisia prosesseja ja niissä esiintyvää hukkaa. Työkalulle oli kysyntää ja sen hyöty oli merkittävä: keskustelu asiakkaan kanssa saatiin alusta asti keskitettyä kriittisimpiin seikkoihin juuri heidän varastotoiminnassaan. Konkreettisten tehostamisesimerkkien esittämisen ja tarkan benchmarkkauksen lisäksi pystyimme varmistamaan, että puhumme samoista asioista samoilla nimityksillä. Varhaisessa vaiheessa kyettiin tunnistamaan myös toiminnan tehostamispotentiaali: onko asiakkaan järkevää käyttää kehityshankkeen suunnitteluun lisää aikaa juuri nyt?

Syksyllä 2015 olemme luoneet samankaltaisen menetelmän tuotantoympäristöjen analysointiin. Haasteena tuotantolaitosten välisessä vertailussa on niiden suuri keskinäinen poikkeavuus niin busineksen luonteen kuin fyysisen toiminnankin osalta, kun verrataan tilannetta varastoihin. Siksi tuotannon tehokkuusanalyysissä liikutaan astetta korkeammalla tasolla ja arvioidaan eri osa-alueiden digitalisoinnista saavutettavia etuja karkeammin. Tästä huolimatta asiakkaamme ovat saaneet hyvin pienellä ajankäytöllä asiantuntijan arvion siitä, miltä osin toimintaa on syytä tutkia tarkemmin. Useissa tapauksissa asiakas on kokenut tarpeelliseksi analyysin tulosten läpikäynnin jälkeen tehdä tuotannon esiselvitys esimerkiksi tuotannonsuunnittelun, tuotannonohjauksen tai materiaalilogistiikan osalta.

Teollisuuden prosessit ovat monimutkaisia ja jo pelkästään siksi niissä piilee myös runsaasti hukan paikkoja. Hukkaa on myös haasteellista tunnistaa kaiken kompleksisuuden takaa – juuri tässä Leanwaren asiantuntijat ovat parhaimmillaan ja ovat pystyneet tuottamaan merkittävää lisäarvoa asiakkaillemme. Liikkeelle keisseissä on lähdetty tuotannon tehokkuusanalyysillä.

Otetaanko selvää teidän tehostamismahdollisuuksistanne? Ota yhteyttä!

 

aleksi_blogi

Aleksi Korkea-aho
Sales Manager
aleksi.korkea-aho(at)leanware.fi

 

 

Blogi sähköpostiin?

Liity Leanwaren uutiskirjeen postituslistalle. Tilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa Leanwaren tapahtumista ja ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

* Pakollinen