Ollin tarina

14.11.2016

Tässä tositapahtumiin perustuva tarina siitä kuinka nuori automaatioteekkari päätyi töihin ohjelmistotaloon:

Vuoden 2015 alussa en osannut aavistaakaan mistä löytäisin itseni reilun vuoden päästä. Olin kurssini suorittanut automaatiotekniikan opiskelija vailla lopputyöpaikkaa, ja tuolloin vielä täysin vakuuttunut, että työura aukenisi jonkun suuren automaatioalan yrityksen palkollisena. Opintoni tukivat myös tuota suunnitelmaa.

Kierrellessäni TTY:n Yrityspäivillä potentiaalisten työnantajien ständejä, käteen jäi kuitenkin lopulta suureksi yllätykseksi (karkkien ja kynien lisäksi) kutsu ohjelmistotalo Leanwaren Backstage-bileisiin. Siellä pääsin tutustumaan tarkemmin Leanwareen yrityksenä, sekä huikeisiin tyyppeihin joista tulisi myöhemmin uusia työkavereitani. Tätä en toki vielä silloin tiennyt.

Töitä automaation parissa ei siis keväällä 2015 tullut, mutta toisaalta oma ohjelmisto-osaaminenkaan ei ollut sillä tasolla, että olisin kehdannut hakea ohjelmistokehittäjän töitä. Kiinnostus heräsi kuitenkin siinä määrin, että päätin jatkaa opintojani vielä vuodella ja lukea ohjelmistotuotannon ylimääräisenä sivuaineena. Ehkä ensi vuonna sitten?

Vuoden opiskeltuani koitti jälleen Yrityspäivät. Tällä kertaa marssin ensimmäisenä Leanwaren ständille. Hetken juteltuani sain kutsun työhaastatteluun, ja jo muutaman kuukauden päästä aloitin työt Leanwarella uuden asiakasprojektin parissa.

Päivääkään ei ole kaduttanut, että venytin opintojani, sillä päädyin lopulta sen vuoksi huippuporukkaan tekemään hienoja juttuja!

Leanwaren ehdoton vahvuus onkin juuri työyhteisö, jossa apua saa kun sitä pyytää, eikä kaveria jätetä. Varsinkin uutena työntekijänä on ollut mukava huomata, että voin kysyä neuvoa keneltä tahansa, enkä jää yksin ongelmien kanssa. Yhteisön lisäksi pidän siitä, että vastuu projekteista on tiimeillä itsellään. Töitä on mukava tehdä, kun tuntuu siltä, että sinuun luotetaan ja koko liikerijoukko on tarvittaessa tukena.

olli-inkinen-grayscale

Terveisin,

Olli Inkinen

Junior Software Specialist

Leanware Oy

Blogi sähköpostiin?

Liity Leanwaren uutiskirjeen postituslistalle. Tilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa Leanwaren tapahtumista ja ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

* Pakollinen