Tuotannon digitalisaatio

Erilaisten Industry 4.0 visioiden mukaan tulevaisuuden tehtaan pitää valmistaa massaräätälöityjä tai yksilöllisiä tuotteita automaation ja ihmisten sulavana yhteistyönä tuotesuunnittelusta niiden toimitukseen. Nopeasti, virheettömästi ja luonnollisesti kustannustehokkaasti sekä huomioiden kasvavat ja nopeutuneet kehitystarpeet. Lisäksi läpinäkyvyys on yksi tärkeimmistä asioista tämän päivän tuotannossa ja sisälogistiikassa. Visioiden tavoitteet eivät kuitenkaan ole utopiaa. Suomessa on jo nyt muutamia huipputehtaita, jotka ovat pitkällä tuotannon digitalisaation hyödyntämisessä.

Tänä päivänä kansainvälisten markkinoiden muutokset vaativat valmistavan teollisuuden yrityksiltä lyhyempää time to market -aikaa sekä tehokkaampaa ramp-up -vaihetta kilpailukyvyn säilyttämiseksi. Erityisesti tämä korostuu arvokkaita ja asiakasräätälöityjä B2B-tuotteita valmistavien yritysten kohdalla. Tuotteiden valmistus ja erikoistuminen ovat olleet suomalaisen teollisuuden ja viennin kulmakiviä jo vuosikymmenien ajan. Vaativa digitaalinen valmistus vastaa näihin haasteisiin turvatakseen menestyksen suomalaisille valmistavan teollisuuden yrityksille myös tulevaisuudessa.

Leanware on Suomessa toimivan teollisuusyrityksen paras kumppani tuotannon digitalisaatioon kaikissa asiakkaan toimipisteissä. Autamme asiakasta hyödyntämään tuotannon digitalisaatiota sekä tehostamaan tuotannon ja materiaalivirtojen prosesseja toimittajalta asiakkaalle asti; konsultoinnin sekä Leanwaren omien tai kumppaneidemme ratkaisuiden kautta. Asiakkaidemme tuotanto toimii tehokkaasti ja elinkaaripalvelumme mahdollistavat jatkuvan kehittymisen. Leanwaren henkilöstöllä on toimialan johtava prosessi-, ohjelmisto- ja projektiosaaminen.

Monet asiakkaamme ovat aloittaneet tuotannon digitalisaation konsultoinnista. Teemme järjestelmäriippumattomia konsultaatioita tuotannonohjaukseen, valmistuksen ohjaukseen, materiaalivirtojen ohjaukseen ja varastonhallintaan, sekä tuotannossa käytettävien järjestelmien arkkitehtuuriin. Arkkitehtuurikonsultaatiot perustuvat kansainväliseen ISA-95 standardiin.

Miksi tuotannon digitalisointi on tärkeää? Mitä LEAN-metodit ja -työkalut tarkoittavat tämän päivän tuotannossa?

Pekka Saarelainen kertoo vastaukset kysymyksiin videolla.

 

Industry 4.0 videoesimerkkejä