Leanwaren kierrätyslupaus

15.6.2016

Syyskuu 2015. Pulu nykäisee minua hihasta ja sanoo haluavansa jutella. Aivan. Pulu, siivekäs eläin, Pulkero, Päivystys-Pulu. Jos joku olisi kutsunut häntä hänen oikealla nimellä, kukaan ei olisi tiennyt, kenestä on kyse. Pulu on Pulu, osa Leanwaren kulttuuria.

Normaalisti aina pilke silmäkulmassa ja näsäviisas kommentti takataskussa liikkuva Pulu vakavoituu, on selvästi tunteikkaassa tilassa. Pulu kertoo päätyneensä pitkän harkinnan jälkeen vaihtamaan työpaikkaa. Keskustelu jatkuu parikymmentä minuuttia, jonka aikana kuljen tunteikkaan matkan kieltämisen ja pettymyksen kautta tilanteen hyväksymiseen. Tippa tulee linssiin.

Seuraava päivä. Päässäni pyörii vain yksi ajatus: Mitä olisin voinut tehdä toisin? Varaan lounaan Pulun kanssa muutaman viikon päähän. Tämän ”viimeisen aterian” tarkoitus on kirkkaana mielessäni: Miten Pulun kaltaisten tyyppien lähtö voidaan jatkossa estää?

Yksi keskeinen syy Pulun lähdön taustalla oli halu tehdä välillä jotain muuta, tarpeeksi erilaista. Hän oli liikaa jumissa samojen työtehtävien kanssa. Tästä syntyy idea Leanwaren ”kierrätyslupauksesta”.

Ajatus on yksinkertaisesti tämä:

Kuka tahansa Leanwaren työntekijä voi ilmoittautua ”kierrätettäväksi”, ja Leanware sitoutuu siihen, että 6 kk kuluessa tämä henkilö on siirtynyt firman sisällä uusiin tehtäviin.

Kyse ei ole pelkästään johdon lupauksesta vaan tämä on koko henkilöstön juttu. Lisäksi, tarkoitus ei ole arvioida, onko joku syy pätevämpi kuin toinen. Kaikkiin kierrätettäviksi ilmoittautuneisiin suhtaudutaan samalla vakavuudella  ja määrätietoisuudella.

Muisto hyvästä työkaverista elää tarinoina Leanwaren käytävillä ja kahvipöytäkeskusteluissa, mutta sen lisäksi Pulun sormenjälki jäi pysyvästi työpaikan kulttuuriin kierrätyslupauksen muodossa. Leanwaren kierrätyslupaus lanseerattiin henkilöstölle alkuvuodesta 2016.

Juha_KihlakaskiBW

 

 

 

Terveisin,
Juha Kihlakaski
Head of Human Resources
Leanware Oy

Save

Save

Blogi sähköpostiin?

Liity Leanwaren uutiskirjeen postituslistalle. Tilaamalla uutiskirjeen saat uusimmat blogikirjoitukset sekä tietoa Leanwaren tapahtumista ja ajankohtaisista asioista suoraan sähköpostiisi.

* Pakollinen