14.5.2019 Kilpailukyky 4.0. -tapahtuma

14.2.2019

 

Leanware on järjestänyt suuren suosion saavuttaneen Tuotannon digitalisaatio -tapahtuman vuosina 2017 ja 2018.

Tänä keväänä tapahtuma uudistuu! Uudistuneessa tapahtumassa käsittelemme tuotannon digitalisaatiota sekä kaupan logistiikan tehokkuutta ja laadun parantamista. Luvassa on yritysvierailuita sekä useita case-esimerkkejä ja yrityspuheenvuoroja, joista saat ajatuksia, konkreettisia vinkkejä ja ideoita oman toiminnan kehittämiseen.

Antoisa ja informatiivinen päivä on mukava päättää rentoon cocktail-tilaisuuteen verkostoitumisen merkeissä. Samalla juhlistamme myös Leanware Oy:n 20-vuotista uraa suomalaisen kaupan ja teollisuuden toimialan kehittäjänä.

Aika: Tiistai 14.5.2019 klo 08.30-17.00 sekä 17.00 -> cocktail-tilaisuus + verkostoituminen
Paikka: Tampereen Messukeskus + yritysvierailukohteet
Kenelle: Kaupan ja teollisuuden niin suurille kuin PK-sektorin yrityksille, jotka etsivät keinoja tuottavuuden ja laadun parantamiseen.

Rajattu osallistujamäärä vierailukohteissa. Ilmoittautumisen yhteydessä voit esittää kolme toivomaasi kohdetta. Aamun aikana ehdit ainoastaan yhteen kohteeseen ja se vahvistetaan lähempänä tapahtumaa. Ilmoittautuminen päättyy 8.5.2019.

Ilmoittaudu

Tapahtumassa mukana:

 

Tapahtumassa kumppaneina:

OHJELMA   
8.30-10.00Yritysvierailukohde: Würth Oy, Riihimäki
9.00-10.30Yritysvierailukohde: Rakennuskemia Oy, Hyvinkää
9.30-11.00Yritysvierailukohde: AGCO Power Oy, Linnavuori / ALSO Finland Oy, Tampere / Innova Champion Europe Oy, Tampere / Metso Minerals Oy, Tampere / Nokian Raskaat Renkaat Oy, Nokia
11.30-12.50Lounas
13.00-13.30Miksi lähteä muutokseen mukaan? | Janne Viinikkala, Toimitusjohtaja, Leanware Oy
13.30-14.00KEYNOTE: Kehityksen kellotaajuus | Mikki Inkeroinen, CDO, Kamux Oyj
KOHTI DIGITAALISTA TEHDASTA (business track)KAUPAN HUIPPUVARASTOKSI (business track)ÄLYKÄS TEKNOLOGIA
14.10-14.15Moderaattori avaa trackin | Ville Keskinen, Business Director (Industry), Leanware OyModeraattori avaa trackin | Mira Sohlman, Business Director (Commerce), Leanware Oy
14.15-14.45Järjestelmien roolit digitaalisessa tehtaassa | Pekka Saarelainen, Head of Consulting, Leanware OyKohti tuplasti tehokkaampaa varastoa | Iikka Nikkinen, Warehouse Manager, Innova Europe Champion Oy & Jari Niemi, Logistiikkapäällikkö, Tevella Oy
14.45-15.15Tuotannon digitalisaatio, mistä aloitan ja miksi? CASE Framery Oy | Hannu Seppä, Head of Supply Chain, Framery OyLogistiikan ja varaston lisäarvopalveluiden kasvu ja merkitys, CASE ALSO Finland Oy | Mikko Eronen, Logistiikan palvelupäällikkö, ALSO Finland OyTekoäly ja koneoppiminen | Pekka Saarelainen, Head of Consulting, Leanware Oy
15.15-15.45Tauko
15.45-16.15Digitaalinen tuotanto kilpailukykytekijänä | Pasi Antinmaa, Plant Director, Heavy Tyres at Nokian Tyres plcCASE Amazon - tie miljardimarkkinoille | Jonne Välilä, CEO, Amazoniin.fi & Ekku, Ristilä, Myyntipäällikkö, Leanware OyMateriaaliautomaatio – milloin ja minkälainen? | Janne Viinikkala, Toimitusjohtaja, Leanware Oy
16.15-16.45Just In Time materiaalitoimitukset tuotantoon | Tuomas Yli-Marttila, Logistics Manager, Ponsse OyjMikä on toimitusrivisi kustannus? CASE Würth Oy | Terhi Vesala, Logistiikkapäällikkö, Würth Oy
16.45-17.00Yhteenveto
17.15-21.00Cocktail-tilaisuus:
Ruokailua ja verkostoitumista

Pidätämme oikeuden perua ilmoittautujan osallistumisen, jos hänen edustamansa yrityksen liiketoiminta on kilpailevaa seminaarin järjestäjien kanssa. Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautuminen päättyy 8.5.2019.

Ilmoittaudu


Case-puheenvuorot

KEYNOTE: Kehityksen kellotaajuus | Mikki Inkeroinen, CDO, Kamux Oyj

Kilpailukykyä luodaan johtamalla. Se vaikuttaa kaikkien arkeen ja siihen voidaan vaikuttaa digitalisaation keinoin. Kilpailukykyä ei luoda ostamalla tai ulkoistamalla. Kilpailukyky on asenne- ja kellotaajuuskysymys. Tarvitaan läpinäkyvyyttä johtamisessa sekä tuloksessa, jotta voidaan tehdä oikeat päätökset.

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry on valinnut Vuoden yhteiskuntatieteilijäksi digitaalisen liiketoiminnan johtajan ja hallitusammattilaisen, VTM Mikki Inkeroisen 23.11.2018. Valinnallaan liitto haluaa antaa tunnustusta diginatiivisukupolvea edustavalle yhteiskuntatieteilijälle, joka on omilla ansioillaan ja näytöillään edennyt jo varhain hallitusammattilaiseksi.

Inkeroisella on pitkä kokemus digitaalisesta markkinoinnista ja verkkokaupasta kuluttajaliiketoiminnassa. Hän työskentelee tällä hetkellä Kamuxissa CDO:na ja on tätä ennen toiminut Powerilla verkkoliiketoiminnan johdossa sekä Expertillä markkinointi- ja verkkoliiketoimintapäällikkönä. Inkeroinen valittiin alle 30-vuotiaana Marimekon hallituksen jäseneksi ilman kytköksiä yritykseen. Valinnan huomioi myös suorahakuyritys Stanton Chase, joka palkitsi Marimekon vuoden parhaasta hallitusjäsenen valinnasta. Vuonna 2018 Inkeroinen aloitti hallituksen jäsenenä myös OIKIO Digital Performance Agency Oy:ssä.

Logistiikan ja varaston lisäarvopalveluiden kasvu ja merkitys, CASE ALSO Finland Oy | Mikko Eronen, Logistiikan palvelupäällikkö, ALSO Finland Oy

Varastoista on tullut ns. viimeinen tehdas: varasto yksilöi ja viimeistelee erilaisilla lisäarvopalveluilla asiakkaille toimitettavat tuotteet. Lisäarvopalvelut luovat uusia hyväkatteisia liiketoimintamahdollisuuksia ja tarjoavat keinon erottua kilpailijoista. Lisäarvopalvelut myös sitouttavat asiakasta ja luovat hyvää asiakaskokemusta. Varaston perusprosessien on kuitenkin oltava kunnossa: tehokkuuden takaamiseksi varastonohjauksen tulee olla älykäs ja ketterä.

ALSO Finland Oy on ICT-laitteiden ja palveluiden B2B-markkinapaikka, jonka kautta ALSO koostaa tuote-, logistiikka- ja rahoituspalveluista, sekä ratkaisu- ja digitaalisista palveluista yksilöllisiä palvelupaketteja yli 2 000 asiakkailleen. ALSOn valikoimissa on yli 13 500 nimikettä noin 140:ltä toimittajalta.

CASE Amazon - tie miljardimarkkinoille | Jonne Välilä, CEO, Amazoniin.fi & Ekku, Ristilä, Myyntipäällikkö, Leanware Oy

Amazon on maailman suurin kauppakeskus yli sadan miljardin markkinallaan. Amazonin saapumisella pohjoismaihin on peloteltu, mutta harva on perehtynyt siihen, miten kääntää se mahdollisuudeksi. Leanwaren visiona on tehdä suomalaisista yrityksistä maailman kilpailukykyisimpiä. Tässä esityksessä tutustumme, mitkä asiat yrityksellä tulee olla kunnossa, ja miten omaa myyntiä kasvatetaan Amazon-markkinoilla.

Amazoniin.fi -palvelun perustaja Jonne Välilä ja Leanwaren myyntipäällikkö Ekku Ristilä esittelevät miten Amazonin miljardimarkkinat käännetään mahdollisuudeksi.

Tuotannon digitalisaatio, mistä aloitan ja miksi? CASE Framery Oy | Hannu Seppä, Head of Supply Chain, Framery Oy

Case-esityksessä kuullaan, mitä Frameryllä on tehty prosessien kehittämisessä, ja miten jokainen järjestelmähankinta (ERP, WMS, MES) tukee tuotannon prosesseja liikevaihdon kasvaessa kolmessa vuodessa 5 miljoonasta yli 60 miljoonaan.

Puhelinkopeista ja hiljaisista työtiloista tunnettu tamperelainen Framery on sijoittunut uudella FT1000-listalla parhaimpana suomalaisyrityksenä sijalle 20. Yhtiö on myös listan korkeimmalle sijoittunut pohjoismaalainen yritys. Lue lisää huikeasta kasvutarinasta:

Tamperelainen koppivalmistaja Framery loistaa nyt Financial Timesin ”hurjimmat kasvajat” -listalla – liikevaihdon kasvuprosentti yli 3 000

The incredible growth of Framery continues – The highest ranked Nordic company on the Financial Times FT1000 List of Fastest Growing Companies

Kohti tuplasti tehokkaampaa varastoa | Iikka Nikkinen, Warehouse Manager, Innova Europe Champion Oy & Jari Niemi, Logistiikkapäällikkö, Tevella Oy

Miksi varaston kehityshanke käynnistettiin, ja mitä sen läpivienti vaatii? Tule kuulemaan, mitä Innovalla ja Tevellalla tarkoittaa jatkuva kehittäminen, sujuva arki ja päivittäisjohtaminen käytännössä.

Digitaalinen tuotanto kilpailukykytekijänä | Pasi Antinmaa, Plant Director, Heavy Tyres at Nokian Tyres plc

Nokian Renkaat tekee suurinvestoinnin Suomeen
Nokian Raskaat Renkaat toteuttaa kolmivuotisen 70 miljoonan euron investointihankkeen. Yhtiön tavoitteena on tehdä kolmen vuoden kuluttua 32 miljoonaa kiloa renkaita vuodessa. Tämän hetkinen kapasiteetti on 20 miljoonaa kiloa.

”Automaatiota, robotiikkaa, tekoälyä ja sovellusinnovaatioita – tätä kaikkea on tulossa meille sekä tuotekehityksen että valmistuksen tehostamiseksi”, Antinmaa luettelee ja korostaa samalla, että big datan, IoT:n ja rfid-tunnistuksen kaltaiset digiresurssit ovat Nokian Raskaille Renkaille keskeinen kilpailutekijä.

Tuotannon tuottavuuden lisäksi myös jäljitettävyys on viritetty huippuun. ”Jokainen täällä valmistettava rengas on yksilö. Pystymme jäljittämään sen prosessin alkutekijöistä varastolle työvaiheittain”, Antinmaa kertoo.

//www.ostologistiikka.fi/kategoriat/kuljetukset/nokian-renkaat-tekee-suurinvestoinnin-suomeen

Just In Time materiaalitoimitukset tuotantoon | Tuomas Yli-Marttila, Logistics Manager, Ponsse Oyj

Muailmanluokan sisälogistiikkaa Vieremän älykylässä
Ponssella Vieremän tehtaalla on toteutettu yhtiön historian suurin tehdaslaajennushanke. 2,7 hehtaarin tuotantoalasta syntyi 4 hehtaarin suuruinen tuotantoalue. Investoinnilla Ponsse hakee tuottavuuden lisäystä sekä entistäkin korkeampaa laatutasoa, joustavuutta ja työturvallisuutta työntekoon. Voidaankin sanoa, että vuoden 2018 lopulla Vieremällä toimi maailman nykyaikaisin metsäkonetehdas. Miten tavara ja sisälogistiikka tällaisessa huippuyksikössä on suunniteltu palvelemaan tuotannon imuohjausta Just-In-Time -periaatteella.

Mikä on toimitusrivisi kustannus? CASE Würth | Terhi Vesala, Logistiikkapäällikkö, Würth Oy

Miten logistiikan kustannuksia lasketaan? Tule kuulemaan, miten sen tekee logistiikkaansa jatkuvasti kehittävä ja Leanwaren Huippuvarasto 2019 -tunnustuksen saanut Würth Oy. Mikä oli merkittävän automaatioinvestoinnin vaikutus toimitusrivin kustannukseen? Millä kehitystoimenpiteillä on ollut suurin vaikutus tehokkuuden saavuttamiseen ja miten vihreä logistiikka istuu yhtälöön?

Järjestelmien roolit digitaalisessa tehtaassa | Pekka Saarelainen, Head of Consulting, Leanware Oy

Case esityksessä avataan erilaisten järjestelmien roolia tehtaan digitalisoinnissa ja selvennetään lukuisten lyhenteiden viidakkoa. Esityksessä käydään läpi mm:

  • Mikä on MES ja MOM termien ero, ja miksi WMS on eri asia kuin IM?
  • Mitkä asiat on hyvä toteuttaa ERP-järjestelmään, ja missä tilanteessa etua saadaan operatiivisella laajennuksella?

Digitaalisessa ympäristössä arkkitehtuurin hallittavuus muodostuu jatkuvasti tärkeämpään rooliin. Samoin järjestelmien kustannukset ovat suoraan liitoksissa arkkitehtuurin toimivuuteen.

Tekoäly ja koneoppiminen | Pekka Saarelainen, Head of Consulting, Leanware Oy

Mitä yhteistä on käsitteillä Industry 4.0, päivittäisjohtaminen ja tekoäly teollisuudessa ja logistiikassa? Kasvavat vaatimukset tehokkuudelle ja joustavuudelle ovat luoneet haasteita perinteiselle tavalle tehdä tuotantoa ja logistiikkaa. Päivittäisjohtaminen on jo pitkään ollut monessa yrityksessä käytössä, mutta miten asiaa voi tehostaa, ja miten esimerkiksi pelillistäminen voi tuoda lisäarvoa kilpailukykyyn. Esityksessä raapaistaan pintaa, mitä mahdollisuuksia tekoäly ja koneoppiminen yhtenä osana kokonaisuutta voivat tuoda kokonaisuuden hallintaan.

Materiaaliautomaatio – milloin ja minkälainen? | Janne Viinikkala, Toimitusjohtaja, Leanware Oy

Miten verkkokauppa tai teollisuuden massaräätälöinti vaikuttavat varastoautomaatioon? Miksi varastoautomaatio yleistyy niin kovalla tahdilla? Milloin kannattaa harkita automaatiota? Milloin kannattaa hankkia alusta-automaatti, pateri, shuttle tai Agilon? Miten kannattaa järjestää lavojen käsittely? Miksi Saksassa tavoitellaan ”one item, zero touch” -automaatiota? Millaisia ovat operatiiviset kustannukset ja tehot?


Leanware Oy on tamperelainen asiantuntija- ja ohjelmistokumppanisi tuotannon ja sisälogistiikan digitalisointiin. Yli 200 varaston ja yli 60 tuotantolaitoksen kokemuksella tunnistamme ”leanimmät” ja tehokkaimmat prosessit, ja mahdollistamme merkittävän tuottavuusloikan. Leanware on varastonhallintajärjestelmien markkinajohtaja Suomessa!

Blogi sähköpostiin?

Liity Leanwaren uutiskirjeen postituslistalle. Tilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa Leanwaren tapahtumista ja ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

* Pakollinen