Tehokas varasto kuuluu kaikille -tapahtuma pidettiin 9.5.2018

13.6.2018
Innova_KauppahuoneHarju_Tevella

 

Toukokuussa järjestimme pk-yrityksille suunnatun tapahtuman, jossa pohdittiin tehokkaan varaston edellytyksiä. Toimitusjohtajamme Janne Viinikkala avasi tilaisuuden kertomalla Leanwaren jakamasta Huippuvarasto-palkinnosta, jonka saaminen edellyttää kokonaisvaltaista varaston kehittämistä eri osa-alueet huomioiden. Seuraavana ohjelmassa oli paneelikeskustelu, jossa asiakkaamme varastopäälliköt Iikka Nikkinen, Innova Champion Europe Oy:ltä, Ilkka Kannisto Kauppahuone Harju Oy:ltä ja Jari Niemi Tevella Oy:ltä jakoivat omia kokemuksiaan varastoinnin kehittämisestä yleisön kanssa keskustellen.

Nikkinen kertoi, että heillä Innova Champion Europella varastoinnin kehityshankkeeseen lähdettiin, koska liiketoiminnan kasvunäkymien tuomiin haasteisiin varastolla haluttiin varautua etukäteen. Aiemmin kasvuun oli reagoitu rekrytoinneilla sekä varastotiloja laajentamalla, mutta tähän ei ole enää kehityshankkeen, uuden WMS-järjestelmän ja vakioitujen varastoprosessien myötä tarvinnut turvautua. Nyt varasto toimii tehokkaasti ja tarvittaessa sesonkipiikkeihin saadaan vuokratyövoimasta apukäsiä, kun uuden henkilön perehdytys varastotyöhön sujuu tehokkaasti puolessa tunnissa.

Tevellan Niemi taas painotti, että heillä WMS-järjestelmän käyttöönotto oli nimenomaan varaston kehityshanke eikä mikään perinteinen IT-osaston vetämä järjestelmäprojekti. Aiemmat retuperällä olleet varastoprosessit vaativat paljon manuaalista ja muistinvaraista työtä sekä paperien pyörittelyä, joten liikkeelle lähdettiin varaston prosessien kehittämisestä. Kehityshankkeen myötä he onnistuivat lisäämään työnkiertoa, tuplaamaan varaston kokonaistehokkuuden ja tuomaan leanin periaatteita varaston arkeen. Nykyisellään noin kaksi vuotta sitten käyttöönotettu WMS-järjestelmä toimii jatkuvan kehittämisen mahdollistajana joustavuutensa ansiosta.

Kolmantena panelistina oli tuoreimpiin asiakkaisiimme kuuluva Kauppahuone Harju. Kannisto kertoi, kuinka he olivat vetäneet oman kehityshankkeensa läpi tiukassa aikataulussa ja saaneet WMS-järjestelmän käyttöön juuri ennen kuuminta sesonkia. Hankkeessa erityisesti projektinhallinta ja muutosjohtaminen olivat keskiössä varaston toimintatapoja uudistaessa. Vain kuukausi ennen tapahtumaa käyttöönotetusta järjestelmästä Kannisto totesi, että välittömät hyödyt varastolle saatiin paremman saldotarkkuuden sekä keruuvirheiden vähenemisen muodossa. Nyt varaston osalta on tehty jatkokehityssuunnitelmia, joilla toimintaa tehostetaan entisestään.

Paneelikeskustelujen jälkeen tilaisuus päätettiin vierailumahdollisuudella joko Kauppahuone Harjun tai Tevellan varastolle tutustumaan. Vierailujen lopuksi osallistujien kesken todettiin, että tehokas varasto todellakin kuuluu kaikille!

Etkö päässyt mukaan tapahtumaan, mutta varaston kehittäminen kiinnostaa? Katso alta Kauppahuone Harju Oy:n toimitusjohtajan Timo Harjun videohaastattelu varastoinnin kehityshankkeesta, miksi investointiin lähdettiin, ja mitä tavoitteita projektille asetettiin.

Blogi sähköpostiin?

Liity Leanwaren uutiskirjeen postituslistalle. Tilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa Leanwaren tapahtumista ja ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

* Pakollinen